Na wyjeździe #13

31 sierpnia 2014 08:28 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra

E wiesz co - nawet nie próbuję ich nawracać. To było takie oburzenie i tak na mnie patrzeli, że już wolę ze swoimi mądrościami nie wychodzić:)
I ile to było tłumaczenia, że można podłogę i płytki porysować... Więc na pewno by mi nie uwierzyli, że to się nic nie stanie i odkurzacz ma taką funkcję:)

Jak na pewno wiecie (bo to norma u Niemców) - było pokazywanie jak uruchomić pralkę, mikrofalę, zmywarkę. Babcia zapytała, czy też mam ogrzewanie w domu.... Jak im pokażę zdjęcia mojego domu, to chyba i tak mi nie uwierzą:)  Pomyślą, że z Internetu ściągnęłam cudze foty:)

Na upierdliwą pdp jest sposob - pytaj o wszystko - jak robić,co robić,w jaki sposb.Po paru dniach zniechęci się sama do udzielania pouczeń.Moja jedna z pdp nie pozwałała używaz odkurzacza,ba odkurzacza, nie mogłam stołu ruszyć, bo dywan sie niszczy.Była to osoba z parkinsonem więc wiadomo co mogło i znalazło sie pod stołem.W żartach zaproponowałam kupno kury,żeby okruchy wyzbierała, taki odkurzacz Freda F. ale powiedziałam to w obecnosci córki.Znalazł sie sposob - zakupiła mały poręczny odkurzacz samochodowy i było po nerwacji.
31 sierpnia 2014 08:30 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko47

Na upierdliwą pdp jest sposob - pytaj o wszystko - jak robić,co robić,w jaki sposb.Po paru dniach zniechęci się sama do udzielania pouczeń.Moja jedna z pdp nie pozwałała używaz odkurzacza,ba odkurzacza, nie mogłam stołu ruszyć, bo dywan sie niszczy.Była to osoba z parkinsonem więc wiadomo co mogło i znalazło sie pod stołem.W żartach zaproponowałam kupno kury,żeby okruchy wyzbierała, taki odkurzacz Freda F. ale powiedziałam to w obecnosci córki.Znalazł sie sposob - zakupiła mały poręczny odkurzacz samochodowy i było po nerwacji.

A kurcze robiłam tak teraz:)Instynktownie chyba;)
Myślę jednak ,że nie dlatego jej sie kilka dni temu słabo zrobiło:)
31 sierpnia 2014 09:34 / 3 osobom podoba się ten post
Dzis czekam na zmienniczke,na telefon od przewoznika a jutro do domu.Tak wiec dzis dzien zdawczo - odbiorczy ha ha
31 sierpnia 2014 10:33
ORIM

Dzis czekam na zmienniczke,na telefon od przewoznika a jutro do domu.Tak wiec dzis dzien zdawczo - odbiorczy ha ha

szerokiej drogi :)
31 sierpnia 2014 10:34 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Dzisiaj będziesz w centrum uwagi :):):)
31 sierpnia 2014 10:41 / 4 osobom podoba się ten post
greenandy

Jak bedziemy miec cara Putina na karku,to nic dobrego z tego nie wyniknie.

Evvex ,zabierasz kota do Polski?

Biję się z myślami,jeżeli tu wrócę to nie,w domu trochę bym się martwiła,dziewczyny mają swoje życie,byłby samotny,jeżdzić ze mną, no nie wiem co na to inne Familie,to problem. A jak w ogóle chciałabym go przewieżć do Polski, to muszę mu wyrobić tu paszport, nie mam pojęcia co robi się w tej sytuacji. Tutaj dostał wszystkie szczepienia,jest odrobaczony,ma piękne legowisko i najlepszą karmę (kochane te ludzie) nie chcą słyszeć o tym żebym sama coś kupowała.Zagląda do Zysi,ale cały czas ma mnie na widoku, no i razem spaliśmy, dopiero koło 5 przeniósł się na legowisko. Jest cudny,Tygrys Bengalski w miniaturze.
31 sierpnia 2014 10:47 / 4 osobom podoba się ten post
Jak razem spaliście to juz poważna sprawa
Przewiezc go kłopot...niech zostanie kot niemiecki w ojczyznie,ma dobry dom...
No tylko ciebie bedzie zżerać tęsknota
31 sierpnia 2014 10:58 / 4 osobom podoba się ten post
greenandy

