Sentencje na dzień dzisiejszy

22 września 2014 10:02 / 7 osobom podoba się ten post
Gdy jest Ci ciężko,smutno i mało kolorowo zajrzyj tutaj.Tu jest nasze Opiekunkowo!!!
23 września 2014 07:19 / 5 osobom podoba się ten post
Dziś pierwszy dzień jesieni więc.....Cza­sami z życiem jest jak z je­sienią ... wiatr w oczy, deszcz roz­paczy, zes­chnięte nadzieje i pożółkłe myśli.
23 września 2014 07:52 / 5 osobom podoba się ten post
Życie jest jak pory roku:wiosna-miłość,lato-szczęście,jesień-zaduma,zima-oczekiwanie na miłość
23 września 2014 07:54 / 4 osobom podoba się ten post
iwunia

Dziś pierwszy dzień jesieni więc.....Cza­sami z życiem jest jak z je­sienią ... wiatr w oczy, deszcz roz­paczy, zes­chnięte nadzieje i pożółkłe myśli.

Smutkiem powiało:( A przeciez jesien ma i słonko i babie lato i wszystkie kolory świata:)Zeschnięte nadzieje!Ot ,wymyśliła!!! Iwnuniu kochana ,troszkę jesiennego kolorowego optymizmu Ci podsyłam:)No,juz raz ,dwa do PDP,radośnie i w podskokach:):):):) -pampersik też ma jesienne kolorki:):):):)

Pokochaj jesień

Spróbuj pokochać jesieńz niesamowitymi urokami
Spójrz ile piękna niesieobdarzając cię nowymi dniami
.Kolorowo jak wiosnąbarwne liście ostatki zieleni
Dadzą chwilę radosną twą szarość życia mogą odmienić.
Wieczór szybciej nastajesłońce też znika wcześniej niż latem
Lecz nowe czy nie daje chwile spokoju skorzystaj zatem.

Tadeusz Karasiewicz 
23 września 2014 08:05 / 8 osobom podoba się ten post
Nie przejmuj sie porazkami.
Przejmuj sie szansami, jakie tracisz, gdy nie probujesz
23 września 2014 08:09 / 7 osobom podoba się ten post
Dla mnie jesień to najpiekniejsza pora roku.Szelet lisci pod stopami przypomina dzieciństwo.Czuje się lekka jak piorko i mam ochote iść przed siebie daleko,daleko bez zmęczenia.Ogarnia mnie stan podniecenia, to chyba te kolory i zapach powietrza mają wpływ na moje samopoczucie.

"Snuj marzenia tak,jakbyś miał zyć wiecznie,żyj tak,jakbyś miał umrzeć dziś."
23 września 2014 08:12 / 3 osobom podoba się ten post
Marzę o cofnięciu czasu.Chciałabym wrócić na pewne rozstaje dróg w swoim życiu,jeszcze raz przeczytać uważnie na drogowskazach i pójść w innym kierunku.
23 września 2014 08:21 / 2 osobom podoba się ten post
Luda

Marzę o cofnięciu czasu.Chciałabym wrócić na pewne rozstaje dróg w swoim życiu,jeszcze raz przeczytać uważnie na drogowskazach i pójść w innym kierunku.

Jest powiedzenie, że marzenia się spełniają - niestety nie wszystkie. To Twoje marzenie Luda też się nie spełni,  przynajmniej w tym wymiarze. Czasu nie cofniemy.........niestety. Dlatego nie powinniśmy go marnować, jest to największa wartość życia ludzkiego. Oczywiście obok miłości.
23 września 2014 08:30 / 2 osobom podoba się ten post
Zofijo,jestem tego świadoma,ogromnie mnie to boli,że nie mogę wykorzystać czasu wyjazdu tak jak bym chciała,ten czas jest bezpowrotnie stracony,tak uważam.
Miłość,tak to bardzo ważne uczucie,niestety też nie zaznałam tego uczucia,smutne ale prawdziwe.
23 września 2014 08:36 / 5 osobom podoba się ten post
Luda

Zofijo,jestem tego świadoma,ogromnie mnie to boli,że nie mogę wykorzystać czasu wyjazdu tak jak bym chciała,ten czas jest bezpowrotnie stracony,tak uważam.
Miłość,tak to bardzo ważne uczucie,niestety też nie zaznałam tego uczucia,smutne ale prawdziwe.

Kazdy czas ma swoje uroki.Kazde uczucie jest pierwsze i jedyne.Nie ma co żalować przemijającego czasu, bo jeszcze tyle przed nami.Ja nie straciłam czasu - czego dowodem jest to,że śmiało i bez wstydu mogę patrzeć na to co już przeszło,co jest za mną.A ile jeszcze mnie czeka...........
23 września 2014 08:44
mleczko47

Kazdy czas ma swoje uroki.Kazde uczucie jest pierwsze i jedyne.Nie ma co żalować przemijającego czasu, bo jeszcze tyle przed nami.Ja nie straciłam czasu - czego dowodem jest to,że śmiało i bez wstydu mogę patrzeć na to co już przeszło,co jest za mną.A ile jeszcze mnie czeka...........:-)

Z pewnością masz rację Mleczko,ale trudno mi pisać o miłości ponieważ jestem sama od prawie 15 lat.Poza tym moje życie nie jest usłane różami,jest naprawdę trudne,mogę je nazwać walką o przetrwanie,robię wszystko co w mojej mocy,żeby było lepiej,ale niestety ciągle nie jest lepiej.Co mnie czeka......dalsza walka?
23 września 2014 09:19 / 2 osobom podoba się ten post
Luda

Luda,czytam uważnie wszystkie Twoje posty i może ja źle dedukuję ,ale mi się zdaje,że Ty powinnaś się przede wszystkim na siebie otworzyć.Jak otworzysz się na siebie to i na innych ludzi,na otoczenie w ogóle.Choćby z tym fotografowaniem-zrobiłaś coś w tym kierunku?
A czas?Czas generalnie jest czyms straconym ,bo żadnej minuty ani sekundy nie możemy powtórzyć....wiec jakby nie patrzec ,stracony bezpowrotnie.Ważnym jest tracić go z pozytkiem dla siebie:):):)
23 września 2014 09:23 / 6 osobom podoba się ten post
"Co w nas niespełnione też będzie zważone i być może zaważy najwięcej"
Ernest Bryll
23 września 2014 09:53 / 1 osobie podoba się ten post
Dziękuje za Anię German.
23 września 2014 10:08
kasia63

Smutkiem powiało:( A przeciez jesien ma i słonko i babie lato i wszystkie kolory świata:)Zeschnięte nadzieje!Ot ,wymyśliła!!! Iwnuniu kochana ,troszkę jesiennego kolorowego optymizmu Ci podsyłam:)No,juz raz ,dwa do PDP,radośnie i w podskokach:):):):) -pampersik też ma jesienne kolorki:):):):)

Pokochaj jesień

Spróbuj pokochać jesieńz niesamowitymi urokami
Spójrz ile piękna niesieobdarzając cię nowymi dniami
.Kolorowo jak wiosnąbarwne liście ostatki zieleni
Dadzą chwilę radosną twą szarość życia mogą odmienić.
Wieczór szybciej nastajesłońce też znika wcześniej niż latem
Lecz nowe czy nie daje chwile spokoju skorzystaj zatem.

Tadeusz Karasiewicz 

..bo ja smutna jesienna dziewczyna jestem,,,radość mnie opuściła.....choc jesień jest piękna jeżeli jest taka jak dziś u mnie...