Na wyjeździe #13

30 sierpnia 2014 21:07 / 6 osobom podoba się ten post
Evvex

Muszę, no po prostu muszę Wam opisać. Pojechałyśmy na Gartenfest, impreza jak impreza, jedzenia do obrzydzenia , obaliłyśmy z Zysią flaszkę sektu,chłopaki średnia wieku 60+,orkiestra rżnęła same szlagiery,wszyscy się kiwali i śpiewali.Ogólnie fajna zabawa, potem przyszedł sąsiad i przyniósł kózkę 3tygodniową, ja oszalałam, zaraz miałam przed oczami mojego Mietka- kozła ,równolatka mojego psa,Miecio był cudnym capem,ale odszedł szybko ,ponieważ zeżarł butelkę po herbicydach i nie przeżył. Dopadłam tę kózkę i dawaj ją całować i tulić,a ona zaczęła mi ssać brodę, no rozłożyła mnie na łopatki. Zysia była zadrosna i przyłożyła mi butelką z piwem,nie trafiła i dostało się mojej sukience, gospodyni zaoferowała, że da mi coś na przebranie. Poszłyśmy do domu,powitały Nas 4 koty.Main coon, 2 syjamy i dachowiec, lubię koty,ale kocham psy ,zawsze byłam zepsiała, ale odkąd odszedł mój Ferdynand to kocham wszystko co się da pogłaskać,wymizialiśmy się,ale dachowiec Karlo wskoczył mi na kolana,umościł się i ani myśli złazić. Powiedziałam ,że muszę wracać do Zysi do ogrodu,jakoś go Gospodyni ściągnęła.Usadowiłam się na miejscu,ludziska coś tam gadają i pokazują palcami,patrzę i ja, O Matko!!! Karlo drapie w szybę,rozpędza się i wali w nią, właścicielka pobiegła i go wypuścił , a ten skubany chyc i już siedzi mi na kolanach, ludziska zgłupieli, a moją minę ,musielibyście zobaczyć.Córka mojej Zysi powiedziała,Ewa to znajda jest u mojej siostry od 2tyg, chcesz to go zabierz, nasza mama kocha koty, więc decyzja należy do Ciebie. I oto koleżanki i koledzy oświadczam, że adoptowałam niemieckiego kota o imieniu Karl i siedzimy sobie'' oba dwa'' na sofie i na spółę zjadamy jogurcik.Klepnij w klawiaturę Karlos i pozdrów Opiekunkowo, daj łapeczkę,  nbn jnnnnnmmm       bbb    Jeszcze nie umie pisać, ale pracujemy nad tym

Ewunia,  ani się obejrzysz i będzie  tak haaaa....ha... A w ogóle Ci zazdraszaczam stworzenia do głaskania.........
30 sierpnia 2014 21:07
wichurra

Dla mnie to szok z tym wegwerfen, bo nie znam takich Niemców, u których coś się wyrzuca. A już u poprzedniego dziadka to słowo było tabu:)

Więc jak ten mi mówi - to wegwerfen, tamto wegwerfen to myślałam, że to taki test:)

Ja gram z moimi dziadkami w karty i oni cały czas gadają,że teraz on musi wegwerfen...a wegschmeissen nie słyszałam nigdy..
30 sierpnia 2014 21:09 / 3 osobom podoba się ten post
A wiecie już, że nam premiera do Europy porwali?
30 sierpnia 2014 21:10
iwunia

Ja gram z moimi dziadkami w karty i oni cały czas gadają,że teraz on musi wegwerfen...a wegschmeissen nie słyszałam nigdy..

A jak potocznie tłumaczymy te słówka?
30 sierpnia 2014 21:13 / 2 osobom podoba się ten post
scarlet

wegwerfen to wyrzucać,wegschmeißen-wywalać Iwunia ma szczęście,na ułożonych seniorów trafia,mnie to raczej tacy nieobyci się trafiają ostatnio;))
30 sierpnia 2014 21:24 / 3 osobom podoba się ten post
efka66

Taa teraz tylko patrzeć, jeszcze  w Opiekunkowie wyląduje.
30 sierpnia 2014 21:29 / 2 osobom podoba się ten post
efka66

A niech jedzie w pi.........u :))))))
30 sierpnia 2014 21:32 / 3 osobom podoba się ten post
doda1961

