Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

14 sierpnia 2014 18:51 / 2 osobom podoba się ten post
-------Bigos------ taki normalny ,pyszny.
14 sierpnia 2014 19:09
Bigos w sierpniu? Nie mówię, że nie zjadłabym pysznego, domowego bigosu, ale chyba nie przyszło by mi do głowy gotować go o tej porze roku ;).

Ja miałam makaron sojowy + "górne" udka ("dolnych" nie lubię ;)) w sosie, a jakże sojowym :D + mizeria z solą, chili, ieprzem, kapką miodu i octu. Dobre było, niestety, znowu za dużo zeżarłam ;(.
Mój szef wpierdzielał leberkaes z musztardą i preclem. Jak lubi, warum nicht?, smacznego :D.

14 sierpnia 2014 19:18 / 2 osobom podoba się ten post
a ja w sobote robie bigosik, mi pora roku nie przeszkadza :)
14 sierpnia 2014 19:20 / 3 osobom podoba się ten post
Atiii

a ja w sobote robie bigosik, mi pora roku nie przeszkadza :)

Dla mnie tez nie ważna pora roku , własnie tydzień temy ugotowałam mój ukochany bigosik i z omą wcinałysmy z ziemniaczkami.
14 sierpnia 2014 19:31
... jak dobrze, ze bigosu nie jadam ... przez caly rok... / toleruje slod.kapuste jeszcze, ale bez zadnych wstawek mies.-kielb/
na b.gorace dni takie ciezkostrawne jedzenie napewno nie jest zalecane... kazdy wie najlepiej co jego brzusio potrzebuje..
14 sierpnia 2014 20:03
Barbara niepowtarzalna

Nie szło napisać , że " ososia " ...:)))))

No dobra, dobra ............ ale jeśli już po polsku, to łososia.
14 sierpnia 2014 20:41 / 1 osobie podoba się ten post
Berdi, chciałam tylko powiedzieć, że mnie bigos po prostu nie komponuje mi się latem, nawet deszczowym :). Mój organizm zaczyna "wołać" o kapuchę kiszoną gdzieś tak koło października, listopada i upomina się o nią do mniej więcej kwietnia. Później następuje przerwa letnia, czyli czas na warzywa sezonowe, świeże, najlepiej wtedy smakujące.

Wiem, że kapusta kiszona jest cały rok, wyobraź sobie, że to zauważyłam ;).

Z samej słodkiej kapusty to nie bigos. Nie wątpę, że smakuje ok, ale bigosem bym tego nie nazwała :).
14 sierpnia 2014 22:42 / 6 osobom podoba się ten post
Zofija

No dobra, dobra ............ ale jeśli już po polsku, to łososia.

Nie zauważyłaś , ze walnęłam " cudzysłów " , że napisałam " ososia " tak dla jaj :)))))))))))?????
15 sierpnia 2014 05:50
ivetta

-------Bigos------ taki normalny ,pyszny.

Słyszałam od wielu opiekunek, że Niemcom nie za bardzo podchodzi smak naszego bigosu. Też macie takie wrażenie?
Za to bardziej im pasują pierogi?
15 sierpnia 2014 10:03
Koperkowa z klopsikami.
15 sierpnia 2014 10:09
Piatek,swieto koscielne babcia wierzaca wiec ziemniaki w mundurkach,sledz w smietanie z koperkiem.Prosto szybko
15 sierpnia 2014 10:23
A ja dzisiaj nie gotuje obiadu. Mam obiad proszony - ale wiem co bede jadała - pomidory faszerowane zapiekane z mozzarella.Napisze jak smakowały.Synowa moja robi dzisiaj swiateczny obiad.Mam farta:)
15 sierpnia 2014 10:32 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Piatek,swieto koscielne babcia wierzaca wiec ziemniaki w mundurkach,sledz w smietanie z koperkiem.Prosto szybko

Ja też faktycznie szybko i prosto
15 sierpnia 2014 10:38
ORIM

W święta, nie ma postu, dyspensa. Chociaż u mnie też będą śledzie z ziemniakami:):):)
15 sierpnia 2014 10:38
ORIM

Wczoraj to mialam u siebie, bo mi się gotować w PL nie chce :)