Promedica24 Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
5 / 5
17 października 2012 09:44
Zastanawia mnie tylko od czego zależy ustalanie stawki opiekunki?

Od znajomości języka?

Kwalifikacji?

A może od dobrego humoru osoby weryfikującej?

Ja byłam raz na rozmowie z PR24, miałam ze soba listy referencyjne od rodzin, których (sądzę, że mlodsza od mojego syna) pani nawet do ręki nie wzięła.

Ehhhhhhhh cięzko jest lekko żyć!:):).

Pozdrawiam

17 października 2012 10:28 / 1 osobie podoba się ten post
dlatego ze wkurzyla mnie postawa firmy i Pani ktora sie mna zajmowala nie wiem widocznie w tym dniu obie mialysmy zly nastroj i troszke sie zapomnialysmy ale mimo wszystko i szczerych checi nie udalo nam sie dojsc do porozumienia po ponad rocznej wspolpracy zreszta i tak umowa sie juz miala zaaz konczyc i mialo byc zlecenie...a ubez to niby wyslane nigdy w to miejsce nie dotarlo zbieg okolicznosci czy zaniedbanie Firmy??????
zreszta nie zaluje pozniej z polecenia trafilam do innej firmy mam rowniez super miejsce i pracuje tu do dzis .....
18 października 2012 15:31
Byłam na rozmowie w Promedica24 i przeszłam kolejną weryfikację - ta telefoniczna, to pryszcz w porównaniu z tą w firmie... rozmowa była dużo trudniejsza, i obejmowała zdecydowanie bardziej rozległy zakres tematyczny..

Mi także zaproponowali 760 euro... no comments.

Buziaki.
18 października 2012 16:09
andrea: Wypełniłam formularze, zrobiłam zdjęcie, ale koniec końców umowy nie podpisałam.

Mam już na oku inną firmę w której przeszłam pozytywnie rozmowę.. więc mam nadzieje, że uda mi się stosunkowo szybko wyjechać..

18 października 2012 17:43
gosiek_: Przede wszystkim Pani, która przeprowadzała ze mną rozmowę, sprawiała wrażenie bardzo stanowczej, co automatycznie popsuło atmosferę. A ta "aura" ma ogromne znaczenie..
Zaczęła od pytań personalnych - jak się nazywam, gdzie mieszkam, co robię wolnym czasie, czym się interesuję, czy byłam kiedyś w Niemczech - taki standard. Później przeszła do pytań o moje doświadczenie, kim się opiekowałam, co należało do moich obowiązków, na co chorowali moi podopieczni, dlaczego chcę pracować jako opiekunka. Następnie miałam przetłumaczyć około 5 zdań z niemieckiego na polski, i odwrotnie - zdania były proste: np. proszę poinformować syna, że jego mama źle się czuje i leży w łóżku, powiedzieć że pacjent ma wysokie ciśnienie, bóle głowy i wymiotował, wezwać pogotowie, podać adres pacjenta. Później kilka zdań związanych z zakupami, określanie czasu, pytania związane z porządkami, i czynnościami domowymi, pytanie o pogodę, i podróżowaniem pociągiem - na tych ostatnich się wyłożyłam z lekka Kurcze było tego sporo. Nie zapamiętałam wszystkiego. Niektóre pytania były naprawdę proste, inne trudniejsze, jeszcze inne ponad moje możliwości, więc musiałam improwizować, bo odbierałam treść bardzo selektywnie. Przygotuj się bardziej na rozmowę w języku niemieckim, niż na pojedyncze pytania..
W zasadzie można uznać, że to standard.. niemniej niektóre pytania, nie były ogólne tylko dość szczegółowe. No jakoś mi poszło, acz mogło pójść lepiej Wyłożyłam się trochę na pytaniach o dworzec, podróż pociągiem, przesiadki, opóźnienia, itp... Także przygotuj się z tego tematu też.
Życzę Ci dużo szczęścia, i wyrozumiałego egzaminatora.
misia11: Pewnie, że mogę, ale nie w tym wątku. Proponuję drogą mailową?
18 października 2012 19:05
a w jakim mieście byłaś na rekrutacji?
18 października 2012 20:22
760 euro!!! Mają tupet aby takie stawki proponować. Na szczęście konkurencja jest coraz większa i można wybrać tę firmę, która lepiej zapłaci.
18 października 2012 22:46
warto wyjechać z wielu powodów, nie tylko finansowych, ale pamietaj, by przy komunikatywnej znajomości języka, a np. w PR24 jest to 2,5-2,7 w skali do 5, nie dać sobie wcisnąć pracy za mniej niż 1000 euro. Jak się nie zgodzą - idź do Aterimy lub Interkadry, tam tyle dostaniesz.
19 października 2012 09:53
Romana, Andrea, ile zarabiacie w PR24 jako że macie już tam jakiś staż? Możecie napisać tutaj?
19 października 2012 09:57
Najzabawniejsze jest to, że pracownik nie jest w stanie udzielić informacji od jakiej kwoty odprowadzane są składki :) On po prostu tego nie wie! Przecież to jest niepoważne.. po długich naciskach usłyszałam, że to CHYBA jest jakieś 300-400 złoty...

19 października 2012 09:59
Andrea - liczyłam, ze podacie mi orientacyjnie jakieś kwoty od - do.
19 października 2012 10:49
andrea: Ja przed podpisaniem umowy chciałam wiedzieć, od jakiej kwoty odprowadzane będą składki. Nie potrafili udzielić mi tej informacji - a raczej unikali jednoznacznej odpowiedzi. Po podpisaniu umowy to już musztarda po obiedzie

Niektóre firmy odprowadzają od średniej krajowej, inne od najniższej, a tutaj (300 - 400 pln), to będzie jakieś 1/4 etatu..
19 października 2012 14:40
Witam.Mam pytanie,ile promedica płaci za dni świąteczne??
20 października 2012 22:46
30 euro + dnowka to i tak nie najgorzej,uwierzcie mi.
20 października 2012 23:05
W PRM24 za dni świateczne płacą dniówka + 50% dniówki...