01 grudnia 2014 07:09 / 7 osobom podoba się ten post
wodnikprzykro mi ze Pania ubodłam !wszystko co pisze pisze z doswiadczenia nigdy nie wymyslam ! pisze to poniewaz szanuje siebie nie pozawlam sie ponizac n igdy mam swoja godnosc ,jestem tu 1 i ostani raz od 1.5 nie mialam wolnego pytam sie skad to sie wzielo jak mozna niemiec dnia wolnego jestem niewolnica ,prysznic 1 w tygodniu tu w tej pracy niema zmienniczki dlaczego?
odp prosta ,spotkalam tu 2 poli i to samo sa wyzyskiwane zero wyjscia agencje sie nie interesuja skargami wiec nadal pytasz czemu narzekam?a co do pracy pracowalam w wielu miejscach i powiem tyle ze nuigdy nikt mnie nie wziol za polke bo wygladam jak wloszka lub hiszpanka !i przez to ominely mnie obelgi i przezwiska ktore ladowaly na moich rodakow,poprostu nie godze sie ze zlym traktowaniem wyzyskiem i tak dalej
Droga Pani Wodnik,nie twierdzę przecież ,że Pani "wymyśla", aczkolwiek dziwię się ,że doświadczona opiekunka ,bo przecież nie jest Pani tzw.świeżynką ,pozwala się przez 1,5 miesiąca traktować w podobny sposób -właśnie pozwalając na takie traktowanie robi Pani niewolnicę sama z siebie i pokazuje Niemcom ,że wolno im nas tak traktować....Pisze Pani:"nie godzę się....","mam swoją godnośc...","nie pozwalam się poniżać...", a robi Pani coś zupełnie odwrotnego........
Nie pracuję długo bo zaledwie 4 lata,ale gdybym usłyszała ,że wolno mi z łazienki korzystac 1x w tygodniu i nie mam wolnego w ciagu tygodnia byłabym w busie powrotnym do Polski.Jesli miejsce jest tak uciążliwe czemu Pani nie złozyła wypowiedzenia i nie opuściła go?Nie bardzo rozumiem to dobrowolnie "katowanie się"
Pracując jako opiekunka nie spotkałam sie dotychczas z wyzwiskami,obelgami itp.,zdarzyło się natomiast ,że brana byłam za Serbkę czy Bułgarkę:)ale żadne negatyne doświadczenia z tego tytułu mnie nie spotkały.
Może trzeba zmienic agencję,skoro ta dla której Pani pracuje ma Pania w nosie.....Pozdrawiam.I życzę lepszego miejsca pracy.