ATERIMA MED Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
4 / 5
25 marca 2014 11:18 / 2 osobom podoba się ten post
Witajcie. Witałam się z wami już w listopadzie ubiegłego roku na forum, jak zaczęłam moją "karierę" opiekunki. Za mną jeden wyjazd z inną firmą, zadowolona nie byłam. Poczytałam Wasze opinie i chciałam spróbować do Aterimy. Mój język telefonicznie oceniono na 3. Mam pytanie do osób pracujących w Aterimie: Warto brać teraz na święta zlecenie od nich np. na sześć tygodni? Dostałam ofertę pracy w Dortmundzie, pani lat 76 chodzi z balkonikiem, nie ma demencji i podobno miło usposobiona. Zależy mi jeszcze na tym żeby opis oferty był zgodny ze stanem rzeczywistym. Bo firma, w której podjęłam pierwszy wyjazd nie za bardzo podeszła profesjonalnie do tego i wysłali mnie do małżeństwa zamiast do jednej pani
25 marca 2014 12:01 / 1 osobie podoba się ten post
hej,nie pracuje w firmie o ktora pytasz,ale jesli chodzi o twoje doswiadczenie ,typu do opieki jedna osoba a okazuje sie w real ze dwie to na takowa ewentualnosc musisz byc przygotowana.z doswiadczenia wiem ze jesli do zamieszkuje malzenstwo ,gdzie jedna osoba wymaga opieki a druga ,,takie info od agencji,,niestety czesto sa naszymi pdp.choc druga osoba w mniejszym stopniu,wiec takiej pewnosci nigdy nie bedziesz miala,dopoki nie dojedziesz na zlecenie,chyba ze masz mozliwosc porozmawiania ze zmienniczka.pozdrawiam cieplutko
25 marca 2014 12:24 / 5 osobom podoba się ten post
Mirka Dz jeśli jesteś jeszcze świeżynką to zawsze mozesz powiedziec w agencji ze nie chcesz jechać do jakiegoś bardzo trudnego przypadku . Jesli ci zależy na takim krótszym wyjeździe to zawsze mozesz spróbować teraz . aterima mnie nigdy na mine nie wysłała i stan podopiecznych się nie róznil od opisu . Ale pamietaj ze opis stanu pacjenta się zmienia , bo jak ktoś jest miły i sympatyczny , to za miesiąc - dwa moze być wrednym i złośliwym . Choroby starcze mogą szybko posępować nawet dziewczyny nieraz pisały jak się pogarsza zdrowie ich pdpów. W razie jakbyś na miejscu zastała coś innego to zadzwon do agencji i poinformuj , żeby potem zmienniczka nie miała problemów .
25 marca 2014 13:44 / 1 osobie podoba się ten post
Do nich też złozyłam aplikację i mimo prawie zerowej znajomosci języka babeczka mi powiedziała, ze nawet już teraz mogłabym wyjechać bo byłyby oferty... tylko mnie szkoła trzyma
26 marca 2014 11:57 / 4 osobom podoba się ten post
Mirka Dz

Witajcie. Witałam się z wami już w listopadzie ubiegłego roku na forum, jak zaczęłam moją "karierę" opiekunki. Za mną jeden wyjazd z inną firmą, zadowolona nie byłam. Poczytałam Wasze opinie i chciałam spróbować do Aterimy. Mój język telefonicznie oceniono na 3. Mam pytanie do osób pracujących w Aterimie: Warto brać teraz na święta zlecenie od nich np. na sześć tygodni? Dostałam ofertę pracy w Dortmundzie, pani lat 76 chodzi z balkonikiem, nie ma demencji i podobno miło usposobiona. Zależy mi jeszcze na tym żeby opis oferty był zgodny ze stanem rzeczywistym. Bo firma, w której podjęłam pierwszy wyjazd nie za bardzo podeszła profesjonalnie do tego i wysłali mnie do małżeństwa zamiast do jednej pani :-(

