Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

15 października 2014 15:49
ivanilia40

U mnie to był dziś obiad : rozgotowana na papkę brukselka w zasmażce z polową kostki masła ( hi,hi) i do tego makaron i parówka. Smacznego :)

U mnie z nerwów nie było obiadu !!!!!!!!!!!!!!!!!
15 października 2014 16:04 / 1 osobie podoba się ten post
Ryż curry z warzywami plus rybka smażona :)
15 października 2014 16:54
michasia

Spróbuj, naprawdę dobre.Czosnek i cebulkę podsmażam,dodaję szpinak doprawiam gałka, pieprzem i solą, Łososia kroje na kawałki i tez leciutko podsmażam dodaje do szpinaku i zaprawiam śmietaną . Ja jeszcze sobie posypałam serkiem .

Dzięki ale gdzie ten makaron? 
Kładziesz to na ugotowanym makaronie, mieszasz czy coś innego trzeba zrobić?
15 października 2014 20:12 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Dzięki ale gdzie ten makaron? 
Kładziesz to na ugotowanym makaronie, mieszasz czy coś innego trzeba zrobić?

Tak , kładę na ugotowany makaron ,sorki nie napisałam :)
16 października 2014 11:37 / 1 osobie podoba się ten post
chłopski garnek- na 2 dni
16 października 2014 12:57
Wyciągania zapasów cd. czyli Piersi z kurczaka + pieczarki w sosie smietanowym a do tego ziemniaki. A na deser kaszka manna na gesto z owocami. Co za naród bez deserku obiadowego ani rusz.
16 października 2014 13:25
lonia61

Wyciągania zapasów cd. czyli Piersi z kurczaka + pieczarki w sosie smietanowym a do tego ziemniaki. A na deser kaszka manna na gesto z owocami. Co za naród bez deserku obiadowego ani rusz.

ja deserków NA SZCZĘŚCIE nie praktykuję.
O 16 jest kawa z czymś tam i jest git
16 października 2014 14:09
U mnie dzis racuszki z jabłuszkiem i sałata zielona pasuje jak nic ale to juz babici dodatek i na zyczenie!! A na jutro mam bigosik juz zrobiony tylko ziemniaczki i finito:@@@@@@@@@@@@@
16 października 2014 14:20 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

U mnie to był dziś obiad : rozgotowana na papkę brukselka w zasmażce z polową kostki masła ( hi,hi) i do tego makaron i parówka. Smacznego :)

hi,hi-a ty co sobie zaserwowalas;-
18 października 2014 11:37
sznycel, frytki, sałatka z rukoli.
Dla mnie to samo, tylko zamiast sznycla, camembert w panierce
18 października 2014 11:41
Zrazy wieprzowe ,szpecle i czerwona kapusta z jabłuszkiem na gorąco. Do popitki dla mnie zimny kefir.
18 października 2014 11:45 / 1 osobie podoba się ten post
placki ziemniaczane z łososiem i chrzanem :) a do tego pozostała z wczorajszego obiadu kalarepka w sosie holenderskim :)
18 października 2014 11:57
Joasia

placki ziemniaczane z łososiem i chrzanem :) a do tego pozostała z wczorajszego obiadu kalarepka w sosie holenderskim :)

Oo z chrzanem jeszcze nie jadlam musze sprobowac,jadlam placki z lasosiem i smietana i tez mi smakowaly.
18 października 2014 12:04
ogórkowa
18 października 2014 12:33 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

Oo z chrzanem jeszcze nie jadlam musze sprobowac,jadlam placki z lasosiem i smietana i tez mi smakowaly.

Chrzan do łososia to typowe niemieckie połączenie. Zetknęłam się z tym tutaj po raz pierwszy..