Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

12 sierpnia 2014 21:36 / 1 osobie podoba się ten post
no tak.... hahahaha sorki , ale na zakupy kogos trzeba posłać.
12 sierpnia 2014 21:41
Gosia 1234

no tak.... hahahaha sorki , ale na zakupy kogos trzeba posłać.

lepiej niech w chacie siedzi... bo jeszcze go upoluja.., a tak  odkurzy, posprzata, naczynko pomyje...sam pozytek...hhahaaaaa
12 sierpnia 2014 21:49 / 2 osobom podoba się ten post
AMOREK

lepiej niech w chacie siedzi... bo jeszcze go upoluja.., a tak  odkurzy, posprzata, naczynko pomyje...sam pozytek...hhahaaaaa

Takich to ja nie znam, albo wymarli z dinozaurami albo sóś innego ich dopadło....
13 sierpnia 2014 10:25 / 5 osobom podoba się ten post
Dziś obiad gotuje mój man ( świetnie to robi ), bo się zbuntowałam , że tylko ja i ja - tak jak bym u Mniemców tego nie robiła .... Na obiad " zalewajka " na białej kiełbasie ...i jak tu ma mi imbir pomóc ?.... Dla niewtajemniczonych : zalewajka to żur , biały barszcz , tylko , że z ziemniakami w środku :)))))..... nasza biała , surowa polska kiełbasa ...mmmmmmnnnniiiaaaammmm :))))))
13 sierpnia 2014 10:42 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Dziś obiad gotuje mój man ( świetnie to robi ), bo się zbuntowałam , że tylko ja i ja - tak jak bym u Mniemców tego nie robiła .... Na obiad " zalewajka " na białej kiełbasie ...i jak tu ma mi imbir pomóc ?.... Dla niewtajemniczonych : zalewajka to żur , biały barszcz , tylko , że z ziemniakami w środku :)))))..... nasza biała , surowa polska kiełbasa ...mmmmmmnnnniiiaaaammmm :))))))

Uwielbiam białą kiełbasę usmażoną na brązowo z cebulą i musztardą,do tego piwskoooo . Ale sobie chęci narobiłam.:))
13 sierpnia 2014 10:54 / 1 osobie podoba się ten post
Naleśniki oczywiście z tartym jabłkiem w cieście :)
13 sierpnia 2014 11:44 / 2 osobom podoba się ten post
a ja dzis dusze wolowinke, jedna wlasciwie w sosie wlasnym tylko z odrobina czosnku, a druga w sosie chrzanowym. duzo miala, a 2 tygodnie jesc taka sama to przesada ;)
13 sierpnia 2014 11:45 / 2 osobom podoba się ten post
AMOREK

i na  grilla../. ale co... jakiego chlopa  hahhahaa o czym kolezanka pisze...  hahhahaa  to jest temat o gotowaniu obiadkow...hahhahhhaha

odpowiedni chlop czy dobre jedzenie to dwa rownie gorace tematy :P
13 sierpnia 2014 14:07 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie były placuszki z cukini :) tak wegetariansko :) były tak pyszne ze sie brzydko mówiac obrzarłam...
13 sierpnia 2014 14:37 / 1 osobie podoba się ten post
Pstrągi z wywaru jarzynowego + kasza jaglana i mizeria :)
13 sierpnia 2014 14:57 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj nic...
ale jutro kalafiorek świeżutki - dziś kupiłam...
Poszłam do aldika na skróty przez cmentarz tutejszy...
6 km na buciku...
13 sierpnia 2014 15:36 / 5 osobom podoba się ten post
Gołąbki z sosem ze świeżych grzybów zbieranych przeze mnie .
13 sierpnia 2014 22:56 / 2 osobom podoba się ten post
Usmażóne szaszłyki z mięsa wieprzowego. Do tego miałam ugotować ziemniaki i kalafior. Zamiast ziemniaków zrobiłam jednak kopytka leniwe (z qurkiem). To tak na próbę, czy mojej pani się do spodoba. No i udało się, bardzo jej zasmakowały te moje kopytka, wręcz zachwyciła się nimi. Super, kolejna potrawa przyjęta. Tak powoli przemycam swoją kuchnię, trochę tak na zasadzie prób i błędów.

14 sierpnia 2014 06:16 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dziś będzie schabowy,mizeria ,ziemniaczki:)
14 sierpnia 2014 06:25 / 4 osobom podoba się ten post
Kasia,bój się Boga,ja jeszcze nie wiem co na śniadanie