Napisz w którym miejscu dłoni masz skurcz. Od wewnąrz/zewnątrz? Czy w przedramieniu też masz skurcze?
Na załączonym zdjęciu linią czerw. zakreśliłam te miejsca

Napisz w którym miejscu dłoni masz skurcz. Od wewnąrz/zewnątrz? Czy w przedramieniu też masz skurcze?
Od wewnątrz, najbardziej brak czucia odczuwam w małym palcu i częściowo w serdecznym.
A miałaś jakieś urazy dłoni? Złamania, stłuczenia itp.?
Nic z tych rzeczy.
Kiedyś przez kilka lat pracowałamw Belgii w "mokrym", zimą (ręce praktycznie cały czas w wodzie).,
może tu doszukiwałabym sie przyczyny, sama już nie wiem.
A czy któraś z Was ma mrowienia i cierpnięcia dłoni tylko w nocy? Ja przez to budzę się po kilka razy...Zrobiłam sobie już TK kręgosłupa szyjnego i wyszły typowe zwyrodnienia + zwężenie kanału do 0,8mm. Byłam u rehabilitanta, ponaciągał mnie... Było lepiej ale niedługo...Teraz sama doszłam do wniosku, że mogę spać tylko na wznak, broń Boże na brzuchu czy w pozycji embrionalnej. Mam poduszkę ortopedyczną ale własciwie najwygodniej jest mi jak śpię prawie na płasko...Nienawidzę spać na plecach! Mam wrażenie, że leżę w trumnie...Jak dam ręce (dłonie) do góry to tez od razu mi cierpną...Chyba będzie trzeba z tym żyć juz do śmierci...A wcale mi się to nie podoba!
Wiem, mówisz o cieśni nadgastka...Czytałam na ten temat, zabieg pomaga ale nie na długo, niestety...Moj neurolog stwierdził, że to przez te zwężenie,że od 0,6mm już operują...dlatego badań w kierunki cieśni jeszcze nie robilam.
Nic z tych rzeczy.
Kiedyś przez kilka lat pracowałamw Belgii w "mokrym", zimą (ręce praktycznie cały czas w wodzie).,
może tu doszukiwałabym sie przyczyny, sama już nie wiem.
Powinnaś zacząć od reumatologa i ortopedy.
W piątek jedziemy szczepić PDP na grypę i w związku z tym mam pytanie: Ile tutaj kosztuje zaszczepienie opiekunki? Córka PDP chce mnie zaszczepić, ale ja mam już wyrzuty sumienia, że za wszystko płaci i wolałabym chociaż to sama zapłacić. Tyle, że nie wiem jaka to kwota. Oświećcie mnie, proszę.
Od wewnątrz, najbardziej brak czucia odczuwam w małym palcu i częściowo w serdecznym.
Tak zrobię, dzięki :)