Promedica24 Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
5 / 5
21 października 2012 15:57
No wlasnie Sylwunia,tak placa,wiec mnie ostatnio szlag trafil,gdy babcia za 3 pazdziernik zaplacila 138 euro,a ja dostalam tylko normalna dniowke,gdyz to niemieckie swieto,bardzo sprawiedliwe,nieprawda?
24 października 2012 19:03
Placą slabo,na wszelkie sposoby chcą zaoszczędzić na skladkach,a kiedy zapytalam ostatnio o podwyżkę to z miejsca pani ,z którą rozmawialam ,powiedziala mi żebym się za wiele nie spodziewala,bo musialabym bardzo dobrze znać niemiecki-tak to zachęcają do pracy u nich! Zobaczę jeszcze jak mi pójdzie weryfikacja,bo żal mi babci,z którą szczerze się lubimy,ale cóż...jestem tu dla pieniędzy jak każda z nas.A tlumaczenie mi ,że skladki zus odprowadzane czy od najniższej krajowej ,czy od 180 zl to to samo,bo wszystko # idzie do jednego wora #- nie trafiają mi do przekonania.!!
24 października 2012 19:42
Mnie w grudniu strzeli półtora roku pracy w Pr24, zaczynałam od 950euro, potem 1000, a od kilku miesięcy dostaję 1050 euro, bo mam tylko ubezpieczenie chorobowe, składki emerytalne olałam, nie wierzę w emeryturę z ZUSu. Niemiecki komunikatywny, czyli w skali do 5 dali mi 2,7, tak mnie oceniono. Dostaję dość często miłe bonusy od pacjentów, więc trzymam się Pr24, są też inne powody, np. to że płacą w euro jak ktoś chce. Ja akurat chcę.Ponieważ niektórym płacą o wiele mniej, to ja tak myślę, czy dziewczynom z większych miast może dlatego proponują więcej, bo zostałyby wyśmiane za płacę typu 700euro i nie znalazły chętnych. U nas najniższe propozycje to było 850euro, za bardzo marny niemiecki i spore doświadczenie.
24 października 2012 23:21
Hallo:) Minimalna w 2012 wynosi 1500 brutto ,patrzcie na to dziewczyny .Weźcie to pod uwagę że jezeli otrzymujecie na papierze 1500 to w razie draki zasiiłek z urzedu pracy Wam się należy, to nie ważne ze umowa zlecenie.A życie plata różne scenariusze. Pozdrawiam serdecznie wszystkich
26 października 2012 09:46
Anetta nie pracuję w Promedice i nigdy tam nie pracowałem, ale jak przeczytałem Twoje posty, to się zastanawiam czy nie chcesz znaleźć firmy dającej umowe (są takie firmy) o pracę po to żeby zajść w ciążę i mieć urlop macierzyński? Nie wiem jakies składki płaci PM ale przecież większość firm płaci wyższe niż średnia krajowa.
26 października 2012 12:30
ja zamierzam isc do Promedici ale bojee sie ze bede czekac na stelle dlugo
26 października 2012 13:00
Janusz - masz racje, sama w takiej pracuje. Podstawa opodatkowania przy umowie - zleceniu 800 euro.
26 października 2012 14:12
nie musi to byc firma z okolic miejsca Twojego zamieszkania w tej chwili nie we wszystkich firmach jest koniecznosc stawienia sie osobiscie wczoraj rozmawialam z jedna z firm i tam sie dostaje najpierw umowe na maila do podgladu i jesli ci pasuje kurier przyjedzie z umowa w 2 egzemplarzach podpisujesz i ona 2 zabiera.......tak przynajmniej w tej firmie a pm24 wcale ci nie polecam zastanow sie dobrze...

pozdrawiam
26 października 2012 20:40
a z którego miasta pani rekruter przeprowadza te rozmowy?bo kontakt w biurze przynajmniej w tym "moim" bardzo ciężki i z wielką łaską odpowiadania na wszelkie wątpliwości....
28 października 2012 08:10

Przenoszę wypowiedzi dotyczące dyskusji o różnicach pomiędzy umowami o pracę i zlecenie do właściwego działu, czyli tutaj:
http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/451

