Jak minął dzień

24 kwietnia 2016 14:43 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień jeszcze nie minął, ale już teraz mogę napisać.
Otóż pierwszy raz będąc w De trafiło mi się coś takiego : poproszono mnie o sprzedaż naszej waluty
Polskiej waluty nie miałam zbyt wiele, bo zaledwie 100 zł. no i poszło za 25 e
24 kwietnia 2016 14:46 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Dzień jeszcze nie minął, ale już teraz mogę napisać.
Otóż pierwszy raz będąc w De trafiło mi się coś takiego : poproszono mnie o sprzedaż naszej waluty :-)
Polskiej waluty nie miałam zbyt wiele, bo zaledwie 100 zł. no i poszło za 25 e :-) :-) :-)

Jak sie wyglada na cinkciarza to co zrobisz jak nic nie zrobisz...
24 kwietnia 2016 14:53
espana69

Jak sie wyglada na cinkciarza to co zrobisz jak nic nie zrobisz...

ja bardziej Baba Jaga  
To, że sprzedałam było przypadkiem ...  wnuczka PDP za tydzień jedzie na wycieczkę szkolną do PL
24 kwietnia 2016 17:12 / 5 osobom podoba się ten post
Przerwa miło zleciała na spotkaniu trzech opiekunek .Był ,serniczek ,ciasto drożdżowe ,kawka i śmiechu dużo.
24 kwietnia 2016 18:57 / 4 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj miałam dokładnie cztery pory roku.
Rano była śniezyca. Śnieg padał gęsto wielkimi płatami. Fajny, niespotykany widok: przed domem kilkadziesiąt czerwonych tulipanów w białej pierzynce śniegu.
Potem spadł intensywny grad. Małe kuleczki w takiej ilości, że jezdnia pokryła się cała białymi, małymi piłeczkami lodu.
Potem wyszło słoneczko i padał mały, fajny deszczyk.
Teraz niebo niebieściutkie i świeci ostre słońce. I nawet ciepło jest.
"Kwiecień plecień, bo przeplata, trochę zimy, trochę lata"... i wiosny i jesieni...
24 kwietnia 2016 19:48
bieta

ja bardziej Baba Jaga :-) 
To, że sprzedałam było przypadkiem ...  wnuczka PDP za tydzień jedzie na wycieczkę szkolną do PL

Niemcy to jednak nie maja litosci dla dzieciakow,ktore maja kiepskie oceny w szkole.Od razu za kare na wycieczke do Polski.
24 kwietnia 2016 20:04
espana69

Niemcy to jednak nie maja litosci dla dzieciakow,ktore maja kiepskie oceny w szkole.Od razu za kare na wycieczke do Polski.

taaaa i na domiar będzie zwiedzać nie tylko Kraków, ale też, a może przede wszystkim Auschwitz-Birkenau.

24 kwietnia 2016 20:08 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

taaaa i na domiar będzie zwiedzać nie tylko Kraków, ale też, a może przede wszystkim Auschwitz-Birkenau.

No to jest z pewnoscia zagrozona z wiekszosci przedmiotow...
24 kwietnia 2016 21:30 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Ja dzisiaj miałam dokładnie cztery pory roku.
Rano była śniezyca. Śnieg padał gęsto wielkimi płatami. Fajny, niespotykany widok: przed domem kilkadziesiąt czerwonych tulipanów w białej pierzynce śniegu.
Potem spadł intensywny grad. Małe kuleczki w takiej ilości, że jezdnia pokryła się cała białymi, małymi piłeczkami lodu.
Potem wyszło słoneczko i padał mały, fajny deszczyk.
Teraz niebo niebieściutkie i świeci ostre słońce. I nawet ciepło jest.
"Kwiecień plecień, bo przeplata, trochę zimy, trochę lata"... i wiosny i jesieni...

Czyzby centrum DE, okolice Giessen np?
25 kwietnia 2016 07:12 / 1 osobie podoba się ten post
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

Też Hessen, tylko jestem bardziej na północ od Ciebie.
25 kwietnia 2016 08:32

Ja mam do Giessen jakies 5 km.
25 kwietnia 2016 21:36
fioletowa.mysz

Ja mam do Giessen jakies 5 km.

mnie tam teraz nie ma, ale mam duzo znajomych- stad wiem jaka byla pogoda wczoraj dokladnie ;)
25 kwietnia 2016 21:39

mnie tam teraz nie ma, ale mam duzo znajomych- stad wiem jaka byla pogoda wczoraj dokladnie ;)

hahaha,a aj sie juz ucieszylam,ze bede miala z kim na kawe wyskoczyc :)) A tu taki cios..:))
25 kwietnia 2016 21:49 / 1 osobie podoba się ten post
Oooo!! Chyba się właśnie uśmiecham..I chyba mam w głowie chytry  plan 
01 maja 2016 21:32 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

hahaha,a aj sie juz ucieszylam,ze bede miala z kim na kawe wyskoczyc :)) A tu taki cios..:))

Chesz to na kolege moge ci dac namiar ;) bedziesz miec towarzystwo do kawki ;)