Promedica24 Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
5 / 5
28 października 2012 20:41
Z tego co wiem to dziewczyny z PM24 podpisują lojalkę i wg mnie nie powinny mówić ile zarabiają. Jeżeli piszą i mówią o zarobkach to być może kłamią? A jeżeli nie kłamią to wybaczcie ale nawet zwykły rekruter może na tym forum czegoś się dokopać. Internet nie jest aż taki anonimowy. Dziwi mnie że niektóre osoby same się podkładają?

Kotku pojedź do tego wszystkiego co tu niektórzy wypisują z rezerwą jako i ja robię , a następnym razem jak ktoś spyta ile zarabiasz to powiedz że 1300 euro ;-)

29 października 2012 10:10
Andrea, napisz jaki system masz w Promedice? 2 miesiace stella + 2 miesiace dom CZY jak?? Ja powiem szczerze, mam tak jak Emillia ze nie moglabym sobie pozwolic po kazdej stelli 2 miesiace w´domu siedziec.... . Ale Andrea ma duzo racji jak se poscielesz... . Mam kolezanke w moim wieku -27lat- taka przebojowa, ma dzialalnosc gospodoracza i zawsze znajduje sobie stelle za 1500 € i to takie krotkie- ok.4tygodnie. Zjezdza do domku i za jakis czas nastepna stella.
29 października 2012 11:45
Ja mam zbyt daleko posunięty instynkt samozachowawczy i duże doświadczenie życiowe, aby wywlekać na wierzch moje osobiste sprawy czy to zarobki, czy to praca itd., więc nie licz na to, że będę ściemniać. Sama widzisz że na ten temat nic nie pisałam. Na temat zarobków to ja sobie mogę w gronie przyjaciół pogadać. Na zaufanie trzeba sobie u mnie zasłużyć :). Ogromnie cenię sobie prywatność. Lubię odpocząć, mieć święty spokój, a uwierz mi że są takie opiekunki które potrafią czyjeś życie zrobić nieznośnym Potrafią zasypać spamem. Jaki tylko kawał (łańcuszek też i to jest jeszcze gorsze) znajda to to ci go prześlą czy to na poczte czy to na gg. Tak jak by nic nie robiły tylko cały dzień siedziały na kompie i sądzą że to co je bawi, bawi również innych. Jakby żadnych innych rozrywek nie miały, żadnego hobby? W końcu i na Skype i na gg musisz się ukrywać, aby mieć chwile spokoju :).

Nie przeczę, że na tym forum są super wątki które mnie interesują. Porady owszem na temat nauki języka czy instalowania internetu itd, ale te watki o zarobkach gdzie widać że niektóre piszą co im ślina na język przyniesie nie są dla mnie wartościowe. Wystarczy że zadzwonię do jakiejkolwiek firmy i też mi powiedzą ile mi dadzą na „dzień dobry” . Bez żadnego podpisywania umowy nie ściemniają tylko odpowiadają konkretnie. No ale to tylko moje zdanie. Ja widocznie nie jestem z tej „bajki” :)?
30 października 2012 13:33
Hogata, tak najpierw meldunek. Ale mowi Ci spraw papierowych jest sporo . Np. rachunki musisz babce wystawiac.

Andrea, jak dlugo pracujesz w Promedice??? I jak jest z kasa za miesiace kiedy nie pracuje. Zaluzszmy, wyjezdzam na stelle na 4 tygodnie dostaje 900 € netto, potem jestem w domu - to ile miesiecznie dostane???
30 października 2012 16:52
Dziewczyny , mimo kilku niepochlebnych opinii , zdecyduje sie zglosic do PRomedici , poniewaz placa ( to ze 14stego nastepnego miesiaca to nie taka katastrofa, nie przesadzajmy, najwazniezsze zeby sie zgadzalo `) A to czy koordynatorka sie interesuje czy nie to wg mnie w kazdej firmie jest roznie .

