Na wyjeździe #12

12 sierpnia 2014 16:11 / 1 osobie podoba się ten post
AMOREK

... wysublimowane zainteresowania.... to lepiej sie skupie na sasiadach ... jeden grabarz, ale pierwszy do zabawy, umie chlopak dac czadu... hahhahaaaa

jak w pracy musi byc powazny to gdzies musi odreagowac ha ha
12 sierpnia 2014 16:12
AMOREK

... wysublimowane zainteresowania.... to lepiej sie skupie na sasiadach ... jeden grabarz, ale pierwszy do zabawy, umie chlopak dac czadu... hahhahaaaa

Widoki masz dobre?
:D
12 sierpnia 2014 16:37 / 6 osobom podoba się ten post
Korzystając bez żadnych wyrzutów sumienia z czasu wolnego,poszłam sobie w góry. Polazłam na szczyt najbliższego wzgórza,krętymi ulicami z nadzieją,że nie napotkam żadnego rowerzysty. Oczywiście ,że napotkalam kilku ale samych emerytów,bo to środek tygodnia i godziny pracy tych młodszych. Nie dałam się nikomu podwieść :))
12 sierpnia 2014 16:43 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

ja bym zaczol od wyciszania babci.Jakies herbaty ziolowe lub podawanie lekow w "przemycony " sposob ( jedzenie ,picie) Pozniej wezwac lekarza do domu.I jak go twoja rezolutna tesciowa nie wygoni to moze cos z tego bedzie.Jak to nie pomoze i jesli jest wierzaca to "poszczuj" ja ksiedzem Niech jej nagada Moze pomoze

Orim z nią jest ten problem ,że ona nie zje nic co jej podasz musi sama sobie przygotować:) a co do księdza jest wierząca ale ma z księdzem na pienku bo jak chodził po kolędzie to wziął pieniądze od ludzi ktorych syn potrzebował rechabilitacji a ich nie stac było na nią ..no i moja teściowa w bardzo dobitnych słowach mu to wypomniała :):):):):)
12 sierpnia 2014 17:00 / 1 osobie podoba się ten post
Joasia

Orim z nią jest ten problem ,że ona nie zje nic co jej podasz musi sama sobie przygotować:) a co do księdza jest wierząca ale ma z księdzem na pienku bo jak chodził po kolędzie to wziął pieniądze od ludzi ktorych syn potrzebował rechabilitacji a ich nie stac było na nią ..no i moja teściowa w bardzo dobitnych słowach mu to wypomniała :):):):):)

no to bardzo "rezolutna " pani.Dac jej zajecie aby sie rozladowala podczas jakiejs pracy.a jak nie to zdupic jak sw.Michal diabla i ustawic do pionu
12 sierpnia 2014 17:14 / 1 osobie podoba się ten post
Joasia

Oj,Joasiu ciężko będzie coś wymóc na teściowej,albo ją nakłonić,widać u niej zarysy tzw.osobowości paranoidalnej,może to być oczywiście spowodowane już jakimś otępieniem,ale jest sporo ludzi,którzy już tak mają.Nie są to łatwe osoby we współzyciu,apodyktyczne i podejrzliwe.
Nic innego nie przychodzi mi do głowy,jak zaprowadzenie jej do lekarza pod innym pretekstem,a ktoś z rodziny wcześniej skontaktowałby się z nim i powedział o co chodzi.Nie jest to etyczne,ale czasem trzeba uzyć podstępu.Taka osoba niestety,nie przyjmuje do wiadomości,że może popełniać jakies błędy,że może coś niedobrego z nią się dziać,a próby perswazji i jakieś uwagi odbiera jako bezpośredni atak na siebie.
Niech się rodzina skontaktuje z lekarzem rodzinnym,powie o co chodzi,a teściową pod innym pretektstem do niego zaprowadzi.
12 sierpnia 2014 17:20
tina 100%

