Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

14 października 2014 11:02
mzap88

dla pdp jakaś resztka zupy z jakby uszkami (?)
dla siebie zrobię jajeczniczkę na masełku ze szczypiorkiem.
Nie chce mi się dzisiaj pichcić.

Ja też dzisiaj nie pichcę... odgrzewki z dnia wczorajszego.
14 października 2014 11:24 / 1 osobie podoba się ten post
Domowe porządki w lodówce:)
Danko jednogarnkowe eksperymentalne:)Na dwa dni ma wystarczyć:):):)
Kurczakowe piersi ze skórą,wrzuciłam na olej ,posypałam przyprawą do grilla,ziołową,na to starta marchewka i kawałek selera,cebula w piórkach i kilka ząbków czosnku-sie dusi.Jak zmieknie i warzywa puszcza sok to wrzuce kasze jaglaną i zaleje to wszystko przecierem paprykowym ,mały słoiczek i podusze jeszcze trochę,na koniec zielona piertuszka.Mam nadzieję ,że będzie jadalne:)hi hi hi.Plus mizeria.
14 października 2014 11:35
Udka zapiekane w piekarniku z ziemniakami i kalafior.
14 października 2014 11:35 / 1 osobie podoba się ten post
Udka zapiekane w piekarniku z ziemniakami i kalafior.
14 października 2014 13:57 / 1 osobie podoba się ten post
Szyneczka w plastrach przysmazona i póżniej duszona+ ziemniaczki z sosikiem + marchewka na goraca. a do tego sałata kolorowa z ogórkiem zielonym, pomidorami, i rzodkiewką polane vinegretem chyba tak sie to pisze. A na deser lody.
14 października 2014 15:57
Dzisiaj makaron ze szpinakiem ,serem i łososiem, Dama podziobała,Obiad wymyśliła córka bo lubi :) 
14 października 2014 19:56 / 1 osobie podoba się ten post
Bigos.
14 października 2014 19:56
michasia

Dzisiaj makaron ze szpinakiem ,serem i łososiem, Dama podziobała,Obiad wymyśliła córka bo lubi :) 

Przyznam, że ryby z makaronem nie jadlam jescze.
14 października 2014 20:09 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie to był dziś obiad : rozgotowana na papkę brukselka w zasmażce z polową kostki masła ( hi,hi) i do tego makaron i parówka. Smacznego :)
14 października 2014 20:13 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

U mnie to był dziś obiad : rozgotowana na papkę brukselka w zasmażce z polową kostki masła ( hi,hi) i do tego makaron i parówka. Smacznego :)

No przytyć na tej Twojej Stelli nie da się-))) I nie chodzi o ilość,ale o jakość
14 października 2014 21:48
amelka

Przyznam, że ryby z makaronem nie jadlam jescze.

Spróbuj, naprawdę dobre.Czosnek i cebulkę podsmażam,dodaję szpinak doprawiam gałka, pieprzem i solą, Łososia kroje na kawałki i tez leciutko podsmażam dodaje do szpinaku i zaprawiam śmietaną . Ja jeszcze sobie posypałam serkiem .
15 października 2014 12:42
Buttergemuse w ciescie francuskim. Z pieca
15 października 2014 12:56 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dzisiaj pierś faszerowana pieczarkami i kalafior z masełkiem. Do tego tylko sałatka owocowa. Skromnie bo spodnie protestują, a i waga mojej PDP dziwnie zwyżkuje.
15 października 2014 14:25 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj ubogi obiadek tzn zupka ziemniaczana z zacierkami i kapusta kiszona z zamrazareczki bo przeciez trzeba zamramzarke wyczyscić dla zmienniczki. A na deser usmazyłam placuszki z jabłkami i posypane cukrem pudrem. Zeby nie było ze nic swieżutkiego na odiadek nie ma.HI HI
15 października 2014 14:29 / 2 osobom podoba się ten post
A u mnie dzis zupa z puszki i byla bardzo dobra.