mysle ze mozna na alegro,albo olx to tez portal dosc znany z ogloszeniami a na dodatek bezplatny;-;-;-
mysle ze mozna na alegro,albo olx to tez portal dosc znany z ogloszeniami a na dodatek bezplatny;-;-;-
Annika i Renata - czy można zamowić duży obrus na stól w kolorze czarnym z mereżką i drobnym haftem na rogach.Wyposażam moje mieszkanie meble mam białe, a wystroj tzn. drobiazki kpl w kolorze czarnym.Jak juz wyjade do pracy to się z Wami dziewczyny skontaktuje na skypie,co Wy na to ?Chcę oczywiscie lniany. Tak sie rozpędziłam w remontowaniu nowego nabytku,że wywaliłam scianę i mam kuchnie i dużym pokojem jadalnym.
Znalazłam cóś w necie.Drogie,ale może się zainspirujesz:)
http://www.haftkm.com/ekskluzywny_obrus_kolekcja_wspolczesna_haft_wypukly_,produkt-449-192
Annika i Renata - czy można zamowić duży obrus na stól w kolorze czarnym z mereżką i drobnym haftem na rogach.Wyposażam moje mieszkanie meble mam białe, a wystroj tzn. drobiazki kpl w kolorze czarnym.Jak juz wyjade do pracy to się z Wami dziewczyny skontaktuje na skypie,co Wy na to ?Chcę oczywiscie lniany. Tak sie rozpędziłam w remontowaniu nowego nabytku,że wywaliłam scianę i mam kuchnie i dużym pokojem jadalnym.
Też nie spotkałam się z czarnym lnem, teraz robię na takim lawendowym. Jakbyś decydowała się na czarny len, to nie polecam raczej haftu richelieu, tylko haft wypukły, bo wydaje mi się, że wyglądałoby to bardziej elegancko.Ze mną jest inny problem, nigdy nie próbowałam robić mereżki.
Dzieki za odpowiedz.Poszukam płótna jak nie bedzie lnu to moze jakieś inne , chodzi o to zeby nie było bardzo cieniutkie.Tak sobie wymysliłam z kolorystyką nie jestem satanistką:))) ale lubie mocne kontrasty i to nie tylko w wystroju mieszkania:(
Hallllllloooooo ! Mozah jak twoje urodziny.Czy takie jak w DE chociaz to nie twoje pierwsze w CH. Ja juz przewaliłam tyle urodzin na wyjeżdzie z niektorych mam nawet fotki.Jedne wspominam miło inne przeszły tak sobie marszem koło mnie.Ciekawa jestem - może cos tam szeptem napiszesz?
No- przez te 7 lat pracy 6 urodzin spędziłam na wyjeździe. Też różnie bywało .Dziś było bardzo miło - ale tu rodzina jest na ,,7 w 6 stopniowej skali ''. Podopieczna z pogłębiającą się demencją , więc można się domyslać że za damę do towarzystwa nie robię ( jak to w ,,busowych '' bajkach bywa ), ale wsparcie jest takie , że wróce nawet jak będzie bardzo ciężko.
A dziś przynieśli ciasto z kremem kasztanowym , wysłali na kilka godzin do Locarno na świeże powietrze na spacer i dali namiar na kafejkę gdzie jest genialne tiramisu ( kasę też na to dali ), no i fajne prezenty dostalam - zestaw Modern muse Estee Lauder i rękawiczki skórzane.Teraz skype się ,,grzeje '' - rodzina i znajomi dzwonią . Fajnie jest !
Przyznam ci sie ze czarnego plotna lnianego to jeszcze nie widzialam ale moze jest,robilam na plotnie bialym a czarny kordonek badz mulina,nie wiem jak Anika,ja mam robote na zamowieniach juz 3,kompl.-zadatkowane.to jest czasochlonne ale jesli ci sie nie spieszy,,,,;-;-
Anika skarbie a Ty jak-?
Wszelkiego rodzaju serwety, obrusy wykonane recznie haftem richelie podobaja mi sie bardzo, bardzo.
Sa piekne, niepowtarzalne i maja dusze.
Sama nie umiem tego robic, dlatego podziwiam artystow wykonujacych te cudenka.
,,Matka Boska Drapiezna,,-to moja eks tesciowa-na 6 synowych tylko ja kontynuuje jej dzielo-jej nauke-,,a poslubilam najmlodszego;-;-;-;-
ps.cenie i szanuje moja eks tesciowa
Też nie spotkałam się z czarnym lnem, teraz robię na takim lawendowym. Jakbyś decydowała się na czarny len, to nie polecam raczej haftu richelieu, tylko haft wypukły, bo wydaje mi się, że wyglądałoby to bardziej elegancko.Ze mną jest inny problem, nigdy nie próbowałam robić mereżki.
Dla mnie merezka jest najprostsza,ale czego nie lubie,to wyciagac nitek,aby ja zrobic,jeszcze na maly serwetnik to ok,ale na duzy obrus to juz trudnosc,przynajmnie pierwsze 5 wyciagnac,rwia sie oj taka zabawa;-;-;-;-