Nie są one opiniami o firmie Promedica24 o której traktuje ten temat, a znaczącymi postami w dziedzinie prawa pracy. Łatwiej je będzie tam odszukać. Prosze dyskusję na temat umów kontynuować tam właśnie.
Doris - nie masz żadnego upomnienia ode mnie. Chyba nie ma na forum nikogo, kogo bym nie poprawił na czerwono. Więc nie przejmuj się - świat się nie zawalił.
Kasia84 - odpoczywasz od forum 24h. Prosiłem, ostrzegałem. Piszesz opinie o 4 różnych firmach nie będąc opiekunką, na podstawie czego? Na podstawie rozmowy telefonicznej z Panią w biurze? A potem chcesz za to od nich jeszcze gratyfikacji finansowej... - pozostawiam to bez komentarza!
Twoje "opinie" mogą jedynie wprowadzić w błąd osoby poszukujące wiedzy. Oprócz tego spamujesz gdzie popadnie i piszesz absolutnie niemerytorycznie, w wartościowych wątkach. Jeśli chcesz od jutra nadal pisać na forum, to przeczytaj dokładnie regulamin i zacznij się do niego stosować. Ułatwisz tym życie i mnie i innym użytkownikom, którzy na forum poszukują informacji i merytorycznej dyskusji.

28 października 2012 10:11
Kaya , ja pierwszy raz wyjechałam też z promedicą też za małą pensję. W pole cię na pewno nie wyślą. Jezeli jest to Twój pierwszy wyjazd , może warto spróbować. Trzeba się z tym liczyć że jest to jedna z największych agencji i ofert mają sporo. Także szanse na wyjazd masz bardzo dużą. Podszkolisz sobie język , zdobędziesz referencję i nawiążesz też po drodze napewno jakieś kontakty z innymi dziewczynami , potem bedzie z górki. Na swój pierwszy wyjazd zdezydowałam się na PR24 ponieważ była to najbliższa agencja w mojej okolicy i znana. Po trzech miesiącach wspólpracy z podszkolonym językiem zadzwonilam do innej agencji i dostałam duzo większą pensję .Pozdrawiam
28 października 2012 12:33
Elfi, möj jezyk jest ok . Teraz jestem na wyjezdzie . Stella jest na prawde mila, z babka sie do siebie przywiazalysmy ale babka placi tylko 670€ mies. netto Nietety wiecej po prostu nie ma. A moze byc tak ze babka bedzie zyla i 110 lat i co??? bede siedziec tyle lat za 670 € ? :(

Ja wlasnie dlatego myslalam o Promedice , bo Agencnja to agenncja , , masz pewnosc ze kasa bedzie ( ok , dopiero 14stego nastep.miesiaca, ale to akurat ujdzie) . tutaj dziewczyny narzekaja na Promedice, ze az sie odesciwa. Np Romana poleca inne Firmy, ale mimo to sama ciagle siedzi w Promedice. Wiec chyba nie jest az tak zle.
28 października 2012 19:03 / 1 osobie podoba się ten post
tak się Kaya wypowiadałaś o osobach, które zarabiają mało a sama zarabiasz "670e" :) :) :)
28 października 2012 19:25
Powiem wam ze mnie ta kwota naprawde przeraza.masakra.Pierwszy raz jak jechalam to postawilam sobie min.ze 1000euro-udalo mi sie dostac 1100,i teraz 1100 to moje min.Teraz naprawde-nie robie nic-babcia 92lata-ale sprawna,dzisiaj nawet ciasto upiekla,ja dzisiaj-pozmywalam po obiedzie,pozmywalam po kolacji i tylko pomoglam pod prysznicem .Babcia,a wlasciwe-Helene-bo tak do niej mowie,o 19ej juz spi,w dzien od 13ej do 15.30-spi.Ale mialam takie miejsca ze naprawde na te pieniadze ciezko pracowalam:pieluchy,karmienie,nocki..zalezy jak sie trafi,To nie jest latwa praca i powinna byc lepiej placona.Na budowie maja od 8euro,a my?1?
28 października 2012 20:35
Emilia sory tylko napisalam jak to widze szacunku do siebie nie kupi sie za zadne pieniadze ale jestem przerazona co pieniadze z ludzi robia .Czasem jak patrze na kobiety do czego sie posuwaja to sama tego nie ogarniam pozdrawiam