Urlop - opiekunka odpoczywa

15 czerwca 2015 07:32 / 2 osobom podoba się ten post
Pieknie Zofijo...znam to uczucie..ja dopiero ruszam 16sierpnia...pozdrawiam
15 czerwca 2015 08:21 / 2 osobom podoba się ten post
frezje

Pieknie Zofijo...znam to uczucie..ja dopiero ruszam 16sierpnia...pozdrawiam

Dzięki i życzę równie pięknych przeżyć, jakich ja doświadczyłam. Życie jest piękne
15 czerwca 2015 09:02 / 8 osobom podoba się ten post
Ja przez tę durną robotę w DE zaczynam kochać wszystko co "swoje". I cieszę się z tego. Teraz jak wrócę pojadę na jakiś tydzień do mojej przyjaciółki z dziecięcych lat. Powiedziała, że jak nie przyjadę to mi nogi z d...y powyrywa. To spotkanie bardzo dobrze na mnie działa. Ona mieszka nadal tam, gdzie się urodziłam i spędziłam 19 lat życia. Odwiedzam więc stare kąty i porównuję co się zmieniło itd. Nawet jej mąż się w tym czasie usuwa w cień. Widzi, że to spotkanie dobrze na nas działa. Łazimy na grzyby - o ile są, potem długo gadamy niekoniecznie przy herbatce. Nawet ciachem zgrzeszymy albo jakimś smacznym plackiem domowym.Nie da sie ukryć - ładuje u niej rdzeń baterii. Inne pobyty w innych miejscach maja inne plusy. Ale stare kąty sa najlepsze. Chyba DE mi to uświadomiło. 

15 czerwca 2015 11:28 / 3 osobom podoba się ten post
..a ja nie wiem kiedykolwiek gdzieś wyjadę oprócz wyjazdów ,,robotniczych,,Staram sie zwiedzac miejsca gdzie jestem,bo to jak na razie jedyna alternatywa.Wracam do domu i czeka na mnie remont i kupa pracy w ogrodzie.który sobie po cichu wmawiam jako odpoczynek i relaks.Wyajzd do Francji do pracy sezonowej,staram się odkręcić jako odpoczynek od DE I TAK SIĘ KRECI MOJE ŻYCIE OD 7-MIU LAT...
15 czerwca 2015 13:43 / 2 osobom podoba się ten post
pestka

..a ja nie wiem kiedykolwiek gdzieś wyjadę oprócz wyjazdów ,,robotniczych,,Staram sie zwiedzac miejsca gdzie jestem,bo to jak na razie jedyna alternatywa.Wracam do domu i czeka na mnie remont i kupa pracy w ogrodzie.który sobie po cichu wmawiam jako odpoczynek i relaks.Wyajzd do Francji do pracy sezonowej,staram się odkręcić jako odpoczynek od DE I TAK SIĘ KRECI MOJE ŻYCIE OD 7-MIU LAT...

Kiedyś wyremontujesz wszystko, powyrywasz wszystkie chwasty w ogródku ( a może razem z roślinkami ) i pojedziesz gdzieś w piękne miejsce. Zobaczysz. Na razie masz inne priorytety ale ........ 
15 czerwca 2015 13:58 / 4 osobom podoba się ten post
pestka

Pestko.......zycie jest tylko jedno, pamiętaj o tym.  Fajny wyjazd , tylko dla Ciebie, w miejsce o którym marzysz, to przesunięcie remontu, prac w ogrodzie , tylko o kilka tyogdni, może miesięcy. Warto rezygnować z przyjemnosci? Nie wiesz przeciez , podobnie jak ja, czy jak już zrobisz remont, wypielęgnujesz ogródek, będziesz miała mozliwość fajnego wypoczynku. Nie mnie wtrącać się w Twoje zycie i Twoje priorytety, ale.........czasami bywa tak, że jak juz jest czas i sprzyjające warunki do wyjazdów wypoczynkowych, zaczyna brakować zdrowia i innych mozliwości. Pomyśl o tym.

