Forumowo - Imbirowy zawrót głowy!

08 lipca 2014 09:55 / 5 osobom podoba się ten post
mleczko47

W kuchni arabskie stosowany jest w duzych ilosciach,tylko w potrawach gdzie sa pomidory nie stosuja go.Chcialam napisac nazwe jak brzmi w jez. arabskim ale nie chce ranić uszu.Jest to tez lek na niestrawność zołądkową,plaska łyżeczkę popija sie wodą.Wiem bo widziałam.Ale nie słyszałam o właściowsciach odchudzających jak i wzmacniających wzrost włosow.Jest to podstawowa przyprawa w parze z jeszcze jadna.Ale nie musze jej wymieniać:):)

Imbir w języku arabskim :  زنجبيل   

08 lipca 2014 12:52 / 4 osobom podoba się ten post
Na 1 stronie jest link dot.wlasciwosci leczniczych imbiru, rowniez dotyczy to wlosow, warto przeczytac skoro się o tym nie wie zamiast sie z tego śmiać, lepiej zawsze wiedzieć wiecej:)))))
A sposobow przygotowan jest mnóstwo, ja rowniez pije napój od niedawna i ogromnie mi smakuje , mysle, ze będę to robic juz zawsze, bo pomaga mi na bole w stawie:)))
08 lipca 2014 18:01 / 1 osobie podoba się ten post
Uwaga imbir sie gotuje 2cm na litr wody 20min :) wieczorem szklaneczka do meczyku :)
08 lipca 2014 18:11 / 2 osobom podoba się ten post
ugotowany,przecedzony,studzi się i chlapnę se wieczorkiem a co:)))))
nóżkami w kolankach macham jak młódka a nie machałam:)))
08 lipca 2014 18:55 / 1 osobie podoba się ten post
A ja dzis nie mam imbiru bo mi się skonczył a na taka pogodę to mi sie nie chciało iść do sklepu a szkoda bo teraz bym sobie wypiła cherbatke imbirową:(
08 lipca 2014 19:17 / 2 osobom podoba się ten post
frymusek

A ja dzis nie mam imbiru bo mi się skonczył a na taka pogodę to mi sie nie chciało iść do sklepu a szkoda bo teraz bym sobie wypiła cherbatke imbirową:(

Zapraszam do mnie ,mam półtora litra.
Zawsze jak miało się na deszcz to rwało mnie w kolanach,a od kilku tygodni nie mam żadnych dolegliwości,własnie dziś sobie to uświadomiłam.
08 lipca 2014 19:29 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Zapraszam do mnie ,mam półtora litra.
Zawsze jak miało się na deszcz to rwało mnie w kolanach,a od kilku tygodni nie mam żadnych dolegliwości,własnie dziś sobie to uświadomiłam.

oj chetnie bym wpadła dzieki bardzo :)
08 lipca 2014 20:41 / 1 osobie podoba się ten post
Ja mam kubek za sobą napoju :)czy on ma palić w gardo jak się piję czy może kupiłam jakąś paprykową odmianę ?
08 lipca 2014 20:46
takaja

Ja mam kubek za sobą napoju :)czy on ma palić w gardo jak się piję czy może kupiłam jakąś paprykową odmianę ?

Yyy...palić może, jeśli dopiero zaczynasz, a nie może jeśli jest za mocny...ja tak teraz troszkę cierpię bo jak czego bym nie zjadła to mnie gardziołko piecze...:( 
08 lipca 2014 20:56 / 1 osobie podoba się ten post
takaja

Pewnie jest ciepły jeszcze i dlatego piecze,albo faktycznie za mocny. Normalnie to tylko w język szczypie.
08 lipca 2014 21:05
Może za długo gotowałam zagadałam się ze swoim prywatnym mężem :)jutro następne 2cm i zimny lepiej się piję :)
08 lipca 2014 21:08
http://zdrowie.dziennik.pl/alergie/artykuly/429164,meczy-cie-astma-siegnij-po-imbir.html
Kobiety kochają imbir z dwóch powodów. Po pierwsze oczyszcza organizm z toksyn i przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej, a po drugie pomaga w walce z cellulitem, dlatego też znalazł swoje zastosowanie w produkcji kosmetyków modelujących ciało.
08 lipca 2014 21:10
kacha25

http://zdrowie.dziennik.pl/alergie/artykuly/429164,meczy-cie-astma-siegnij-po-imbir.html
Kobiety kochają imbir z dwóch powodów. Po pierwsze oczyszcza organizm z toksyn i przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej, a po drugie pomaga w walce z cellulitem, dlatego też znalazł swoje zastosowanie w produkcji kosmetyków modelujących ciało.

Właśnie dlatego mamy tu swój klub :)))) Zapraszamy Cię Kasiu,przepisik znajdziesz na pierwszej stronie :)
08 lipca 2014 21:13
ivanilia40

Właśnie dlatego mamy tu swój klub :)))) Zapraszamy Cię Kasiu,przepisik znajdziesz na pierwszej stronie :)

kurde ja jeszcze tego nie pije:))niewiem czemu piłam raz jak byłam przeziebiona
08 lipca 2014 21:14
do garnuszka wrzucic a ile wody wlac cholera?wedle upodobania