Mirko ja bylam w aterimie na 2 roznych miejscach i stan podopiecznych byl zgodny z opisem . Na miejscu gdzie bylam z nimi po raz pierwszy lekko demencyjna pani byla raczej calkiem sprawna umyslowo . Jesli masz watpliwosci co do oferty to lepiej sproboj sie skontaktowac z osoba ktora teraz jest na miejscu . 
26 marca 2014 13:41 / 4 osobom podoba się ten post
Reanata, BaśkaS i Janina Wasiak – dziękuję za odpowiedzi. Reanata – nie no na dwie osoby, to by mnie chyba nie wysłali. A jeśli tak, to bym chyba mogła zjechać od razu stamtąd. Zdecydowałam się na ofertę do tej Pani z Dortmundu. Będę miała tam nawet internet na stacjonarnym komputerze! Czekam tylko na akceptację rodziny. Mam nadzieję że im się spodobam. Nomka, a Ty kiedy chcesz wyjechać? Malgi – dziękuję za zaproszenie do przyjaciół. Bardzo miło mi :)
26 marca 2014 13:44
Mireczko, ja chce wyjechac zaraz po egzaminach czyli druga polowa czerwca :)
26 marca 2014 18:18 / 2 osobom podoba się ten post
Mirko rodzina może chwilę się zastanawiać, czasami można dłużej poczekać na decyzję . Uzbrój się w cierpliwość lepiej.
26 marca 2014 21:23 / 5 osobom podoba się ten post
BaskaS już wszystko załatwione! Dzwoniła do mnie po południu Pani z agencji i poinformowała że mogę jechać w poniedziałek. Życie na walizkach! Biorę sięza pranie, bo jutro ma być ciepło, a muszę się wyprać i spakować.
27 marca 2014 12:29
Mirka Dz

BaskaS już wszystko załatwione! Dzwoniła do mnie po południu Pani z agencji i poinformowała że mogę jechać w poniedziałek. Życie na walizkach! Biorę sięza pranie, bo jutro ma być ciepło, a muszę się wyprać i spakować.

No to ci sie udalo że szybko poszło . Albo wpadłaś w oko rodzince albo nie wiem co. Napisz jak dojedziesz . Ile będzie trwał twój wyjazd ?
27 marca 2014 14:31 / 1 osobie podoba się ten post
Mirka Dz

Gratki :))) powodzenia!
28 marca 2014 09:00 / 1 osobie podoba się ten post
BaskaS

No to ci sie udalo że szybko poszło . Albo wpadłaś w oko rodzince albo nie wiem co. Napisz jak dojedziesz . Ile będzie trwał twój wyjazd ?

Wygląda na to że będę tym razem dwa miesiące. Problem z napisaniem może być spory, bo mój laptop odmawia posłuszeństwa. Spróbuję pożyczyć przez weekend albu kupić jakiegoś "dziada" używanego byleby starczył do korzystania z internetu jak będe w Niemczech. Siedzę jeszcze i czytam Was. Jesteście niezgłębionym źródłem wiedzy!
Nomka - dzięki! 
28 marca 2014 14:08 / 1 osobie podoba się ten post
Mirka Dz

Wygląda na to że będę tym razem dwa miesiące. Problem z napisaniem może być spory, bo mój laptop odmawia posłuszeństwa. Spróbuję pożyczyć przez weekend albu kupić jakiegoś "dziada" używanego byleby starczył do korzystania z internetu jak będe w Niemczech. Siedzę jeszcze i czytam Was. Jesteście niezgłębionym źródłem wiedzy!
Nomka - dzięki! 

Ciesze sie ze Ci sie tak szybko poukladalo . A komputer wez jakis koniecznie zebys nam mogla napisac jak trafilas i nie zostala tam sama . Ja bez komputera jak jestem za granica to sie czuje odcieta od swiata , jak w wiezieniu. Teraz pisze bez polskich znakow bo jakis czas temu odkupilam z niemiecka klawiatura .
29 marca 2014 12:36 / 1 osobie podoba się ten post
Mirka Dz

Nomka - dzięki! 

No skoro aż na dwa miesiące wyjeżdzasz to bez laptopa ani rusz . Mam nadzieje ze nie natrafisz tam na jakieś sytuacje nieoczekiwane ,w razie czego lepiej kup laptopa na jakimś gumtree w Twojej okolicy i byleby działał , boa jak coś to się połączysz z opiekunkowem w razie problemów.
01 kwietnia 2014 13:50 / 4 osobom podoba się ten post
Jestem już zainstalowana na miejscu. Mieszkam w domu i co najważniejsze - udało mi się wziąć kupionego za 3 stówy laptopa. A najlepsze jest to że nic nie płace za internet. Na miejscu otrzymałam pomoc od wnuka w podłączeniu do jakiegoś stałego łącza i już jestem online!