Oj,Joasiu ciężko będzie coś wymóc na teściowej,albo ją nakłonić,widać u niej zarysy tzw.osobowości paranoidalnej,może to być oczywiście spowodowane już jakimś otępieniem,ale jest sporo ludzi,którzy już tak mają.Nie są to łatwe osoby we współzyciu,apodyktyczne i podejrzliwe.
Nic innego nie przychodzi mi do głowy,jak zaprowadzenie jej do lekarza pod innym pretekstem,a ktoś z rodziny wcześniej skontaktowałby się z nim i powedział o co chodzi.Nie jest to etyczne,ale czasem trzeba uzyć podstępu.Taka osoba niestety,nie przyjmuje do wiadomości,że może popełniać jakies błędy,że może coś niedobrego z nią się dziać,a próby perswazji i jakieś uwagi odbiera jako bezpośredni atak na siebie.
Niech się rodzina skontaktuje z lekarzem rodzinnym,powie o co chodzi,a teściową pod innym pretektstem do niego zaprowadzi.

Oj jest z nią bardz ciężko ... jest bardzo wybuchowa, niespokojna .... wiecznie podminowana wystarczy ,że dzieciaki za głośno się odezwą a już dochodzi do awantury ..... u mnie była na swięta i to co zobaczyłam przeraziło mnie.... no ale moje szwagierki mają wytłumaczenie nic nie mozemy zrobić mama nie chce do lekarza............... a z nią jest coraz gorzej....
12 sierpnia 2014 17:24 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Korzystając bez żadnych wyrzutów sumienia z czasu wolnego,poszłam sobie w góry. Polazłam na szczyt najbliższego wzgórza,krętymi ulicami z nadzieją,że nie napotkam żadnego rowerzysty. Oczywiście ,że napotkalam kilku ale samych emerytów,bo to środek tygodnia i godziny pracy tych młodszych. Nie dałam się nikomu podwieść :))

A takie intymne pytanko : a uwieść się dalaś ?....:)))))))
12 sierpnia 2014 17:34 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A takie intymne pytanko : a uwieść się dalaś ?....:)))))))

No co Ty Basiu,żeby dziadek dostał zawału jak się za bardzo spręzy? hahahahhah
12 sierpnia 2014 17:48
...no i wykrakalem rano...juz nie jest tak różowo..na dodatek "ojciec" PDP z wyspy Pan 89 lat ma juz przed sobą dni życia, leży i prawie wcale nie ma z nim kontaktu...dzisiaj byliśmy żeby się z nim PDP pozegnal to go jeszcze zdolowalo...na wyspie tu co chwile flagi powiewają w połowie masztow
12 sierpnia 2014 18:02 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

O , tam od razu zawał !.... Można patrzeć w niebo i mówić : Róbta co chceta !.... :)))))))))
12 sierpnia 2014 18:06
Joasia

Oj jest z nią bardz ciężko ... jest bardzo wybuchowa, niespokojna .... wiecznie podminowana wystarczy ,że dzieciaki za głośno się odezwą a już dochodzi do awantury ..... u mnie była na swięta i to co zobaczyłam przeraziło mnie.... no ale moje szwagierki mają wytłumaczenie nic nie mozemy zrobić mama nie chce do lekarza............... a z nią jest coraz gorzej....

Niech ją podgadają,że może jakaś nowa szczepionka na grypę jest,albo nowy lek na bóle w stawach,czy jakiekolwiek bóle,no i lekarz chciał porozmawiać i zaprasza do gabinetu.
12 sierpnia 2014 19:10
tina 100%

Niech ją podgadają,że może jakaś nowa szczepionka na grypę jest,albo nowy lek na bóle w stawach,czy jakiekolwiek bóle,no i lekarz chciał porozmawiać i zaprasza do gabinetu.

ja nie chce wyjsc na sadyste i nie znam warunkow bytowych jej tesciowej.czasami najleprsza jest kuracja stresowa.Mozna babcie postraszy ze ja sie pozbawic decydowania o sobie i oddac ja do domu opieki bo nikt z nia wytrzymac nie moze.Wnuki jesli maja gdzie moga sie wyprowadzic od niej na jakis czas.Jednak to tylko gdybanie
12 sierpnia 2014 19:40
ivanilia40

to wycieczka fajna ale srednio udana ha ha
12 sierpnia 2014 19:42 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

ty masz taka przerwe ze sama uwazaj .....jak sie sprezysz ha ha