Jak razem spaliście to juz poważna sprawa:-)
Przewiezc go kłopot...niech zostanie kot niemiecki w ojczyznie,ma dobry dom...
No tylko ciebie bedzie zżerać tęsknota:-)

To prawda ,ja okropnie kochliwa jezdem..:)
31 sierpnia 2014 11:08 / 3 osobom podoba się ten post
Renata81

Dzisiaj będziesz w centrum uwagi :):):)

nie,nie ,nie dzis bede przechodzil na boczny tor ha ha
31 sierpnia 2014 11:19 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Czy nobilitacja i duma czy obciach to sie jeszcze okaże......Szef Rady Europy bez znajomości języków obcych.....Czy ja wiem czy to aż taka duma?Mnie ciekawi bardziej kto po Tusku stołek odziedziczy?:)
Natomiast fakt ,ze w obecnej sytuacji politycznej SRE został Polak mnie nie dziwi - w pewnym sensie do prztyczek dla Putina,pokazanie mu że UE liczy sie z naszym krajem-w końcu jesteśmy wschodnia granica Unii.
Co z tego wszystkiego dla nas dobrego czy złego wyniknie???

Tak jak opiekunka bez znajomosci jezyka,bez wiedzy medycznej, a daje sobie radę.Jeszcze sie nie wziął do roboty (od grudnia)a juz ma przechlapane.Otoz to, to nasz narodowy charakter.
31 sierpnia 2014 11:22 / 7 osobom podoba się ten post
ORIM

nie,nie ,nie dzis bede przechodzil na boczny tor ha ha

Orim?
Na bocznym torze?
Rzecz taka
Być nie może! 
Sam sie odstawil?
Dobrowolnie?
Cosik se chyba nocą 
Golnął?:)
A może tylko 
Zmęczony?
Remanent 
Zdawczo -odbiorczy
Przygotował
Walizy dawno spakował
Jedną nogą
Już w autobusie:) 
Należy chyba mu się:)
Czeka więc na tym 
Bocznym torze
Radośnie sobie śpiewa
Myślami na urlopie
A reszta mu powiewa:):):) 
31 sierpnia 2014 11:25 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko47

Tak jak opiekunka bez znajomosci jezyka,bez wiedzy medycznej, a daje sobie radę.Jeszcze sie nie wziął do roboty (od grudnia)a juz ma przechlapane.Otoz to, to nasz narodowy charakter.

Szef Rady Europy to osoba publiczna - opiekunka raczej nie,o nas w TV mówić nie będą:)
31 sierpnia 2014 11:28
kasia63

Szef Rady Europy to osoba publiczna - opiekunka raczej nie,o nas w TV mówić nie będą:)

A własnie,że mowią i piszą ostatnio nawet ksiązki.My tez reprezentujemy swoj kraj.
31 sierpnia 2014 11:32 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Oj tam, oj tam, Tusk niemiecki pewnie zna, a angielskiego się nauczy i tyle, Jakoś nie wydaje mi się, żeby Angela znała angielski a jednak Niemcy trzęsą Unią.
31 sierpnia 2014 11:33 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

A własnie,że mowią i piszą ostatnio nawet ksiązki.My tez reprezentujemy swoj kraj.

Nie chce mi się dyskutowac o różnicach,mam inne zmartwienie na dziś.Koniec tematu.
Zgodnie z regulaminem zresztą:)O polityce -never:)