Na wyjeździe #12

14 sierpnia 2014 21:12 / 3 osobom podoba się ten post
No własnie , gdzie leżaczek, ja myślę że na spakowanie spokojnie wystarczy mi 10 minut. A w zwiazku z tym ze babciunia kontroluje codziennie mój pokój ( czy tam jeszcze jestem) to nie mogę w nim tak szybko posprzątać. Bałagan musi być do ostatniej chwili to mniej łez wyleje. Juz chodzi za mna jak psiaczek wszędzie.
Chyba muszę mieć twardą d..... .9 a tak nie chcę tego )
No i jak tu zostawiać takie " nieszczęście chodzace" ?
14 sierpnia 2014 21:56 / 1 osobie podoba się ten post
AMOREK

lepiej od rana pros  PB, zeby pdp, jak najdluzej byla w szpitalu.....jak wroci do domu, potrafi ..........juz ona podniesc morale,
relaksuj sie..... 100km/h,  wkladaj po 2 rzeczy do walizy, bedzie szybciej....hahhahahhaa

dobra= dokladam druga, a co :D i relaksuje sie jak moge, tylko ja z tych zwierzatek, ze zle mi samej. cierpie na brak towarzystwa :/
14 sierpnia 2014 22:00 / 1 osobie podoba się ten post
Maura

Jak babcia wroci...steskniona za domem  i ze jest nareszcie u siebie...podniesie Ci morale.Tym sie nie martw. To prawda...szpital czy inna instytucja a nawet dom opieki ma swoje prawa i pracownik jest u siebie.  W domu...babcia jest  u siebie.:))) Ja planuje ...kazdy szczegol co zrobie po powrocie zaczynajac juz od wyjscia z autobusu. Czuje wtedy ze mam dom i jestem  normalnym czlowiekiem ktory kupuje co chce i wychodzi kiedy chce np. do kina czy teatru.  i mam do czego wrocic a tu jestem tylko na chwile. Trzymaj sie ...same tego chcialysmy ale juz niedlugo.....

wiem wiem.. i juz mam mnostwo planow na wrzesien( i urodziny) w kalendarzu, plus odliczanie, plus pakowanie, plus przeliczanie kasy- robie co moge ;) a ten szpital babci to mi spadl z nieba, bo pewnie dluzej bym nie zdzierzyla tego wszystkiego. wiec jestem losowi za to wdzieczna. a jak ja dluzej potrzymaja- agencja wczesniej mnie sciagnie i tez nie bede plakac ;)
14 sierpnia 2014 22:02 / 1 osobie podoba się ten post
ANULA62

a ja w ubieglym roku bylam w Menden, mialam podobna sytuacje do Twojej, szukalam towarzysstwa i nie znalazlam, szkoda, ze wtedy tam Cie nie bylo

ale teraz spotykam tu Polakow na kazdym kroku i poznalam naprawde paru super ludzi tu i w okolicach. o naszym forumowym Frymusku nie musze chyba pisac ;)
14 sierpnia 2014 22:02 / 1 osobie podoba się ten post
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

dobra= dokladam druga, a co :D i relaksuje sie jak moge, tylko ja z tych zwierzatek, ze zle mi samej. cierpie na brak towarzystwa :/

lustereczko...lustereczko....  najlepsze towarzystwo.... hahhahaa
14 sierpnia 2014 23:03 / 6 osobom podoba się ten post
...wczoraj pędząc rowerkiem do sklepu...mijam na wyspie autko na polskich tablicach...zatrzymali sie , otwarte szyby..przejezdzajac"dzień dobry" powiedziałem..jak to w zwyczaju tutejszym kogo sie mija to się wita...o Malo glow przez przednia szybę nie wystawili :P...mysleli ze to dziewicza wyspa bez Polaków a Tu niespodzianka :P...
14 sierpnia 2014 23:39
Ands

...wczoraj pędząc rowerkiem do sklepu...mijam na wyspie autko na polskich tablicach...zatrzymali sie , otwarte szyby..przejezdzajac"dzień dobry" powiedziałem..jak to w zwyczaju tutejszym kogo sie mija to się wita...o Malo glow przez przednia szybę nie wystawili :P...mysleli ze to dziewicza wyspa bez Polaków a Tu niespodzianka :P...

Ale przynajmniej miła niespodzianka:)))
15 sierpnia 2014 05:53 / 2 osobom podoba się ten post
Ja też tak często robię, jak słyszę polski język, beszczelnie podchodzę i zagaduję po polsku. Miny rodaków - widok bezcenny. Nawiązałam w ten sposób wiele znajomości.
15 sierpnia 2014 07:38 / 4 osobom podoba się ten post
Dzien doberek zapraszam na wspolna kawke lub cos innego !! Poranna gimnastyke do poki seniorzy spia !! A jak nie to niech poleza sobie jeszcze z 10 minutsport to zdrowie iradosc, wiec na raz dwa trzy raczki w gore i skłony ,potem przysidy, krecenie bioderkami !!no i wyciagamy sie mocno, nozka jedna do tylu druga do przodu i juz lepszy humorek mamy miłego dzionka zycze bezstresowego!! pełnego usmiechow:))))))))))))))))
15 sierpnia 2014 07:40 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dzien doberek zapraszam na wspolna kawke lub cos innego !! Poranna gimnastyke do poki seniorzy spia !! A jak nie to niech poleza sobie jeszcze z 10 minutsport to zdrowie iradosc, wiec na raz dwa trzy raczki w gore i skłony ,potem przysidy, krecenie bioderkami !!no i wyciagamy sie mocno, nozka jedna do tylu druga do przodu i juz lepszy humorek mamy miłego dzionka zycze bezstresowego!! pełnego usmiechow:))))))))))))))))

no i cos mi w gnatach strzelilo - sport to zdrowie i sama radosc ha ha
15 sierpnia 2014 07:42 / 1 osobie podoba się ten post
pipeta

Ja też tak często robię, jak słyszę polski język, beszczelnie podchodzę i zagaduję po polsku. Miny rodaków - widok bezcenny. Nawiązałam w ten sposób wiele znajomości.

a gdzie to takie podchodzace i zagadujace sie ukrywaja ?ha ha kawa z Polka w De rzzecz bezcenna
15 sierpnia 2014 07:51
Czy dzisiejsze święto jest w całych Niemczech czy tylko w niektórych rejonach?
15 sierpnia 2014 07:54 / 1 osobie podoba się ten post
Sówka

Sówko, z tego co wiem, świętuje głównie Bawaria, ale też nie cała. Przepisy im się zmieniły i pewne gminy bawarskie w tym roku święta nie mają.
15 sierpnia 2014 07:55 / 1 osobie podoba się ten post
Sówka

15 sierpnia 2014 07:57 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Tu masz rozpiskę na całe De:

http://www.schnelle-online.info/Feiertage/Mariae-Himmelfahrt.html

Jaka precyzyjna odpowiedź, dziękuje