Kobieta z brodą na Eurowizji

11 maja 2014 20:54 / 6 osobom podoba się ten post
Bardzo w to wątpię, czy mielibyśmy raj.
Gdyby tak Izraelici na nas napadli i wycieli w pień, bo Bóg tak im kazał, to bym się jak w raju nie czuła.
Ani gdyby mnie ukamienowano pod drzwiami domu rodzinnego za seks przedmałżeński.

Owszem - to nie forum teologiczne, dlatego też nie podpierajmy się Biblią w dyskusji o Conchitcie.

Z innej beczki to bardzo nie lubię, jak niby chrześcijanie najeżdżają na Koran, a sami mają w swojej Biblii takie perełki.
11 maja 2014 21:05 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra

Gdyby tak Izraelici na nas napadli i wycieli w pień, bo Bóg tak im kazał, to bym się jak w raju nie czuła.
Ani gdyby mnie ukamienowano pod drzwiami domu rodzinnego za seks przedmałżeński.

Owszem - to nie forum teologiczne, dlatego też nie podpierajmy się Biblią w dyskusji o Conchitcie.

Z innej beczki to bardzo nie lubię, jak niby chrześcijanie najeżdżają na Koran, a sami mają w swojej Biblii takie perełki.

Myslę Wichurka że na temat Biblii i jej "perełek" mozna dyskutować z kompetentnymi osobami. ja do takich sie nie poczuwam :) Niemniej...to powiem :) I na tym skonczę :) Prawda....to jest najważniejsze :)
11 maja 2014 21:09 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Też tego nie lubię, bo taka jest prawda, że Koran i Biblia mają wiele wspólnego. Koran nakazuje i zakazuje praktycznie tego samego, co Biblia. Wiele historii biblijnych można odnaleźć również w Koranie... Islamiści uważają Stary Testament za świętą księgę (Nowego Testamentu - nie, ale z kolei Jezusa uznają, jako proroka).
11 maja 2014 23:06 / 13 osobom podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

czy ty kobieto wiesz co to jest tolerancja ?? na pewno nie ma nic wspolnego z tymi obrazami w twoim poscie,,,, piedestal??   nie potrafisz kulturalnie sie wypowiadac? Przez takie osoby jak ty az wstyd sie przyznawac ze pochodzi sie z polski,,, mam nadzieje ze ADMINISTRATOR forum zareaguje ,,,

Zareagowałem w taki sposób

12 maja 2014 02:27 / 1 osobie podoba się ten post
12 maja 2014 06:53
Podoba mi się ten artykuł i podobają mi się słowa Conchity.
12 maja 2014 06:56 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

A ja zaskoczona byłam,ze nie wygrała Ukraina,ze wzgledów politycznych i solidarnościowych oczywiście:)A tu zonk.....kobieta z brodą/niewazne co mówia ,wazne że mówią;)Thomas-Conchita wie dobrze jak sie sprzedać.Było do przewidzenia ,że media to kupią.

Kasiu mam podobne odczucia ;) dlatego napisałam o "ustawieniu" wyniku i to troche niesprawiedliwe wobec innych grup ;(
12 maja 2014 07:02 / 3 osobom podoba się ten post
magmab

Kasiu mam podobne odczucia ;) dlatego napisałam o "ustawieniu" wyniku i to troche niesprawiedliwe wobec innych grup ;(

Już wczoraj nasi finaliści wypowiadali sie nt temat w TV,a dzis w wiadomosciach Polsatu powiedziane było,że Polacy na Wyspach mieli b.duże problemy z oddaniem glosów......Nic dodac ,nic ująć.....Wszędzie jak napisałaś...to samo....Zaciekawiło mnie tez cos innego-bo to była Eurowizja a w głosowaniu bral udział Izrael.....od kiedy to państwo jest w Europie?????Ja tam jakieś innej sie geografii chyba uczyłam:):):):) 
12 maja 2014 07:13
greenandy

Co sie czepiacie Conchity ze zapomniala sie ogolic.może bidulka zestresowana przed wystepem byla.a moze celowo,bo nieogolona twarz szczescie przynosi,pilkarze sie nie gola przed waznym meczem.a co do spiewania to przeciez 'spiewac kazdy moze,troche lepiej lub troche gorzej'

Co tu komentować wielkie cycki przegrały z brodą. hahhaha
A tak od siebie,nasz utwór wg mnie znalazł się na odpowiedniej pozycji.
12 maja 2014 07:17
kasia63

A ja zaskoczona byłam,ze nie wygrała Ukraina,ze wzgledów politycznych i solidarnościowych oczywiście:)A tu zonk.....kobieta z brodą/niewazne co mówia ,wazne że mówią;)Thomas-Conchita wie dobrze jak sie sprzedać.Było do przewidzenia ,że media to kupią.

Kasia ,a gdzie obiektywizm.To był festiwal, a nie koncert charytatywny.Wygrała ta osoba,ktora zdaniem oddajach głosy najbardziej sie spodobała.Widocznie większość słucha a nie ogląda.
12 maja 2014 07:26 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Kasia ,a gdzie obiektywizm.To był festiwal, a nie koncert charytatywny.Wygrała ta osoba,ktora zdaniem oddajach głosy najbardziej sie spodobała.Widocznie większość słucha a nie ogląda.

Piosenka jako taka mi sie podobała boo była dobrze zaspiewana ,ale....tam gdzie w gre wchodzą duże pieniądze i wszystko co idzie za takim zwycięstwem obiektywizm to chyba ostatnia rzecz brana pod uwagę......Wierzyc w tym przypadku w obiektywne oceny jury......Eeeeeee,nieeee-ja nie wierzę.
12 maja 2014 07:30
kasia63

Piosenka jako taka mi sie podobała boo była dobrze zaspiewana ,ale....tam gdzie w gre wchodzą duże pieniądze i wszystko co idzie za takim zwycięstwem obiektywizm to chyba ostatnia rzecz brana pod uwagę......Wierzyc w tym przypadku w obiektywne oceny jury......Eeeeeee,nieeee-ja nie wierzę.

Wiara czyni cuda.
12 maja 2014 08:42 / 12 osobom podoba się ten post
12 maja 2014 08:57 / 3 osobom podoba się ten post
Większą żenadą był zespół, który reprezentował Polskę. Nasz kraj zawsze się będzie źle kojarzył, bo wysyłają albo jakiegoś Wiśniewskiego, albo jakieś inne z pogranicza disco-polo. A przecież mamy zdolnych wokalistów w Polsce.
12 maja 2014 08:57 / 2 osobom podoba się ten post
Uważam, że Nasi trochę przesadzili z tymi cyckami, ubjanie masła kojarzyło mi się z czymś innym:) Komentarze były oczywiście w rodznie nieprzychylne, tłumaczyłam , ze to tylko występ.