Właśnie pomyślałam,że muszę jeszcze raz przeczytać wszystkie Wasze posty. Dziękuję, "idę" czytać.
Właśnie pomyślałam,że muszę jeszcze raz przeczytać wszystkie Wasze posty. Dziękuję, "idę" czytać.
Może nie byłoby to głupie, wysłać pierwszy raz osobę, która wszędzie sobie poradzi. Dopiero potem rozdysponować miejscem zgodnie z jego charakterem. Bo nasze panie są zdolne i opiekują się jak najlepiej potrafią ale nie na każde niejsce każda pasuje. Ostatni przykład Hogaty ;-)))
Dzieki Asik - czytasz moje wpisy? nie mrużysz oczu ? i widzę,że czytasz ze zrozumieniem.
Ivanillia, ale ja właśnie nie wiem co mam zrobić:)
Rotacja opiekunek pewnie nie z powodu transferu, tylko wredności któregoś z małżonków. Sam transfer miałam średnio 10 razy dziennie u pewnej pani po wylewie i było ok, nauczyli mnie jak to robić, by nie wrócić z kręgosłupem w zębach. Po jakimś czasie tej pracy człowiek umie czytac między wierszami.
Malgi ma rację - szukaj innego miejsca.
Gdybym miała coś doradzić to powiedziałabym, że w pierwszej kolejności należy być dobrym przede wszystkim dla siebie. Egoistom lepiej się żyje, a w tej pracy odrobina egoizmu jest wręcz wskazana. Taką stellę, o której mówisz może wziąć nowicjuszka, która nie do końca zdaje sobie sprawę z tego co robi i w dodatku ma nóż na gardle. Osoba, która ma doświadczenie wie co oznacza tak ciężko chory pacjent. Zrobisz jak uznasz za stosowne ale czy w poprzednim wcieleniu kogoś zamordowałaś aby teraz się tak ciężko karać? Nie będziesz miała czasu nawet piernąć, a co dopiero zrobić co innego. 1100 euro to żaden rarytas.Za taką kasę można mieć coś bardziej przyzwoitego. To tyle jakby się mnie ktoś pytał.
A ja tak chciałam zobaczyć Monachium:)
Nowicjuszki które moze maja i nóz na gardle , często zdaja sobie sprawę z tego co robią.
Ja jako nowicjuszka nigdy nie porwała bym sie na tak trudny przypadek nie majac praktyki wogóle.
Majac praktykę odmówiła bym wiedzac ile to pracy.
Gosiu,Ty nie jesteś nowicjuszką,jesteś już doświadczoną opiekunką:)
Najwazniejsze ze "normalną"jeszcze, a praktyke w DE mam wirtualną. hahahaha.
Przeszłam z wami ,wasze wszystkie trudne przypadki.Miesień pleców naciagnełam przy pacjentce w PL
Nabrałam madrosci forumowej i wiem jak sie zachować.Wiem ze moje i pacjenta bezpieczeństwo ponad wszystko.
Teraz wszedzie zaznaczam. ze bez transwerów i chorób psychicznych ..... bo nie dam rady.
Przecież mi tez chcieli wcisnac na poczatku wszystkie najgorsze przypadki ale grzecznie odmówiłam.
Najwazniejsze ze "normalną"jeszcze, a praktyke w DE mam wirtualną. hahahaha.
Przeszłam z wami ,wasze wszystkie trudne przypadki.Miesień pleców naciagnełam przy pacjentce w PL
Nabrałam madrosci forumowej i wiem jak sie zachować.Wiem ze moje i pacjenta bezpieczeństwo ponad wszystko.
Teraz wszedzie zaznaczam. ze bez transwerów i chorób psychicznych ..... bo nie dam rady.
Przecież mi tez chcieli wcisnac na poczatku wszystkie najgorsze przypadki ale grzecznie odmówiłam.
Ciekawy temat,szkoda ,ze pracownicy firm delegując pracowników nie wpadaja czasami na pomysł przebadania ich przed wyjazdem. A teraz z innej beczki. Jeden z przystanków na trasie-jeszcze w polsce. Czekam na autobus.Pare metrów dalej 3 kobiety popalajace paierosa-fuj, kobieta z papierosem na ulicy,fuj- głosno dyskutujace.Mimowoli katem oka zerkam w ich kierunku.Chyba mnie przyuwazyły bo usłyszałem ,przepraszam ma Pan ogień?Niestety, nie mam -grzecznie odpowiedziałem.K...a co to za facet co nie ma ognia padła odpowiedź. Niepalacy FACET-grzeczna odpowiedź.Po chwili panie rozlały do plastikowych kubków jakąś ciecz i z usmiechem skierowanym w moim kierunku krzyknęły na zdrowie.A może pan dołączy do nas? Przykro mi , nie PIJĘ.Na to jedna z Dam powiedziała, k...a ,nie pali, nie pije i może jeszcze nie pie...li!!!Może GEJ i parsknęły smiechem. Podzsedłem,przedstawiłem sie i powiedziałem, nie , nie GEJ.MĘŻCZYZNA.A panie to pewnie do pracy jadą,zapytałem.Opiekunki? i zapadła cisza. Cóż i czasami takie osoby w ten sposób odstresowuja się przed ciężką i długą pracą w opiece...
Nowicjuszki które moze maja i nóz na gardle , często zdaja sobie sprawę z tego co robią.
Ja jako nowicjuszka nigdy nie porwała bym sie na tak trudny przypadek nie majac praktyki wogóle.
Majac praktykę odmówiła bym wiedzac ile to pracy.