Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

12 sierpnia 2014 12:11 / 1 osobie podoba się ten post
Ja mam fasolkę po bretońsku w mojej wersji :) a teraz mi cieknie slinka na ivanilia40 Twoje danie :p
12 sierpnia 2014 12:13
Czy u was ,, obiadzik punktualnie o 12stej serwujecie ?,, mojej babci obojetne ale ja jej podaje o 12.00 , to ok 12.30 konczy i idzie na drzemke a ja mam spokoj :)), tak samo robi opiekunka z sasiedniej sztelli 12:00 Mittttagesssen , 12:30 dziadki do lozka na drzemke i do 15.00/15.30 sobie spia .
12 sierpnia 2014 12:14 / 3 osobom podoba się ten post
Ands

;) musze pochwalić mojego PDP, oby nie zapeszyć..ostatnie 3 dni trzyma fason ;)..musi mu fest to nie smakować, dzisiaj rano zapijal drina kawa :P

no nieeeeeeee.............hahahhaaaa,  tylko brak lusterka...... hahhaaaaaa
mniej litosc nad czlowiekiem.....hahhaahaaaa jestes okropny, jak ta wodzia......hahahahahhaaa
12 sierpnia 2014 12:15 / 3 osobom podoba się ten post
AMOREK

facet obejrzal troche swiata / i nie glupi tez byl... jest / i wie o co biega i jak sie gotuje... najwazniejsze, zebys umial dobra wodzie kupic....to dopiero bedzie mu smakowac  hahaaa,     wybierz sie na lad i kup w koncu...... /  ja pijam z cola /

...z cola to ja pije rum...oj juz dwa miesiące będzie bez alko :P...pomijajac pare malych tuborgow (smakowe;))...rumik mi zasmakowal po pobycie w UK jak mi szef przywozil z jamajki ( plastikowe butelki, w pieruny voltow :P)..bez coli sie nie dalo :D
12 sierpnia 2014 12:18
neta

Kupiłam kiedyś w Lidlu, i już więcej nie popełnie tego błędu :P Była okropna.. doprawiona konkretnie octem, z małymi paróweczkami w środku, o smaku papieru. Babcia się zachwycała! Zyskałam w jej oczach opinię najlepszej kucharki :D

W tej z Edeki absolutnie nie czuło się octu! ....smak nieco zbliżony do naszej grochówki.
12 sierpnia 2014 12:19 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Namówiliście mnie na placki ziemniaczane,już się smażą,do tego żadnych musów jabłkowych tylko prawdziwy sos z wołowinką,do tego ogórek zielony z koperkiem. Ponieważ obiad ma milion kalorii dseru nie będzie :))

A'propos octu,to miałam dom,gdzie nawet do fasolki zielonej lali bez opamiętania ocet,o sałacie nie wspomnę,do dziś jak widzę to pierwsza myśl moja,że jest kwaśna.

Ja też , w L..... moja Frau do wszystkiego dodawała ocet i cebulę . Kiedyś jej powiedziałam , że fasolka bardzo smakuje z masłem i bułką tartą ... Kazała mi zrobić tak na spróbowanie ....Ugotowałam , zrobiłam po mojemu , już mam podawać a fr. -Frau z pyskiem , że ona bez choćby octu ( cebulę darowała )jeść nie będzie i luuuuuuu octu do fasolki ...... spierniczyła wszystko , masło i panierka wyglądały jak kluchy , o smaku nie wspomnę ...... Bogu niech będą dzięki , że przez te sześć tygodni nie rozwaliłam sobie wątroby ...:)
12 sierpnia 2014 12:22
Ands

...z cola to ja pije rum...oj juz dwa miesiące będzie bez alko :P...pomijajac pare malych tuborgow (smakowe;))...rumik mi zasmakowal po pobycie w UK jak mi szef przywozil z jamajki ( plastikowe butelki, w pieruny voltow :P)..bez coli sie nie dalo :D

...popieram, vali rowno...  hhaaaha
12 sierpnia 2014 12:24 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ja też , w L..... moja Frau do wszystkiego dodawała ocet i cebulę . Kiedyś jej powiedziałam , że fasolka bardzo smakuje z masłem i bułką tartą ... Kazała mi zrobić tak na spróbowanie ....Ugotowałam , zrobiłam po mojemu , już mam podawać a fr. -Frau z pyskiem , że ona bez choćby octu ( cebulę darowała )jeść nie będzie i luuuuuuu octu do fasolki ...... spierniczyła wszystko , masło i panierka wyglądały jak kluchy , o smaku nie wspomnę ...... Bogu niech będą dzięki , że przez te sześć tygodni nie rozwaliłam sobie wątroby ...:)

no bo kochana.... w kazdym szanujacym sie domu...ocet msi byc...hahhahaa
12 sierpnia 2014 12:26
Gabrysia

W tej z Edeki absolutnie nie czuło się octu! ....smak nieco zbliżony do naszej grochówki.

Tak słyszałam, że z edeki jest o niebo lepsza.. ale post factum :) Ta z lidla to katastrofa, choć to kwestia upodobania pewnie. Kilka razy sprawdzałam datę ważności, czy przypadkiem nie jest przeterminowana. Moje kubki smakowe nie doceniły tego niemieckiego przysmaku :D
12 sierpnia 2014 12:32 / 2 osobom podoba się ten post
, A moze OCET w nadmiernnych ilosciach to tajemnica dlugowiecznosci ??
12 sierpnia 2014 12:32 / 2 osobom podoba się ten post
Zupki puszkowe z firmy Erasco sa smaczne:)
12 sierpnia 2014 12:36 / 2 osobom podoba się ten post
AMOREK

no bo kochana.... w kazdym szanujacym sie domu...ocet msi byc...hahhahaa

I bardzo dobrze, przynajmniej miałem czym wasserkocher wyczyścić z osadów wapiennych chyba jeszcze z paleolitu :)
12 sierpnia 2014 12:37
opT

I bardzo dobrze, przynajmniej miałem czym wasserkocher wyczyścić z osadów wapiennych chyba jeszcze z paleolitu :)

lec do sklepu po rummmmmmmm... tym to dopiero dobrze idzie....hahahaa
12 sierpnia 2014 12:38 / 3 osobom podoba się ten post
Ma prawo przypominać grochówkę, w końcu to soczewica. Ostatnio w Aldim była promocja na rzeczy orientalne, to pokupowałem sporo i m.in. własnie linsensuppe z kichererbsen (czyli cieciorką którą też b. lubię); dobre to było.
12 sierpnia 2014 12:40 / 1 osobie podoba się ten post
Cieciorka jech super :)