w de jestesmy...to najlepsza szkola...
w de jestesmy...to najlepsza szkola...
Wiem o tym ale wolę pisać w innych tematach niż poskarzyjki.Mam czas to chce wiedziec więcej.Dość długo pracuje jako opiekunka i nie praca jest dla mnie pewnym ograniczeniem tylko zmiana kraju.Czy to cos złego,że pytam.Czy Ty jak zaczynałas to wiedziałas wszystko?Dla mnie to jest jak podjęcie nowej pracy.Czytam forum i widzę tu opiekunki życzliwe.Może na nie będę mogła liczyć w przyszłości.
Wiem o tym ale wolę pisać w innych tematach niż poskarzyjki.Mam czas to chce wiedziec więcej.Dość długo pracuje jako opiekunka i nie praca jest dla mnie pewnym ograniczeniem tylko zmiana kraju.Czy to cos złego,że pytam.Czy Ty jak zaczynałas to wiedziałas wszystko?Dla mnie to jest jak podjęcie nowej pracy.Czytam forum i widzę tu opiekunki życzliwe.Może na nie będę mogła liczyć w przyszłości.
Kotku, Anka nie miała nic złego na mysli ( tak sądzę ) to tak trochę z humorkiem potraktowane. Bo to prawda, że w praktyce nauczysz się najwięcej. Musisz zatkać nos i wskoczyć do tej wody. Nie zwlekaj, bo czas ucieka. A na poskarżyjkach i tak wylądujesz ;-)))
popieram dziewczyny i nie zosc sie na Anie ..........tu sie najlepiej nauczysz...............jak wspolpracujesz z fima od niej dostajesz oferty chyba ze sama znajdziesz tu lub na innych stronach z ogloszeniami i wtedy sama aplikujesz............
niepotrzebnie mnie atakujesz..pytalas to odpowiedzialam....jak dla mnie najlepsza szkola jest bycie w de tutaj nauczam sie jezyka i praktycznych umiejetnosci pracy..
Kotku, Anka nie miała nic złego na mysli ( tak sądzę ) to tak trochę z humorkiem potraktowane. Bo to prawda, że w praktyce nauczysz się najwięcej. Musisz zatkać nos i wskoczyć do tej wody. Nie zwlekaj, bo czas ucieka. A na poskarżyjkach i tak wylądujesz ;-)))
No może ja taka pojetna nie jestem,a moze jestem tchorz.Nikogo nie atakuje chcę jak najwięcej wiedzieć przed pierwszym wyjazdem ale Tobie juz dziekuję za rady.
Dzieki Mycha juz raz tak zrobiłam jak wyjeżdzałam do Włoch i więcej nie zrobię.
Mam już dzisiaj przerwę w nauce, nie zebym siedziala po kilkanaście godzin dziennie, ale dobrze przysiadlam i na powaznie.Koleżanka moja germanistka idzie z pracy prosto do mnie i tłucze mi w glowę.Dzisiaj pochwaliła mnie,że łapie już dość dobrze, ale nie uczę sie z nią slowek tylko na podstawie zapamietanych slow,ktore wkuwam sama, buduje z nią zdania.Wiecej rozmawiamy o domowych sprawach przydatnych na wyjeżdzie i dotyczących opieki, trochę o zakupach.Dostałam namiary na to forum, ale mam pytanie czy jesteście jeszcze gdzieś, gdzie macie możliwość szukania ofert pracy, czy doskonalenia się w opiece, gdzie mozna zapytać i otrzymac odpowiedz?
Na tym forum są podane nazwy firm kture zatrudniają w DE i nie tylko ..Może na podstawie opinii internautek wybierz sobie te które Tobie najlepiej leżą na sercu i po prostu zadzwoń i dowiedz się jakie kryteria musisz spełnić , żeby być zatrudnioną przez daną firmę :))) Powodzenia:)
Pewnie za duzo pracowników mają :)))) , ale jak Tobie zrobili dobrze to OK.