lepiej od rana pros PB, zeby pdp, jak najdluzej byla w szpitalu.....jak wroci do domu, potrafi ..........juz ona podniesc morale,
relaksuj sie..... 100km/h, wkladaj po 2 rzeczy do walizy, bedzie szybciej....hahhahahhaa
lepiej od rana pros PB, zeby pdp, jak najdluzej byla w szpitalu.....jak wroci do domu, potrafi ..........juz ona podniesc morale,
relaksuj sie..... 100km/h, wkladaj po 2 rzeczy do walizy, bedzie szybciej....hahhahahhaa
Jak babcia wroci...steskniona za domem i ze jest nareszcie u siebie...podniesie Ci morale.Tym sie nie martw. To prawda...szpital czy inna instytucja a nawet dom opieki ma swoje prawa i pracownik jest u siebie. W domu...babcia jest u siebie.:))) Ja planuje ...kazdy szczegol co zrobie po powrocie zaczynajac juz od wyjscia z autobusu. Czuje wtedy ze mam dom i jestem normalnym czlowiekiem ktory kupuje co chce i wychodzi kiedy chce np. do kina czy teatru. i mam do czego wrocic a tu jestem tylko na chwile. Trzymaj sie ...same tego chcialysmy ale juz niedlugo.....
a ja w ubieglym roku bylam w Menden, mialam podobna sytuacje do Twojej, szukalam towarzysstwa i nie znalazlam, szkoda, ze wtedy tam Cie nie bylo
dobra= dokladam druga, a co :D i relaksuje sie jak moge, tylko ja z tych zwierzatek, ze zle mi samej. cierpie na brak towarzystwa :/
...wczoraj pędząc rowerkiem do sklepu...mijam na wyspie autko na polskich tablicach...zatrzymali sie , otwarte szyby..przejezdzajac"dzień dobry" powiedziałem..jak to w zwyczaju tutejszym kogo sie mija to się wita...o Malo glow przez przednia szybę nie wystawili :P...mysleli ze to dziewicza wyspa bez Polaków a Tu niespodzianka :P...
Dzien doberek zapraszam na wspolna kawke lub cos innego !! Poranna gimnastyke do poki seniorzy spia !! A jak nie to niech poleza sobie jeszcze z 10 minutsport to zdrowie iradosc, wiec na raz dwa trzy raczki w gore i skłony ,potem przysidy, krecenie bioderkami !!no i wyciagamy sie mocno, nozka jedna do tylu druga do przodu i juz lepszy humorek mamy miłego dzionka zycze bezstresowego!! pełnego usmiechow:))))))))))))))))
Ja też tak często robię, jak słyszę polski język, beszczelnie podchodzę i zagaduję po polsku. Miny rodaków - widok bezcenny. Nawiązałam w ten sposób wiele znajomości.
Czy dzisiejsze święto jest w całych Niemczech czy tylko w niektórych rejonach?
Czy dzisiejsze święto jest w całych Niemczech czy tylko w niektórych rejonach?
Tu masz rozpiskę na całe De:
http://www.schnelle-online.info/Feiertage/Mariae-Himmelfahrt.html