Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

11 sierpnia 2014 12:05 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Pogadałabym z Tobą,ale własnie podgrzewa mi się leczo z ryżem :))

Gdyby nie mój pełny brzusio i wspólne  stekanie z Pdp dołączyłabym do leczo-dawno nie jadłam. Smacznego.
11 sierpnia 2014 12:06
Sówka

A ja dziś zrobie kotlety (placki) z wczorajszych ugotowanych ziemniaków, do farszu dodam trochę mięsa mielonego, robie też marchewkę na ciepło więc powinno być dobre

dzieki za pomysl..  jutro sprobuje zaserwowac u mnie..  calkiem w tym =amoku=/  wymyslania, przez moja pdp ..wszystko bee/  czlowiek robi sie...... ..........demencjum  ????!!!!!!!??????!!!!!!
U mnie dzis pieczarkowa lub pomidorowa., oczyw. z makaronem.. i zmiksowane miesko..... pdp zajada sie tym,  ja spoko, ze zjadla choc talerz tresciwego jedzenia... jak tesknie do dni kiedy jadla wszystko ....podrzuccie mi jakiegos glodomorka....
11 sierpnia 2014 12:13 / 1 osobie podoba się ten post
frymusek

podsunełas mi pomysł na marchewke bo tez mam schabowy dzieki:)

Ślicze...proszę bardzo...
smacznego...
11 sierpnia 2014 19:36 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj po poludniu...jedziemy do portu-sklep ze wszystkim co z morza ;)...PDP "o są muszle-bierzemy" to sobie mysle pojadlem ;)...proces obróbki ;)...PDP wydaje polecenia...cebula,czosnek podsmażyć do tego dużo pietruszki..pozniej troche wody i białe wino...nie ma wina ;)...ale jest Sekt..nada sie ;)..sol , piprz i muszelki na 6 min...ale to nic z czym to jemy...PDP " po belgijsku..frytki i majonez"..:D...muszle wyszly dobre z frytkami to juz kwestia gustu :]
11 sierpnia 2014 19:58 / 2 osobom podoba się ten post
Ands

Dzisiaj po poludniu...jedziemy do portu-sklep ze wszystkim co z morza ;)...PDP "o są muszle-bierzemy" to sobie mysle pojadlem ;)...proces obróbki ;)...PDP wydaje polecenia...cebula,czosnek podsmażyć do tego dużo pietruszki..pozniej troche wody i białe wino...nie ma wina ;)...ale jest Sekt..nada sie ;)..sol , piprz i muszelki na 6 min...ale to nic z czym to jemy...PDP " po belgijsku..frytki i majonez"..:D...muszle wyszly dobre z frytkami to juz kwestia gustu :]

Pamiętam jak zrobiłam krewetki i zaprosiłam koleżankę. Patrzyłam i podziwiałam,że zjada je razem z ogonami . Tylko przy przełykaniu miała dziwną minę...:))
11 sierpnia 2014 20:03 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Pamiętam jak zrobiłam krewetki i zaprosiłam koleżankę. Patrzyłam i podziwiałam,że zjada je razem z ogonami . Tylko przy przełykaniu miała dziwną minę...:))

:D uwielbiam krewetki i kalmary...pyszne w Czarnogórze byly..tutaj na wyspie krewetki maja, mniam...ale z muszli ostrygi wczesniej próbowałem...smakowalo mimo ze to żywe :P..ale dzisiaj pierwszy raz jadlem muszle, dobre to ale w środku tyle co kot napłakał ;)
11 sierpnia 2014 20:10 / 1 osobie podoba się ten post
Ands

:D uwielbiam krewetki i kalmary...pyszne w Czarnogórze byly..tutaj na wyspie krewetki maja, mniam...ale z muszli ostrygi wczesniej próbowałem...smakowalo mimo ze to żywe :P..ale dzisiaj pierwszy raz jadlem muszle, dobre to ale w środku tyle co kot napłakał ;)

Bo muszle to raczej przekąska niż obiad,ale można i tak :))
11 sierpnia 2014 20:52 / 1 osobie podoba się ten post
Ands

zjadloby sie świeże mule w sosiku pomidorowym pychotka,
11 sierpnia 2014 21:06 / 1 osobie podoba się ten post
Ja nie muszę się zastanawiać co gotować,bo tutaj jest codziennie to samo.Ryż i warzywa(0 mięsa)
SUPER
11 sierpnia 2014 21:58 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dzisiaj były placki ziemniaczne z Nunbergaklossteig z musem jabłkowym - proste, mało roboty i staruszkom smakowało.
11 sierpnia 2014 22:17 / 1 osobie podoba się ten post
Zofija

U mnie dzisiaj były placki ziemniaczne z Nunbergaklossteig z musem jabłkowym - proste, mało roboty i staruszkom smakowało.

.. najwazniejsze, ze byl kompot...hhahaaa
11 sierpnia 2014 22:20 / 1 osobie podoba się ten post
Chyba jutro zrobie placki ziemniaczane ,smaku mi narobiłyście,mam wołwine w sosie z wczoraj to chyba podam do placków.
11 sierpnia 2014 22:42 / 1 osobie podoba się ten post
AMOREK

.. najwazniejsze, ze byl kompot...hhahaaa

No, no, ale to też gotowiec, chociaż babcia się pytała, czy to jest z naszych jabłek selbstgemachte Kompott :):):)
12 sierpnia 2014 10:23
Spagetti (od wczoraj), brokuł ( dla seniorki) i sałata dla mnie :)
12 sierpnia 2014 10:36
Po 3 nieprzespanych nocach bałbym się jeść efekt mojego gotowania, więc orientalna zupa z puszki dziś.