Sentencje na dzień dzisiejszy

25 września 2014 08:37 / 5 osobom podoba się ten post
Nigdy nie koncentruj się tak bardzo na tym czego szukasz,bo nie zauważysz tego,co własnie znalazłeś.
25 września 2014 09:16 / 6 osobom podoba się ten post
Zwycięzca ma wielu przyjaciół,zwyciężony ma dobrych przyjaciół....
25 września 2014 09:18 / 6 osobom podoba się ten post
Luda

Z pewnością masz rację Mleczko,ale trudno mi pisać o miłości ponieważ jestem sama od prawie 15 lat.Poza tym moje życie nie jest usłane różami,jest naprawdę trudne,mogę je nazwać walką o przetrwanie,robię wszystko co w mojej mocy,żeby było lepiej,ale niestety ciągle nie jest lepiej.Co mnie czeka......dalsza walka?

Życie nie zawsze i  nie dla każdego jest usłane różami. Życie to codzienne zmaganie się z przeciwnościami losu. Dzisiaj wszyscy mają problemy, bardzo różne i nie da się przejść obojętnie. Dobrze jest, kiedy obok mamy kochającą nas osobę, kiedy ciężar dnia codziennego dźwigamy oboje. Pewnie jest wtedy lżej.
Znam wiele dzielnych, samotynych kobiet. Wiesz co w nich podziwiam? Nigdy się nie rozklejają, nie opowiadają o swoich problemach, wręcz przeciwnie, oficjalne u nich zawsze jest wspaniale.To nie znaczy, że zamknęły się na ludzi, na otoczenie. Nie, są jak najbardziej aktywne. Mają znajomych, przyjaciół, są zapraszane.
Świat  nie lubi smutku, chorób, biedy, nieszczęść. Więc tak naprawdę każdy od tego ucieka. Owszem wysłuchać można o cudzym nieszczęściu, pomóc też ale głębsze zainteresowanie to juz nie. Każdy swoich kłopotów ma mnóstwo.
Dziewczyny, które tak opisywały swoją niedolę tutaj na forum juz dawno odeszły, zostały wysłuchane i nic więcej, jakieś dobre rady nie zawsze z możliwością realizacji.
Nie daj się wciągać w zwierzenia na forum, z problemami radzic należy sobie w swoim własnym domu, wśród swoich najbliższych.
Luda, takich płaczących do poduszki jest nas dużo, ale płaczmy same i niech tych łez nikt nie widzi. Dzielne kobiety mają większe szanse na szczęście.
25 września 2014 09:45 / 8 osobom podoba się ten post
"Starość zaczyna się kiedy przestajemy marzyć"
25 września 2014 10:47 / 3 osobom podoba się ten post
IGGA

Życie nie zawsze i  nie dla każdego jest usłane różami. Życie to codzienne zmaganie się z przeciwnościami losu. Dzisiaj wszyscy mają problemy, bardzo różne i nie da się przejść obojętnie. Dobrze jest, kiedy obok mamy kochającą nas osobę, kiedy ciężar dnia codziennego dźwigamy oboje. Pewnie jest wtedy lżej.
Znam wiele dzielnych, samotynych kobiet. Wiesz co w nich podziwiam? Nigdy się nie rozklejają, nie opowiadają o swoich problemach, wręcz przeciwnie, oficjalne u nich zawsze jest wspaniale.To nie znaczy, że zamknęły się na ludzi, na otoczenie. Nie, są jak najbardziej aktywne. Mają znajomych, przyjaciół, są zapraszane.
Świat  nie lubi smutku, chorób, biedy, nieszczęść. Więc tak naprawdę każdy od tego ucieka. Owszem wysłuchać można o cudzym nieszczęściu, pomóc też ale głębsze zainteresowanie to juz nie. Każdy swoich kłopotów ma mnóstwo.
Dziewczyny, które tak opisywały swoją niedolę tutaj na forum juz dawno odeszły, zostały wysłuchane i nic więcej, jakieś dobre rady nie zawsze z możliwością realizacji.
Nie daj się wciągać w zwierzenia na forum, z problemami radzic należy sobie w swoim własnym domu, wśród swoich najbliższych.
Luda, takich płaczących do poduszki jest nas dużo, ale płaczmy same i niech tych łez nikt nie widzi. Dzielne kobiety mają większe szanse na szczęście.

Chciałam coś napisać,ale tylko pozdrowię wszystkich serdecznie.
25 września 2014 12:03 / 3 osobom podoba się ten post
marba

"Starość zaczyna się kiedy przestajemy marzyć"

To bdb wiadomość Marba:)Znaczy ,my się nigdy nie zestarzejemy:):):)
25 września 2014 12:11 / 5 osobom podoba się ten post
Nie bawimy się dlatego , że się starzejemy
Starzejemy się dlatego , że się nie bawimy-:)
25 września 2014 12:39 / 5 osobom podoba się ten post
Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ja mam prawo mieć je w d...e
25 września 2014 13:26 / 3 osobom podoba się ten post
Hierarchia wyborow zależy od hierarchii naszch wartosci".
25 września 2014 13:31 / 4 osobom podoba się ten post
carrie

Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ja mam prawo mieć je w d...e

masz takie prawo..... ale się uhahałam, bardzo lubię takie szczerości, zwłaszcza jak sentencje są swoje ew. zaczerpnięte z właściwych źródeł
25 września 2014 13:57 / 7 osobom podoba się ten post
Zaakceptuj to, że nie każdy będzie dla Ciebie miły i troskliwy.
25 września 2014 16:42 / 4 osobom podoba się ten post
Dawno temu z pracy zdarzało się czekoladę przynieść-mój syn pytał-"Mamusiu ,jak mam podzielić?Równo czy sprawiedliwie?:):):):)" 
25 września 2014 16:51 / 2 osobom podoba się ten post
Jak to czym -jak ilość kostek byłą niepodzielna na 3 to ta kostka nadprogramowa,sprawiedliwie dla niego była bo on dzielił:):)A jak było coś co się nie dało na kostki podzielić to łobuz,linijką odmierzał:):):)Skrupulatny taki:):):)
25 września 2014 18:43 / 5 osobom podoba się ten post
Mlody jest ten,kto wieczorem jest taki jak rano,stary jest ten,kto rano jest taki jak wieczorem.
26 września 2014 07:40 / 6 osobom podoba się ten post
Kazdy ranek daje szanse,by wieczorem móc powiedzieć:To był szczesliwy dzień.