Ania52, chyba Ci sie te geszenki czkawka odbijaja, bo teraz to juz nawet potrojnie Twoje posty wystepuja:)
Ania52, chyba Ci sie te geszenki czkawka odbijaja, bo teraz to juz nawet potrojnie Twoje posty wystepuja:)
Hahaha no widzisz jak taki zapis potrafi zmienić sytuacje opiekunki. Natychmiast jest postrzegana jako człowiek głodny. Bo do tej pory to tylko człowiek do roboty.
Uważam, że takie zapisy w umowach są korzystne dla nas. Teraz dziewczyny nie będa się musiały denerwować. Wystarczy pokazać umowę. I to jest ukłon Niemców w stronę naszej branzy. Takie jest moje zdanie. Tak więc czas mycia okien i koszenia trawników ( troche ironicznie to pisze ) jest ograniczony. Potem możemy sobie posadzić tyłeczek w fotelu i czuwać nad podopiecznym. Ktos zauważył, że jesteśmy tylko ludźmi i nie jest możliwe pracowac 24 godziny na dobę. A polskie opiekunki sa bardzo dobre i cenione. Nie muszą być wykorzystywane przez niektóre małoduszne rodzinki. Tak więc korzystajmy z zapisów ;-)))
wlasnie zauwazylam...a moze zarazilam sie choroba co sie rece tresa....matko kochana
wlasnie zauwazylam...a moze zarazilam sie choroba co sie rece tresa....matko kochana
Pomału doczytuję , czytam kawałkami , bo z tych nerw jakaś pomroka na ślepia mi się rzuciła !cztery godziny dziennie przez 5 dni w tygodniu .....Magda !!! możemy szaleć , teraz to luzy będę miała !!!....Oj ! i jak bym przekroczyła te 80 godzin w miesiącu to mam natychmiast firmę powiadomić !!!...... ale karą 5000 zł też mnie straszą , u Pusi , po zerwaniu umowy nie będę mogła pracować w następnych dwóch m-cach , bo inaczej 5 patoli leciiii ! żadna lewizna w gę nie wchodzi !
Tylko nie wkładaj rąk do hmmmm .... gaci ;-)))
tez sie trzesiesz.....
A ile ci zapłacą za te 2 mc bez mozliwosci podjecia pracy w innej firmie gdybys zakonczyla z nimi wspołprace?bo to jest jak zerwiesz umowe a jak ci sie umowa skonczy to tez cie obowiązują te 2 mc?
Ja mam zaznaczone ze rozwiazac umowe moge tylko jsli poprze to jakis papier. Hahahahah. No ja pitole, czyli sama z siebie nie mog odejsc z firmy, chyba ze dostarcze swistek ze jestem nieuleczalnie chora na glowe. albo ze mi noge uj*** z tegoi tak wynika, juz wystosowalam odpowiedniego meila do firmy nie dzwoni baba i tlumaczy mi wszystko punkt po punkcie, ja mam czas ;)))))))))
Możliwe , że się niejasno wyraziłam : chodzi o to , że np. jeśli zwolnila bym się z firmy , u tej rodziny ( klienta ) nie mogę pracować przez następne dwa miesiące po zakończeniu wypowiedzenia umowy . Nie wiem , czy to jest zgodne z prawem , ale straszą karą 5000zł .-:)
Cos mi się wydaje, że mogą sobie straszyć. Może się boją, że im zabierzesz rodzinkę i zawrzesz inną umowę z nimi.
Cos mi się wydaje, że mogą sobie straszyć. Może się boją, że im zabierzesz rodzinkę i zawrzesz inną umowę z nimi.