Mój ogród jest zarośniety po pas, czeka na mnie równiez remont, ale...... najpierw czekają fajne wczasy, potem sanatorium, a potem jak zostanie czasu i pieniędzy, to wezmę się za remont. Robić go nie muszę na gwałt i nawet nie mam zamiaru, bo i tak mnie przecież w domu nie ma, więc odkładam to na czas, kiedy wrócę na stałe do Polski. Skoszę trawę, coś tam ogarnę delikatnie i będę korzystać z cudownego urlopu, tylko dla siebie, bo przeciez po to do cholery pracuję. Na prawdę nie jest trudno wypośrodkować priorytety, a to co przezyjemy i przyjemności, których uzyjemy sa bezcenne .
15 czerwca 2015 14:06 / 15 osobom podoba się ten post
ZAWSZE!!!!! Do końca świata i o jeden dzień dłuzej, będę namawiać wszystkich do zdrowego egoizmu. Nalezy nam się to jak psu zupa. Nie może być tak, że tyramy miesiącami u chorych , nierzadko psychicznie, niedojadamy, jestesmy źle traktowane ( choć nie zawsze) , tęsknimy, a w zamian mamy remonty własnych mieszkań, potężne dofinansowanie roszczeniowych dzieci,roszczeniowych leniwych mężów i takie tam inne. NEVER!
15 czerwca 2015 14:14 / 8 osobom podoba się ten post
doda1961

ZAWSZE!!!!! Do końca świata i o jeden dzień dłuzej, będę namawiać wszystkich do zdrowego egoizmu. Nalezy nam się to jak psu zupa. Nie może być tak, że tyramy miesiącami u chorych , nierzadko psychicznie, niedojadamy, jestesmy źle traktowane ( choć nie zawsze) , tęsknimy, a w zamian mamy remonty własnych mieszkań, potężne dofinansowanie roszczeniowych dzieci,roszczeniowych leniwych mężów i takie tam inne. NEVER!

I to mi się podoba !!! 

15 czerwca 2015 14:19 / 5 osobom podoba się ten post
tyciek

I to mi się podoba !!! :-)

Tyćku, nic ując nic dodać. Tak własnie powinno być, czego wszystkim opiekunkom, cięzko pracującym, serdecznie zycze!
15 czerwca 2015 15:35 / 5 osobom podoba się ten post
No ja za tydzień to już będę w Grecji się czillować
15 czerwca 2015 15:40 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

No ja za tydzień to już będę w Grecji się czillować :taniec2:

Super--bylam kiedys na Krecie.W tym roku mysle o Wyspach Kanaryjskich ale nie wiem czy czasowo sie wyrobie bo jeszcze tyle zaleglych spotkan np parapetowka u chrzesniaka.Zycze milego wypoczynku.))
15 czerwca 2015 17:11
A Mleczko wzięła zielony olejek ???
15 czerwca 2015 17:14 / 1 osobie podoba się ten post
A Mleczko wzięła zielony olejek ???  Mleczko biała, Moduś zielony - nic tylko Irlandczyk nam się na forum niebawem pojawi. 
15 czerwca 2015 18:24
Mycha

A Mleczko wzięła zielony olejek ???

Mycha !!!!....przez Ciebie musiałam się wrócić do postów z ubiegłego roku !..... skąd Ty to " olejkowanie " wyciągnęłaś ? ......o matulu ! alem się naszukała !
)))))))))
15 czerwca 2015 20:42
Barbara niepowtarzalna

Mycha !!!!....przez Ciebie musiałam się wrócić do postów z ubiegłego roku !..... skąd Ty to " olejkowanie " wyciągnęłaś ? ......o matulu ! alem się naszukała !
:-))))))))))

Zaraz chcesz wszystko wiedzieć. No co, jak zniknęli oboje a może w plenerze to co może być