Kobieta z brodą na Eurowizji

13 maja 2014 11:26 / 9 osobom podoba się ten post
greenandy

Dodam i ja swoje trzy grosze do dyskusji.homoseksualizm nie jest widzimisię,czy tez dobrowolny wybor danej osoby.Wiadomo przeciez ze rodza sie dzisci z narzadami płciowymi zarowno meskimi jak i zenskimi.za tym idzie wplyw hormonow na mózg. W rezultacie ,nawet po usunieciu danych organow ktos moze miec problemy,czesto jest to osoba ktora mowi,ze jest'kobieta uwieziona w ciele mezczyzny'lub na odwrót.W kazdym razie,ja sadze ze ktos taki przeżywa prawdziwy dramat! Nie wie kim jest! W koncu decyduje sie na okreslona płeć,ale cała sfera seksualna pozostaje zaburzona.To nie jest niczyja wina ze w jego przypadku dokonały sie jakies mutacje genowe.Zjawisko nie j est do konca poznane i wyjasnione.Dajmy wiec spokoj ,tym bardziej ze nie siedzimy w skorze osoby homoseksualnej i nie wiemy co ona przezywa.Z pewnoscia,jej zycie,zwlaszcza w mlodosci i dziecinstwie jest trudne.

Dorzuce i ja,pracowałam w oddziale,gdzie leczono dzieci z spodziectwem i hermafrodytyzmem,nie macie pojęcia o tragedi rodzin,dzieci,które wracały na zabiegi co 2 lata,czasami to 7 nie raz 8  operacji plus leczenie hormonami,ochrzczona dziewczynka,okazuje sie przewaga męskich hormonów i po 15 latach jest chłopcem,ale nadal czuje jak kobieta,nikt nie ma prawa oceniać,mozna się nie zgadzać moze się nie podobać,ale szanować trzeba kazdego,bo każdy ma takie same prawo do życia,miłości,a dla Tych,głęboko wierzących mam rade,Pan Bóg oceni sam na sadzie ostatecznym,kto dobry a kto zły,skoro tacy ludzie żyją to myślę,że jest dla nich miejsce.Sądząc po niektórych wypowiedziach,łatwiej Im będzie wstąpić do Królestwa Niebieskiego,jak tym ,którzy Ich potępiają.
13 maja 2014 11:34 / 4 osobom podoba się ten post
Ja nie mam nic przeciwko ale dlaczego takie ciacha są gejami?????? Serce mi pęka buuuuu
13 maja 2014 11:38 / 10 osobom podoba się ten post
Jeszcze jedno,mam jednojajowe wnuki [trojaczki]dla zainteresowanych,statystyka mówi,że często w wieloraczych ciążach mogą występować zaburzenia,co z tego,kocham Ich nad zycie,bez względu czy w przyszłości któryś założy kiecke i zapomni się ogolić.Nie będę zachwycona występem publicznym,ale jeżeli już to będę biła brawo na stojąco,mam przyjaciela geja to cudownie łagodny człowiek,mądry i współczujący,często zabiera się z nami na spacery do Zoo,tylko On ma siłe dogonić maluchy,dorównać im kroku,cieszy się jak dziecko,którego sam nigdy nie będzie miał.
13 maja 2014 11:58 / 1 osobie podoba się ten post
Evvex :) dziękuję ci za te piękne i mądre słowa.
13 maja 2014 13:01 / 7 osobom podoba się ten post
margolcia

I wlasnie pozwolmy tym ludziom zyc takimi jakimi przyszli na swiat. Po co to lobbowanie homoseksalizmu, tranwestyzmu? Komu tak na tym bardzo zalezy? Dlamnie to wlasnie jest chore.

Tinka to calkiem zdrowasny objaw, jak Ci sie chce. Ja warcze na widok samca, kobitki mnie tez nie interesuja, co to moze byc za spoczenstwo?

Zgadzam się z Toba Margolcia . Ja nie mam nic do takich ludzi , ale chore jest dla mnie to promowanie na siłe takich osób przez programy tv i inne show.
13 maja 2014 13:06 / 1 osobie podoba się ten post
emi

Jakaś ociębłość Ci się przypałętała :P Musisz dużo niebieskich tabletek łykać i będziesz zdowa jak Tinka :))))

Ja zalapalam androfobie, bo kompleks Dafne odpada w calosci,  ona w drzewo zamienic sie dala bedac dziewicą, mnie parę gałązek "trąciło".

Emi, tabletki? Są jakieś? Niebieskie?

13 maja 2014 13:28
margolcia

Ja zalapalam androfobie, bo kompleks Dafne odpada w calosci,  ona w drzewo zamienic sie dala bedac dziewicą, mnie parę gałązek "trąciło".

Emi, tabletki? Są jakieś? Niebieskie?

Ojjj to ja pomyliłam diagnozę ;) Nie wiem Margolciu jaki kolor tabletek będzie dla Ciebie dobry.
Może znajdzie się lepszy doktór ode mnie :)))))))

13 maja 2014 14:24 / 3 osobom podoba się ten post
Andrea, uwazasz ze ja jestem malotolerancyjna i brak mi wrazliwosci? Nie, ja tylko bronie praw ,chyba juz mniejszosci, zwolenników hetero na forum. 
13 maja 2014 14:26 / 4 osobom podoba się ten post
margolcia

Andrea, uwazasz ze ja jestem malotolerancyjna i brak mi wrazliwosci? Nie, ja tylko bronie praw ,chyba juz mniejszosci, zwolenników hetero na forum. 

