ATERIMA MED Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
4 / 5
12 marca 2014 17:20
nianta

Wysokość wynagrodzenia, teraz już nie wiem jak to przeliczają, bo kurs średni  BRE to jest 4,21 dzisiaj, a nawet jeśli, od 2 tyg. Nie schodził z 4,15 , wkurza mnie to, bo nie dostałam "paska''' ani nic... Brakuje mi po prostu... Rozumiem że luty ma mniej dni ale i tak jest za mało

U mnie się zgadza gdy przeliczam BRE 4,15, jednak gdy przeliczam na BRE 4,21 to jest trochę za mało. Jeśli mogłabyś wyjaśnić co to jest ten "pasek", będę wdzięczna. Pozdrawiam i mam nadzieje, że wszystko się wkrótce wyjasni :)
12 marca 2014 17:37 / 2 osobom podoba się ten post
Yyy...pasek w sensie wszystkie potrącania z wypłaty, przeliczony kurs , czy ubezpieczenie itd. Nie wiem jak się to fachowo nazywa;)
12 marca 2014 17:39 / 1 osobie podoba się ten post
ef

U mnie się zgadza gdy przeliczam BRE 4,15, jednak gdy przeliczam na BRE 4,21 to jest trochę za mało. Jeśli mogłabyś wyjaśnić co to jest ten "pasek", będę wdzięczna. Pozdrawiam i mam nadzieje, że wszystko się wkrótce wyjasni :)

A masz pełną stawkę czyli strzelam 1000€ czy przeliczenie na 28 dni?
12 marca 2014 17:49
933€ netto wg mnie Niantus :)   czyli 3873 zl :))
12 marca 2014 17:54 / 1 osobie podoba się ten post
Ja zrobiłam jak poleciła kaska_45 :"jezeli masz np 1000 euro to 1000 euro dzielisz na 30dni wowczas masz dniowke jedną mnozysz w lutym niestety tylko przez 28dni i masz kwote jaka dostaniesz. Mi tak wytlumaczono tak na początku jak u nich zaczynalam. jak jestem w bledzie to sorry. A jak miesiąc ma 31 dni to dodajesz jedna dniowke." i rożnica była naprawdę nie wielka.
12 marca 2014 17:55
nianta

Yyy...pasek w sensie wszystkie potrącania z wypłaty, przeliczony kurs , czy ubezpieczenie itd. Nie wiem jak się to fachowo nazywa;)

pasek pocztą czy emaile wysyłają?
12 marca 2014 17:57
Ef , no ja wlasnie tak wyliczylam .... . Chociaz moim prywatnym zdaniem powinno byc platne kazdego miesiaca tyle samo ... .
12 marca 2014 17:57
a na ten pasek to mówia często "odcinek do wypłaty" bądź "rozliczenie miesiąca" :)))ale pasek też jesy ok ;) i krócej
12 marca 2014 18:00 / 1 osobie podoba się ten post
Athenka

Ef , no ja wlasnie tak wyliczylam .... . Chociaz moim prywatnym zdaniem powinno byc platne kazdego miesiaca tyle samo ... .

też uważam, ponieważ jeden miesiąc jest dłuższy np. 31 dni a kolejny krótszy 30 dni. w luty znowu 28 dni i to nie wina opiekunki, że w  takim czy innym miesiącu pracuje.
12 marca 2014 18:00
ale co............zrobić? ;)
12 marca 2014 18:08 / 1 osobie podoba się ten post
ef

też uważam, ponieważ jeden miesiąc jest dłuższy np. 31 dni a kolejny krótszy 30 dni. w luty znowu 28 dni i to nie wina opiekunki, że w  takim czy innym miesiącu pracuje.

wlasnie... jak np . któras ma kredyt to w lutym tez ma taka sama rate jak w innych miesiacach , takze luty nie powinnien byc biedniejszy niz pozostaly rok .  Ale nic nie poradzimy , racja :(((((
12 marca 2014 18:10 / 2 osobom podoba się ten post
Athenka

wlasnie... jak np . któras ma kredyt to w lutym tez ma taka sama rate jak w innych miesiacach , takze luty nie powinnien byc biedniejszy niz pozostaly rok .  Ale nic nie poradzimy , racja :(((((

Pozostaje nam patrzeć z nadzieją na lepsze jutro (czyt. miesiąc) :)
12 marca 2014 18:12
Ej patrzcie, zgłosiłam się do pracy na 2 miesiące, po 5 tygodniach zjechałam do domu, nie z mojej winy, tylko z tyt. Decyzji rodziny... I teraz tak,dlaczego mam mieć potrąconą kasę za bilet? Przecież to nie moja wina, ze wróciłam do domu, nie uciekłam ani nic...
12 marca 2014 18:23
nianta

Ej patrzcie, zgłosiłam się do pracy na 2 miesiące, po 5 tygodniach zjechałam do domu, nie z mojej winy, tylko z tyt. Decyzji rodziny... I teraz tak,dlaczego mam mieć potrąconą kasę za bilet? Przecież to nie moja wina, ze wróciłam do domu, nie uciekłam ani nic...

ja też na 2 miesiące wyjechałam, ale po miesiącu wróciłam też nie z mojej winy i potrącili mi za bilet
12 marca 2014 18:25
może mają zasady i przestrzegają ich? nie wiem...