Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

14 sierpnia 2014 06:34 / 2 osobom podoba się ten post
kruszynka1964

Kasia,bój się Boga,ja jeszcze nie wiem co na śniadanie:-)

Kruszynko , to ja Cię też podrażnię ..... Na obiad będę miała wątróbkę indyczą z cebulka i jabłkami , kartofelki i zasmażane buraczki....... Na pocieszenie : na śniadanie nie wiem co będzie ........mam czas , dopiero skończyłam picie kawy , takiej mocnej , sypanej  a po niej to mogę do południa nic nie jeść :))))))))))
14 sierpnia 2014 06:41
kruszynka1964

Jak to co?Kawucha w hurtowych ilosciach,do tego ciasto i szyneczki 3 plasterki:)Nie chcę Cie dobijac ,ale juz obiad mma prawie uszykowany-kotletów tylko nie tłuke bo letniki śpią:)Deszcz mnie z snu wybił-leje od nocy:(
14 sierpnia 2014 07:23 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Jak to co?Kawucha w hurtowych ilosciach,do tego ciasto i szyneczki 3 plasterki:)Nie chcę Cie dobijac ,ale juz obiad mma prawie uszykowany-kotletów tylko nie tłuke bo letniki śpią:)Deszcz mnie z snu wybił-leje od nocy:(

A wcale mnie nie dobiłaś,bo ja mam obiad od wczoraj-a jak!
14 sierpnia 2014 07:26 / 2 osobom podoba się ten post
kruszynka1964

Też nie wiem jeszcze co na śniadanie,ale na obiad ( ostatni) wiem co: wątróbka cielęca+ziemniaczki+surówka z selera.
14 sierpnia 2014 07:27 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Kruszynko , to ja Cię też podrażnię ..... Na obiad będę miała wątróbkę indyczą z cebulka i jabłkami , kartofelki i zasmażane buraczki....... Na pocieszenie : na śniadanie nie wiem co będzie ........mam czas , dopiero skończyłam picie kawy , takiej mocnej , sypanej  a po niej to mogę do południa nic nie jeść :))))))))))

Arabrab,kawę to ja przywoże swoją z domu i piję taką mocną,czarną,a oni się dziwią-jak tak można?Nie cierpię tej ich parzonej w ekspresie,po mojej to pachnie kawą jeszcze długo,długo...
14 sierpnia 2014 09:38 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Też nie wiem jeszcze co na śniadanie,ale na obiad ( ostatni) wiem co: wątróbka cielęca+ziemniaczki+surówka z selera.

Trochę juz pózno , ale na śniadanie to najlepszy jest niemiecki zestaw obowiazkowy , czyli sznitę z marmoladą  albo z miodem :)))))
14 sierpnia 2014 09:41 / 1 osobie podoba się ten post
Kotlet schabowy z buraczkami
14 sierpnia 2014 09:43 / 2 osobom podoba się ten post
Gulasz z papryką ziemniaczki sałata
14 sierpnia 2014 10:18 / 2 osobom podoba się ten post
Ryba z ziemniakami i cukinia :)
14 sierpnia 2014 11:00 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki surowe w plasterkach ,potem smażone -na gorąco lebewurst- i buraczki.
14 sierpnia 2014 11:18 / 1 osobie podoba się ten post
- udko kurczaka...
- duszone kartofelki...
- kalafiorek gotowany w polewie sosu Kra..uter
te dwie kropki winny być nad a...ale nie mam niemieckiej klawiatury.
14 sierpnia 2014 13:31 / 3 osobom podoba się ten post
u mnie juz po, moja pdp zajada sie plackami ziem. .. zaden problem, sa placki, dla popchania zrobilam -kapusniak- za slodkiej kap. nawet, nawet.....ja objadam sie barszcem czerw i kotlecikami ziem.-mies. wyszly super / wczoraj poswiecilam sie kuchni.... szok, ale kiedys trzeba... no raz w tyg.
14 sierpnia 2014 13:56 / 2 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj upiekłam Lachs, przyprawiony ziołami na gotowo, odsmażyłam wczorajsze kopytka i surówka z marchewki.
14 sierpnia 2014 18:20 / 4 osobom podoba się ten post
Zofija

Ja dzisiaj upiekłam Lachs, przyprawiony ziołami na gotowo, odsmażyłam wczorajsze kopytka i surówka z marchewki.

Nie szło napisać , że " ososia " ...:)))))
14 sierpnia 2014 18:35
dzis bez wysilku- wrocilam zmarznieta, zmeczona i wkurzona. wiec kluchy i do tego moja wolowinka w sosie plus pomidorki z cebulka i smietanka ;) wystarczylo