Tutaj pracowaliśmy i zwiedzaliśmy

04 listopada 2017 19:50 / 4 osobom podoba się ten post
Albert zaszaleje na 100%
04 listopada 2017 19:51 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Albert zaszaleje na 100%:hustawka1:

Już się firanki ruszały :)
04 listopada 2017 19:53 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Teoria względności zadrzy  ale ciekawe zdjęcia, czasem warto być w mieście, ja mam tylko kukurydzę
04 listopada 2017 20:00 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Młody ten Einstein to jeszcze taki możliwy, znaczy ... niczego sobie , ale na aż takiego mózgowca to nie wygląda...
04 listopada 2017 20:00 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Już się najadłam, to zacznę od Berner Münster, największego kościoła w Szwajcarii, zbudowanego w stylu neogotyckim. Udało mi się uchwycic jeden z najważniejszych elementów architektonicznych, jakim jest portal koscioła przedstawiający sąd ostateczny i neogotcką wieżę ,najwyższą w Szwajcarii.

Aaaalllee cudo. Szczęka mi opadła.
Już sobie wyobrażam  to zobaczyć. 
Chodziłbym tam często by to oglądać.
04 listopada 2017 20:00
dorotee

Teoria względności zadrzy :-) ale ciekawe zdjęcia, czasem warto być w mieście, ja mam tylko kukurydzę

Pociesz się, że także tak mialem, wioska 280 osób w tym 275 powyżej 90 lat...żadnego sklepu, kiosku etc...NIC...najbliższe 5 km...

04 listopada 2017 20:04 / 2 osobom podoba się ten post
opiekun.5

Pociesz się, że także tak mialem, wioska 280 osób w tym 275 powyżej 90 lat...żadnego sklepu, kiosku etc...NIC...najbliższe 5 km...

Na takich zadupiach możesz najwięcej zaoszczędzić he he))
04 listopada 2017 20:04 / 7 osobom podoba się ten post
dorotee

Teoria względności zadrzy :-) ale ciekawe zdjęcia, czasem warto być w mieście, ja mam tylko kukurydzę

Wrzucałam dość chaotycznie i w pośpiechu, mam więcej zdjęć. Ubolewam nad tym, że w środku katedry było zabronione fotografowanie, bo było co podziwiać.
Piękne organy, lekkie w stylu i strzeliste ambony i ławki z płaskorzeźbami. Ołtarz był akurat remontowany , ale sklepienie cudne no i witraże w oknach.
Jako nagrode pocieszenia w koncu sfociłam fontannę co zjada dzieci :) Tak bardzo chciałam ją znależć ,ze przechodziłam niedaleko i jej nie widziałam :)
04 listopada 2017 20:06
opiekun.5

Ale doceniam bliskość natury,  
04 listopada 2017 20:08 / 3 osobom podoba się ten post
Knorr

Aaaalllee cudo. Szczęka mi opadła.
Już sobie wyobrażam  to zobaczyć. 
Chodziłbym tam często by to oglądać.

Cudo, nie można się napatrzeć. A jeszcze w przyszłym tygodniu się wybieram do Kunstmuseum i do Muzeum Historii.
04 listopada 2017 20:09 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Wrzucałam dość chaotycznie i w pośpiechu, mam więcej zdjęć. Ubolewam nad tym, że w środku katedry było zabronione fotografowanie, bo było co podziwiać.
Piękne organy, lekkie w stylu i strzeliste ambony i ławki z płaskorzeźbami. Ołtarz był akurat remontowany , ale sklepienie cudne no i witraże w oknach.
Jako nagrode pocieszenia w koncu sfociłam fontannę co zjada dzieci :) Tak bardzo chciałam ją znależć ,ze przechodziłam niedaleko i jej nie widziałam :)

Taka niepoprawna politycznie ta fontanna byłam w Szwajcarii, ale nie w Bern? Lucerna, Zurycvh, St. Gallen, piękny kraj pysznegho sera
04 listopada 2017 20:10
A Geronimo gdzie sie za podział?
04 listopada 2017 20:13 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Taka niepoprawna politycznie ta fontanna:-) byłam w Szwajcarii, ale nie w Bern? Lucerna, Zurycvh, St. Gallen, piękny kraj pysznegho sera

Ser jest nie do podrobienia , można się uzależnić :)
04 listopada 2017 20:17 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Ser jest nie do podrobienia , można się uzależnić :)

Appenzeller
04 listopada 2017 20:22 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Appenzeller:zwyciezca:

Gruyere :)