A niech jedzie w pi.........u :))))))

U nas już wszystko zepsuł, co było jeszcze do zepsucia,
to niech teraz Europę zbawia....
30 sierpnia 2014 21:58 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Scarlet juz ci Tina wyjasniła,,,,
30 sierpnia 2014 22:16 / 11 osobom podoba się ten post
Ja sie tez nie rozczulam jak coś stare albo nie tak wygląda to do kosza ) A to że Tusk został wybrany na szefa UE to powinnismy być dumni , a nie jak zwykle polskie gadanie ,wszystko żle przed nim też byli premierzy co g .. zrobili :) A dla nas jako europejczyków to zaszczyt ,chyba większy niż biskup pedofil z dominikany ...Nie ?!
31 sierpnia 2014 08:04 / 4 osobom podoba się ten post
Dzien doberek wszystkim !! Miłej spokojnej niedzieli wyjezdzajacym szerokosci!!Wszystkim na wyjezdzie cierpliwosci, radosci,spokoju,no i dni szybko mijajacych,nie stresowac sie bo to nic nie da!!No i zapraszam na kawke,herbatke, imbir tez sie znajdzie !!No i zaczynamy aerobik muzyka właczona! Słony ITp.!! A dalej do pracy rodacy seniorzy seniorki czekaja na sniadanko :)))Miłego raz jeszcze:)))))))))))))))
31 sierpnia 2014 08:09 / 2 osobom podoba się ten post
fiona

Ja sie tez nie rozczulam jak coś stare albo nie tak wygląda to do kosza ) A to że Tusk został wybrany na szefa UE to powinnismy być dumni , a nie jak zwykle polskie gadanie ,wszystko żle przed nim też byli premierzy co g .. zrobili :) A dla nas jako europejczyków to zaszczyt ,chyba większy niż biskup pedofil z dominikany ...Nie ?!

Masz racje,też tak myśle,że powinnismy być dumni.Ale my jako narod? zwasze cos nie " hallo" a najwiecej do powiedzenia to maja ci,ktorzy nic nie robią dla kraju, a najwiekszym wyzwaniem dla nich, to jak oszukać fiskusa.Jakie kręte ściezki trzeba wydeptać,żeby dopiąć swego nie liczac sie z niczym i z nikim dla tych paru groszy.W kazdym zawodzie i  na roznych poziomach dochodu.Cieszę się bardzo.Nobilitacja ogromna dla naszego premiera i dla naszego kraju.
31 sierpnia 2014 08:13 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Masz racje,też tak myśle,że powinnismy być dumni.Ale my jako narod? zwasze cos nie " hallo" a najwiecej do powiedzenia to maja ci,ktorzy nic nie robią dla kraju, a najwiekszym wyzwaniem dla nich, to jak oszukać fiskusa.Jakie kręte ściezki trzeba wydeptać,żeby dopiąć swego nie liczac sie z niczym i z nikim dla tych paru groszy.W kazdym zawodzie i  na roznych poziomach dochodu.Cieszę się bardzo.Nobilitacja ogromna dla naszego premiera i dla naszego kraju.

I z tym się zgadzam,wielka nobilitacja dla naszego kraju,a co dalej czas pokaże.
31 sierpnia 2014 08:20 / 2 osobom podoba się ten post
kruszynka1964

I z tym się zgadzam,wielka nobilitacja dla naszego kraju,a co dalej czas pokaże.

Czy nobilitacja i duma czy obciach to sie jeszcze okaże......Szef Rady Europy bez znajomości języków obcych.....Czy ja wiem czy to aż taka duma?Mnie ciekawi bardziej kto po Tusku stołek odziedziczy?:)
Natomiast fakt ,ze w obecnej sytuacji politycznej SRE został Polak mnie nie dziwi - w pewnym sensie do prztyczek dla Putina,pokazanie mu że UE liczy sie z naszym krajem-w końcu jesteśmy wschodnia granica Unii.
Co z tego wszystkiego dla nas dobrego czy złego wyniknie???
31 sierpnia 2014 08:26 / 1 osobie podoba się ten post
Jak bedziemy miec cara Putina na karku,to nic dobrego z tego nie wyniknie.

Evvex ,zabierasz kota do Polski?