Tina40, dzieki :* A ty nie wygladasz wcale na 40stke ! Jezdzisz z Promedica???
31 października 2012 12:17
wczoraj zdałam niemiecki w Promedice dzisiaj w aterimie : ) co mi polecacie dziewczyny ?

w promedice nie powiedzieli ile a w aterimie 950 nie wiem tez jak długo będę czekać na moje pierwsze zlecenie bo bardzo potrzebuję pieniędzy .
31 października 2012 13:55
Pati licz się z tym, że w Promedice dadzą Ci o wieeeeele mniej i będziesz musiała podpisać umowę, której zerwanie wiąże się z 2-wu tygodniowym wypowiedzeniem
02 listopada 2012 18:06
mam nadzieje , ze na tym forum znajdę rekrutera z PR24 lub kogokolwiek , kto pomoże mi odpowiedzieć US na pytanie , dlaczego miałam płaconą delegację mimo iż w umowie miałam , ze wyżywienie i mieszkanie u osoby , która się opiekowałam - miałam bezpłatne . US - mój twierdzi , ze pieniądze z delegacji to mój dochód i podlega opodatkowaniu . Jestem w kropce .
02 listopada 2012 19:24
Nie znam się na przepisach, ale zdaje się, że US ma rację....W jaki sposób rozliczysz delegację? Skoro nie masz żadnych kosztów?
02 listopada 2012 20:36
Alutka , ja wiem doskonale , ze kosztów nie mam , i wiem , ze summa sumarum - to nie mój problem tłumaczyć sie , dlaczego firma popełniła ten poważny błąd - przepisy karno-skarbowe sie kłaniają - Ich US zapyta i każe jakby co dopłacić podatek i ZUS . Ja muszę coś powiedzieć w US takiego aby dali mi spokój - bo nie mam ochoty ani z nimi się spotykać ani jeździć specjalnie aby składać wyjaśnienia. .
08 listopada 2012 09:39
AniaiS said:

mam nadzieje , ze na tym forum znajdę rekrutera z PR24 lub kogokolwiek , kto pomoże mi odpowiedzieć US na pytanie , dlaczego miałam płaconą delegację mimo iż w umowie miałam , ze wyżywienie i mieszkanie u osoby , która się opiekowałam - miałam bezpłatne . US - mój twierdzi , ze pieniądze z delegacji to mój dochód i podlega opodatkowaniu . Jestem w kropce .

Za umowy i wynagrodzenia odpowiada pracodawca i to on ma obowiązek wyjaśniać te sprawy w US
08 listopada 2012 11:05
Dziewczyny, dzwonilysmy wczoraj z kolezanka do Promedicii i powiedzieli , ze juz nie ma miejsc na okres swiateczny!! Do Warszawy dzwonilysmy.

Basia , witaj na forum. Jak ci sie pracuje w Promedice ?
08 listopada 2012 12:41
No i jeszcze teraz doczytalam o tych rozliczeniach z delegacji co piszecie, i juz sama nie wiem... powiedzialam ze odpowiedz, czy podpisze umowe, dam w poniedzialek. Powiem szczerze ze z takich "papierkowych" rzeczy jestem raczej zielona i nie bardzo sie na tym znam:) Nie chce sie w..tegowac w jakies urzedowe bagno:)
08 listopada 2012 14:17
IwonaBeata, hmm a w wawie mówila cos innego ( szukamy stelli dla mojej kolezanki ) . Z tym ze oni organizuja przejazd to finde super. Samemu strach :)) Mam nadzieje ze dostaniesz fajna stellke na poczatek i porzadna pensje :) Ile masz lat wygladasz bardzo mlodo :) ???
08 listopada 2012 15:09
Kaya. dzieki:) Mam tez nadzieje ze dobrze trafie:) Ja mam 34 lata. Mam juz doswiadczenie w opiece, bo jezdzilam do Niemiec w systemie 6/6 tyg. przez ponad dwa lata. Babcia z parkinsonem, lezaca, karmiona przez sonde, troche bylo ciezko, ale milo i przyjemnie:) Wczesniej bylam kilka miesiecy przy chlopaku z HeineMedina.. tam bylo ciezej ale tez milo:) Zrobilam tez szkole dla opiekunek srodowiskowych, 200h praktyk w roznych zakladach opiekunczych i szpitalach, to doswiadczenie jakies jest, niemiecki komunikatywny wiec pewnie cos znajde, ale jeszcze zeby tak miec pewnosc ze bedzie to cos fajnego...;)