Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

12 października 2014 13:43 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

To figura pewnie szlank und fit :-)

Ojejku niestety nie:))
12 października 2014 13:43
Ja dzisiaj nabrałam ochoty na paprykę nadziewaną, niestety to potrawa nie na zdolności manualne mojej babciuni. Ile się nadenerwowała łapiac ryż uciekajacy z widelca. W koncu pozwoliła mi się nakarmić ...ale jaka to dla niej była przyjemnosc z jedzenia ?:(
12 października 2014 13:45 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

Menu jak w resteuracji 

Może i tak ale jak pomysle o piatkowych urodzinach synoweji obiedzie w restauracji ( obok Opery w Munchen wiec dosc oblegana i bardzo znana ) to na samą mysl mnie mdli. 
Pyszne jedzenie , wszystko tip top ale babcia juz w nocy miała maschieren nach Klo :( 
A mnie dopiero wczoraj dopadło , całe popołudnie aż do północy niestrawnosć , ni to na wymioty ni to na biegunkę . Ogólnie do dupy. 
Skoro fajek mi się nie chciało palić , to musiało być konkret. 
Dlatego nic nie pisałam o "knajpowaniu" bo szczerze nie ma o czym pisać. 
Najlepiej wiec w domu jedzonko zwykłe jajo usadzić i z grzywki. Ani babuszka , ani ja nie mamy niestrawnosci ;) 

12 października 2014 13:55
mój obecny PAN nie chodzi po retstauracjach, a Pani nie ma nic do powiedzenia, także czekam na PANA, ma zarz być i mam robić cykorię według jego przepisu z szynką, w sumie dobrze :), nigdy tego nie robiłam, nauczę się
12 października 2014 14:06 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj normalny polski obiadek czyli ziemniaczki ze swiezym koperkiem + pieczareczki z cebulka smażone na masełku a do tego klopsiki "duze" nadziewane papryka, pieczarkami, ogóreczkiem ze słoiczka i odrobinka sera. I jeszcze zrobiłam odrobinke mizerii. Na deserek budyń z kiwi i żurawinka. Po wczorajszym obiedzie przyjaciółki dziadzia to normalnie obiad po królewsku. Talerze wylizane. A co niech babinka zobaczy jak można jeść poludzku a nie co sobota zupy z puszki ochyda. Jeszcze jedna sobota i ostatnia puszka do zjedzenia, jak oczywiście przyjedzie do dziadzia.
13 października 2014 11:49
dla pdp jakaś resztka zupy z jakby uszkami (?)
dla siebie zrobię jajeczniczkę na masełku ze szczypiorkiem.
Nie chce mi się dzisiaj pichcić.
13 października 2014 11:55 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaki do tego cukinia na gęsto z papryką ,boczkiem, cebulą, mielonym,pomidorami. Właśnie zjadłam ostatni kęs-było dobre
13 października 2014 12:10
A moze cos takiego wam sie zachce

http://www.styl.pl/kuchnia/kuchnie-swiata/news-kulinarna-podroz-do-chorwacji,nId,1532957#iwa_block=cooking_page_3&iwa_item=8&iwa_img=1&iwa_hash=17444
13 października 2014 12:21 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

http://www.styl.pl/kuchnia/kuchnie-swiata/news-kulinarna-podroz-do-chorwacji,nId,1532957#iwa_block=cooking_page_3&iwa_item=8&iwa_img=1&iwa_hash=17444

Bardzo lubię ich kuchnię -na urodziny męża córki idziemy do restauracji i tam zamówię sobie talerz bałkański-coś wspaniałego.
13 października 2014 12:31 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

może może, na weekend :)
13 października 2014 13:23
Koleżanki kolego robiliście może te kluski na mleku z masłem i kasza manną do ich bulionu ?
13 października 2014 13:32
Dzis dalszy ciąg polskiej kuchni czyli ; schabowy + ziemniaczki z koperkiem a do tego kalafiorek gotowany. A na deser kaszka manna na gesto z owocami. Nie ma sie co przemeczac w ostatnim tygodniu.Przeciez sa inne męczące obowiązki.
14 października 2014 10:41
dzisiaj będą panceksy z jabłkiem i cynamonem (babcia już ma ślinotok)
14 października 2014 10:50 / 1 osobie podoba się ten post
Pieczeń wieprzowa,kopytka i czerwona kapusta.
14 października 2014 10:51
Dziś żurek,jajko i biała kiełbasa.Do tego chrzan-ale to domowy obiad w PL-)