Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

21 października 2014 12:12 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

A aj dzisiaj na szybko: barszcz biały z jajkiem i pierogi z mięsem (leżą w zamrażarce)

zapytam a skad masz barszcz bialy,pytam powaznie;-;-;-
21 października 2014 12:36
Wczorajsze kartofle purre odsmażone, posypane serem, sałatka z ogórków i niezniszczalny kotlet schabowy !!!
21 października 2014 12:39
risotto z prawdziwkami
21 października 2014 12:49
reanata

zapytam a skad masz barszcz bialy,pytam powaznie;-;-;-

Odkryłam, że w REWE jest półka z produktami polskimi i poszalałam. Jak masz ten sklep niedaleko to zajrzyj. Tylko szukaj na półkach z produktami rosyjskimi. Omijałam zawsze, a okazało się, że napis rosyjski ale wszystkie produkty polskich producentów:  Tymbark, Winiary, Rolnik itp. Był również barszcz biały.
21 października 2014 13:43
WSTENGA

Odkryłam, że w REWE jest półka z produktami polskimi i poszalałam. Jak masz ten sklep niedaleko to zajrzyj. Tylko szukaj na półkach z produktami rosyjskimi. Omijałam zawsze, a okazało się, że napis rosyjski ale wszystkie produkty polskich producentów:  Tymbark, Winiary, Rolnik itp. Był również barszcz biały.

mam rewe i dosc duze,kurcze bede musiala poszperac,barszcz to nasza narodowa zupa,i ja go lubie;-;-;-
21 października 2014 17:52
WSTENGA

Ja mam takie półki w edece, też obok są rosyjskie i tureckie produkty. A w lodówkach znalazłam polską szynkę i krakowską kiełbaskę, w zamrażalkach pierożki ;-)
21 października 2014 17:55
reanata

mam rewe i dosc duze,kurcze bede musiala poszperac,barszcz to nasza narodowa zupa,i ja go lubie;-;-;-

nie w kazdym Rewe sa produkty z Polski
21 października 2014 18:30
ORIM

ups....no to mi troszke odebrales nadzieje-jutro poszukam;-;-;-
21 października 2014 19:44 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Odebrałes mi połowę nadzieji oj niedobry.
21 października 2014 20:45 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Zgadza się.

Ja przeszukłam 3 Edeki, w tym dwie CENTER,
dwa REWE i NIE MA!!!!
21 października 2014 23:26
Właśnie do mnie dotarło,że nie jadłam dziś obiadu!Zapomniałam:):):):)
21 października 2014 23:28 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Właśnie do mnie dotarło,że nie jadłam dziś obiadu!Zapomniałam:):):):)

To jutro nadrób... a w każdym razie już nie zapomnij ;) Albo zadzwonię do Ciebie we właściwej porze i przypomnę... tak na wszelki wypadek :)))
22 października 2014 06:46
Codzienny nasz "problem"-co dzisiaj ugotować?
Ja tam sobie od czasu do czasu poczytam,co ludzie gotuja,bo ja to prawie nie gotuję.
Nie,żebym narzekała,ale są dni,kiedy zastanawiam się,czy ja jeszcze gotować umiem?Jak to było w domu-gotowałam coś,czy nie i co to było?
Tutaj to najchętniej bez gotowania należałoby przeżyć każdy dzień według pdp.Ostatnio zapytała mnie,czy nie mogę pościć,bo przecież chciałam pościć(i nie pytajcie mnie skad i jak to urojenie powstało?)
Podczas gotowania nie pachnie jedzeniem,jakby powiedział człowiek normalny,podczas gotowania śmierdzi.Placki ziemniaczane są bardzo smaczne i chętnie jadane,ale smażyć nie mogę,bo to śmierdzi.Mam w ogóle gotować tak,żeby to bezwonne było.Po obiedzie otwierane sa w całym domu wszystkie okna,robi się przeciągi,skrapia mieszkanie odświeżaczami lub perfumami.I absolutnie tylko do południa może jakikolwiek obiadowy zapach się wydzielać.Potem normalni ludzie już nie jedzą.Kto to widział?A nuż ktoś przyjdzie z wizytą a w domu pachnie jedzeniem,cóż za wstyd,nietakt,sama nie wiem co jeszcze.
Naiwnie myślałam,że mogę z piekarnika korzystać,ale i to nie.Po ostatnim użyciu pdp stwierdziła,że on zepsuty jest,bo po wyłączeniu wszystko było bardzo nagrzane,gazówka ciepła.A jakie miało być?Sprzęt nie jest najnowszej generacji,nie jest termoizolacyjny.Działa normalnie.Ale zakaz został ustanowiony.
Tak więc ja nigdy nie napiszę ani słowa w tym temacie,przynajmniej tak długo,jak długo będę tu gdzie jestem.
22 października 2014 07:07
Nasze szerokie menu obiadowe składa się z:
_smażonego małego ziemniaka(a jeszcze lepiej połówki) z jajkiem sadzonym w ilości 2 szt
-1 łyżki smażonych pieczarek,przysmazonej cebulki,4-5 kęsów kotleta schabowego
1-słownie jednego-placka ziemniaczanego(gotowe ze sklepu,odgrzewane w mikrofali)
- 1 naleśnika
Czasami zje rybę,czasami zje zupę jarzynową lub rosół.
Niestety najczęściej smażę te kartofle z jajkiem.Albo nic nie ma na obiad.Bo jak zapytasz co chce,to usłyszysz NIC,albo jak jest dowcipna,to odpowie ci,że chce wodę!I tak sobie żyjemy.
22 października 2014 07:21
Boże drogi! Impala...nie wierzę...To choroba tak zmieniła POP czy.... Nie, niemożliwe...zdrowa osoba tak się nie zachowuje...Biednaś Ty...Dobrą dietę odchudzającą masz. A wracając do tematu - sznycel wiedeński, ziemniaki z koperkiem i czerwona kapusta - przepraszam, Impala...