Zaraz się okaże, że osoby broniące homoseksualistów, same nimi są:)
Bo co to ma znaczyć zwolennik?
13 maja 2014 14:31 / 3 osobom podoba się ten post
Sówka

Zosiu życze Ci kogoś o odmiennej orientacji w Twoim bliskim otoczeniu, żebyś musiała dokonać wyboru między miłością do tej osoby a wewnętrznymi rozterkami, to by Cię nauczyło pokory i byłoby najlepszym świadectwem Twojej miłości do tej osoby. O mój kierunek lotu się nie martw, dawno się już zatrzymałam i dokonałam wyboru. Dla Twojej informacji żyje tak jak Bóg tego chciał, nie chodze do kościoła i nie modle się do obrazów, krzyży i nie oddaje czci figurkom gipsowym. Pozdrawiam

Dziękuję Ci pobożna kobieto. Skąd wiesz, że nie mam do czynienia z taką osobą w moim otoczeniu???......................... Nie mam do Ciebie żadnych uprzedzeń i życzę Ci szczerze jak najlepiej. Mój post dot. lotu w nieokreślonym kierunku nie miał znaczenia złoźliwego w stosunku do Was. To było tylko takie sobie spontanicznie napisane zdanie. Mnie nie musisz się tłumaczyć, spowiadac, czy wyznawać poziomu swojej wiary. To jest tylko i wyłącznie Twoja osobista sprawa. Powodzenia
13 maja 2014 14:50 / 1 osobie podoba się ten post
zwolennik - osoba, która popiera coś, darzy coś sympatią, oddaje swoje poparcie komuś lub czemuś .Margolcia napisala poprawnie.
13 maja 2014 15:24 / 2 osobom podoba się ten post
Wiecie co? Tak się zastanawiam ( miedzy pakowaniem) Bardzo Was wszystkich proszę, jako osoba wierząca, dajmy spokoj z dewagacjami na temat wiary a zatrzymajmy sie na naszych odczuciach dotyczących tematu. Nie straszmy piekłem osób, którzy myslą inaczej. Nie nam ich oceniać. Tu na forum jest ten ziemski regulamin. I tego sie trzymajmy. Jestem osobą wierzącą i nie wstydzę sie tego ale też nie znaczy to ze nie slucham ....Wiec ludkowie mili...słuchajmy innych...a byc może coś usłyszymy. Bo w kazdej wypowiedzi jest cos wartościowego. Uszanujmy to.
Sory Moderatorze :)
13 maja 2014 15:30 / 2 osobom podoba się ten post
Ten kto straszy piekłem tez chyba nie łamie regulaminu,co najwyzej rozsmiesza mnie,bo to przeciez śmieszne zeby dorosła osoba wierzyła w cos takiego jak piekło
13 maja 2014 16:46 / 7 osobom podoba się ten post
Asik

Wiecie co? Tak się zastanawiam ( miedzy pakowaniem) Bardzo Was wszystkich proszę, jako osoba wierząca, dajmy spokoj z dewagacjami na temat wiary a zatrzymajmy sie na naszych odczuciach dotyczących tematu. Nie straszmy piekłem osób, którzy myslą inaczej. Nie nam ich oceniać. Tu na forum jest ten ziemski regulamin. I tego sie trzymajmy. Jestem osobą wierzącą i nie wstydzę sie tego ale też nie znaczy to ze nie slucham ....Wiec ludkowie mili...słuchajmy innych...a byc może coś usłyszymy. Bo w kazdej wypowiedzi jest cos wartościowego. Uszanujmy to.
Sory Moderatorze :)

Czytam wątek od samego początku ale się nie udzielałam (z wyjątkiem jednego razu na post po którym mnie trochę zatrzęsło z powodów zupełnie innych niż podany w temacie). Teraz jednak coś mnie skłoniło do napisania...
Mam bardzo ambiwalentny stosunek do tematu i trudno byłoby mi przedstawić własny punkt widzenia, ale najlepiej wg. mnie określiła to BaskaS. Od siebie dołożę własne stanowisko - gdyby nie sztuczna często "promocja" homoseksualizmu w mediach, kolorowe tęcze, parady równości i inne tego typu zachowania to ta część społeczeństwa która jest "na nie" nie byłoby tak negatywnie nastawiona. Ludzie rodzą się różni i ziemskim ich prawem jest poszukiwanie siebie i własnej osobowości, ale niekoniecznie kosztem bulwersowania wszystkich innych. Z im większym hałasem coś się robi, tym większy oddźwięk wróci. Jestem wierząca ale nie zaślepiona. Widzę ile złego dzieje się w szeregach kleru co nie znaczy że odsądzam wszystkich księży od czci i wiary.Tak samo próbuję zrozumieć ludzi którzy mają problem z własną tożsamością seksualną i nie mieszczą się w regułach stereotypów narzuconych przez ogół.
Moje postrzeganie tolerancji polega na tym żeby żyć samemu w zgodzie z własnym sumieniem i pozwolić innym na to samo, nawet jeśli ich życie odbiega od naszego standardu obyczajowo- moralno - społecznego.
Jest to wyłącznie moje zdanie, nie wszyscy muszą mieć je takie samo i to właśnie jest dla mnie tolerancja.    

Asik - nadzwyczaj sympatyczne zdjęcie!!! :)
13 maja 2014 17:02 / 2 osobom podoba się ten post