Na wyjeździe #12

13 sierpnia 2014 19:32 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

w podrozy to pijesz jesz spisz to za co ci maja placic

za to ze tylek mnie boli- dla mnie to zadna przyjemnosc
13 sierpnia 2014 19:35 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

w podrozy to pijesz jesz spisz to za co ci maja placic

Znam 2 takie firmy co płacą :)

Prawidłowo rozliczona podróż/delegacja służbowa (ale nie oddelegowanie do pracy zagranicą) obejmuje również zapłatę diety za czas podróży:
do granicy - dieta polska,
od granicy - dieta niemiecka.

NIestety 99% firm nie stosuje się do tego, co więcej - często płacą od następnego dnia po przybyciu.
13 sierpnia 2014 19:37
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

no polskie :) wlasnie jadlam. moze nie takie pyszne, jak te co robimy w domu, ale mniam :D niewiele im brakuje  do idealu ;)

A jak pisze na słoiku?
Może też znajdę gdzieś?

Narobiłas mi smaka, jak nie będzie to ukiszę sobie z czosnkiem i koperkiem.
13 sierpnia 2014 19:43 / 2 osobom podoba się ten post
scarlet

A jak pisze na słoiku?
Może też znajdę gdzieś?

ale krojone ha ha
13 sierpnia 2014 19:48 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

A jak pisze na słoiku?
Może też znajdę gdzieś?

Saltzgurken firmy Vitarol i pisze na nich tez po polsku, ze ogorki kwaszone. sloik pewnie 0,7 l a na wieczku taka pseudo papierowa biala serwetka przymocowana gumka. w Rewe na najwyzszej polce z ogorkami znalazlam. mysle, ze jak  Menden sa to sa wszedzie ;) bo to koniec swiata
13 sierpnia 2014 19:49 / 1 osobie podoba się ten post
Gabrysia

Prawidłowo rozliczona podróż/delegacja służbowa (ale nie oddelegowanie do pracy zagranicą) obejmuje również zapłatę diety za czas podróży:

NIestety 99% firm nie stosuje się do tego, co więcej - często płacą od następnego dnia po przybyciu.

prawidłowo tak powinno być bo przecież to jest podróż służbowa a nie prywatna oszukują nas na każdym kroku

13 sierpnia 2014 19:50
Gabrysia

moge prosic na maila ( w profilu) nazwy tych firm? z gory dziekuje :D
13 sierpnia 2014 19:50 / 1 osobie podoba się ten post
Dzieje sie ojjj dzieje, wiatr ,jakaś wichura jak kieleckim p...dzi.Zimno sie zrobilo ,pada ,leje to malo powiedziane .Co za czasy ....niespokojne :).
13 sierpnia 2014 19:55 / 3 osobom podoba się ten post
zosia_samosia

Dzieje sie ojjj dzieje, wiatr ,jakaś wichura jak kieleckim p...dzi.Zimno sie zrobilo ,pada ,leje to malo powiedziane .Co za czasy ....niespokojne :).

Na południu Niemiec tez wieje jak na Uralu. Pozamykałam wszystkie okna żeby mi omy nie wywiało , bo kto mi potem zapłaci./DDD
13 sierpnia 2014 19:56 / 2 osobom podoba się ten post
zosia_samosia

Przez te deszcze to ja wcale nie poczułam lata,nawet w Polsce już się skończylo i nie zaczekało na mnie. Pozostało mi czekac do nastepnego roku,urlop wezmę na pewno na przelomie lipa i sierpnia.
13 sierpnia 2014 19:56
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

moge prosic na maila ( w profilu) nazwy tych firm? z gory dziekuje :D

to jest mały plusik tych firm, ale są większe minusy ;(

Chciałam napisać maila - niestety nie ma go w Twoim profilu!
13 sierpnia 2014 20:03 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Przez te deszcze to ja wcale nie poczułam lata,nawet w Polsce już się skończylo i nie zaczekało na mnie. Pozostało mi czekac do nastepnego roku,urlop wezmę na pewno na przelomie lipa i sierpnia.

boś wyjechała do kraju, dzie lato jest niczym jesień :))
13 sierpnia 2014 20:05 / 3 osobom podoba się ten post
bieta

boś wyjechała do kraju, dzie lato jest niczym jesień :))

Nie mogłas mnie uprzedzić,zamiast do Ch pojechałabym do Hiszpanii :))
13 sierpnia 2014 20:13
ivanilia40

Nie mogłas mnie uprzedzić,zamiast do Ch pojechałabym do Hiszpanii :))

i sądzisz, że  wiodłabyś życie jak w Madrycie :))
13 sierpnia 2014 20:14
ivanilia40

a tam opowiadasz Teraz wrocisz to jedz na urlop.GRECJA !!! 1-po sezonie - taniej 2- slonko-zawsze; 3 -woda ciepla 4 - chlopaki gorace 5- drinki zimne