Pogadałabym z Tobą,ale własnie podgrzewa mi się leczo z ryżem :))
Pogadałabym z Tobą,ale własnie podgrzewa mi się leczo z ryżem :))
A ja dziś zrobie kotlety (placki) z wczorajszych ugotowanych ziemniaków, do farszu dodam trochę mięsa mielonego, robie też marchewkę na ciepło więc powinno być dobre
podsunełas mi pomysł na marchewke bo tez mam schabowy dzieki:)
Dzisiaj po poludniu...jedziemy do portu-sklep ze wszystkim co z morza ;)...PDP "o są muszle-bierzemy" to sobie mysle pojadlem ;)...proces obróbki ;)...PDP wydaje polecenia...cebula,czosnek podsmażyć do tego dużo pietruszki..pozniej troche wody i białe wino...nie ma wina ;)...ale jest Sekt..nada sie ;)..sol , piprz i muszelki na 6 min...ale to nic z czym to jemy...PDP " po belgijsku..frytki i majonez"..:D...muszle wyszly dobre z frytkami to juz kwestia gustu :]
Pamiętam jak zrobiłam krewetki i zaprosiłam koleżankę. Patrzyłam i podziwiałam,że zjada je razem z ogonami . Tylko przy przełykaniu miała dziwną minę...:))
:D uwielbiam krewetki i kalmary...pyszne w Czarnogórze byly..tutaj na wyspie krewetki maja, mniam...ale z muszli ostrygi wczesniej próbowałem...smakowalo mimo ze to żywe :P..ale dzisiaj pierwszy raz jadlem muszle, dobre to ale w środku tyle co kot napłakał ;)
Dzisiaj po poludniu...jedziemy do portu-sklep ze wszystkim co z morza ;)...PDP "o są muszle-bierzemy" to sobie mysle pojadlem ;)...proces obróbki ;)...PDP wydaje polecenia...cebula,czosnek podsmażyć do tego dużo pietruszki..pozniej troche wody i białe wino...nie ma wina ;)...ale jest Sekt..nada sie ;)..sol , piprz i muszelki na 6 min...ale to nic z czym to jemy...PDP " po belgijsku..frytki i majonez"..:D...muszle wyszly dobre z frytkami to juz kwestia gustu :]
U mnie dzisiaj były placki ziemniaczne z Nunbergaklossteig z musem jabłkowym - proste, mało roboty i staruszkom smakowało.
.. najwazniejsze, ze byl kompot...hhahaaa