Urlop - opiekunka odpoczywa

16 października 2014 12:27 / 7 osobom podoba się ten post
Pojechali razem:)
16 października 2014 12:43
nianta

Coś "imputujesz" ? ;) 

Ależ skąd, to z pewnością zbieg okoliczności :))))))))
16 października 2014 12:48 / 1 osobie podoba się ten post
Biedactwo
16 października 2014 13:09 / 2 osobom podoba się ten post
Do tej pory mnie atak śmiechu łapie, jak sobie przypomnę tamtą akcję :))))))))))))))
i tamtego gościa :))))))))))))))))
16 października 2014 18:13 / 2 osobom podoba się ten post
Nie wstydz się Andrejka, ja mam sporo tolerancji dla ortograficznych byków. Może dlatego, że sama ich ostatnio wiecej popełniam. Nie wiem dlaczego, chyba jakaś demencja mi się przyplątała. 
16 października 2014 22:27 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra

Wśród Niemców modne są wyjazdy do Norwegii na połów ryb.

Taaaak, fakt, pełno ich tam..
 Norwegowie, pomimo tego,że Niemcy stanowią przeważającą większość turystów, nie lubią ich.
Kiedyś łowilam z bratem obok niemieckich wędkarzy. Niewymiarówki, czyli ryby poniżej wartości "żywieniowej" ( za małe), rzucali na skały, zabijając je, a przeciez mogli wrzucać z powrotem do wody,żeby mogły nadal żyć.
Dla mnie straszne barbarzyństwo, niczym nieusprawiedliwione. Poniosło mnie, podeszłam kiedyś do takiego jednego i w niewybrednych słowach zjechałam na czym świat stoi. Łowiliśmy dalej z bracholem, a Niemiec zrozumiał lekcję i małe sztuki zacząl wrzucać z powrotem do wody.
Norwegia to moja wielka miłość, natura jest tam najważniejsza - i Norwegowie i wszyscy inni to rozumieją, z Niemcami to niestety troche inaczej wygląda. Norwegia to pierwszy kraj, który znam, gdzie Niemcy, pomimo kasy, ktorą wnoszą swoją turystyką, sa ledwo tolerowani. Na moich oczach znajomy tubylec ( ja tam miałam układy przyjacielsko-towarzyskie, nie byłam traktowana jak obca), lekko napity, świadomie szukał zwady z Niemcem, bo to Niemiec był ( sam mi tak powiedział).
Ostro się starli, krew poszła, ale Niemiec nie chcial policji, choc mocno oberwał.
Norwegowie nie zapomnieli wojny, nie zapomnieli swojego kolaboranckiego Quislinga, za którego do dzis się wstydzą.
Ech.....kiedy ja tam znów pojadę.....Tęsknię. :)  
10 stycznia 2015 14:22
Jechała która z Was na wakacje organizowane przez Penny lub Aldi?
13 czerwca 2015 23:07 / 3 osobom podoba się ten post
Moja dzisiejsza wycieczka mogę smiało napisać - u d a n a  -  zdjęć mam około 100 ale jeszcze nie po segregowałam i nie przerobiłam.Grzebie od godziny w swoich zapiskach i wygrzebałam kilkanascie  zdjęć juz przygotowanych do wstawienia na forum .Pewnie  nie wszystkie sa z wakacji ale patrząc realnie mam sztele taką jakbym przebywała na wakacjach a jeszcze wyjazdy mam w teren*. Nic już sobie więcej zyczyć nie mogę.To zdjęcie z cmentarza Pere Lachaise chyba kazdy poznaje?
13 czerwca 2015 23:09 / 4 osobom podoba się ten post
koniecznie musze wydębić  nawigacje.Troche mnie nerwów ta jazda kosztowała ale przekroczyłam granice zatankowałam auto - bo taniej. A to zdjęcie  z dzisiejszego wyjazdu.
14 czerwca 2015 07:32 / 1 osobie podoba się ten post
Jutro wyprawa na zasłuzony urlop do Lloret de Mar.Ptaszki ćwierkają ,ze przez najbliże 2 tygodnie temperatura w granicach 30-34 mnie tam zastanie
14 czerwca 2015 07:43 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Moja dzisiejsza wycieczka mogę smiało napisać - u d a n a  -  zdjęć mam około 100 ale jeszcze nie po segregowałam i nie przerobiłam.Grzebie od godziny w swoich zapiskach i wygrzebałam kilkanascie  zdjęć juz przygotowanych do wstawienia na forum .Pewnie  nie wszystkie sa z wakacji ale patrząc realnie mam sztele taką jakbym przebywała na wakacjach a jeszcze wyjazdy mam w teren*. Nic już sobie więcej zyczyć nie mogę.To zdjęcie z cmentarza Pere Lachaise chyba kazdy poznaje?

Też tam byłam Aniu,piękne miejsce......
14 czerwca 2015 09:20 / 4 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Też tam byłam Aniu,piękne miejsce......

A tu Kasiu byłas? to TYROL .Wróce tam kiedyś.Wróce na pewno
14 czerwca 2015 14:17 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

A tu Kasiu byłas? to TYROL .Wróce tam kiedyś.Wróce na pewno:-):-)

Niestety tutaj mnie jeszcze nie było ale wszystko przed mną.:)
14 czerwca 2015 19:39 / 6 osobom podoba się ten post
Opiekunka też chętnie odpoczywa w szuwarach-no, przynajmniej ja:). Nasze polskie piękne widoki-Iński Park Krajobrazowy.
15 czerwca 2015 07:27 / 6 osobom podoba się ten post
Przez ostatni tydzień odpoczywałam (bynajmniej duchowowo), na pieszej pielgrzymce Zawierzenia świata Miłosierdziu Bożemu z Częstochowy do Krakowa-Łagiewnik. Piękna sprawa pod każdym względem. No może trochę sforsowana fizycznie, chociaż nie było tak ciężko ..... nie zaliczyłam żadnego bombla na nogach. Poszłam z nimi  już piąty raz, ponieważ  zakochałam się w tej pielgrzymce. Wcześniej byłam na  kilku innych i wracałam jedynie utrudzona. Z tej pielgrzymki wracam poprostu odnowiona i uszczęśliwiona. Dla mnie jest to pielgrzymka pielgrzymek i póki będę mogła, to zamierzam co roku z nimi iść. Na FB umieściłam taki mały "fotoreportaż" z każdego dnia - jeśli ktoś chce zobaczyć zdjęcia (https://www.facebook.com/zofia.staluszka).

Natomiast urlop wypoczynkowy dla ciała planuję zrobić sobie w sierpniu