Na wyjeździe

17 maja 2013 08:14
Tali

No to Margaretka śnij dziś o tym rosołku, a jutro go zjesz już!

zjem go po jutrze :D w niedzielę :) 
Pierogi ruskie też :P
17 maja 2013 09:47 / 1 osobie podoba się ten post
Witam w deszczowy poranek .Chmury prawie dotykają jeziora , gór nie widać ale słychać dzwonki , które zwierzęta noszą na szyjach na pastwisku - coś jak u nas owce na halach .Jaskrawa zieleń , jeszcze nie wszystkie drzewa w liściach , bo tu dość wysoko . Snieg tu jeszcze leży na szczytach i gdzieniegdzie we wgłębieniach na wzgórzach , a trochę niżej wiosna w dolinach .Pięknie jest ! Nawet deszcz humoru nie psuje .
17 maja 2013 09:56
Pierogi ruskie... hmmmm...
Haha! Mam jeszcze w zamrażarce, bo kiedyś Pannie robiłam (ale coś jej nie podeszły - nie zna się co dobre) to muszę odmrozić i zjeść... hihi!

A tak w ogóle to dzień dobry! Z wyra się nie zwlokłam, aby poćwiczyć, więc wypiję kawuchę, siup w wygodne butki i dresy i heja podyndać szkitkami trza!

Asikkkkkkkk! Mój lapek się zaraził od Twojego!!!!! Też mi zaczyna świrować tak jak Tobie! W morde jeża no!

Miłego dzionka!
17 maja 2013 10:01
tak już widze finisz :) 
Czy wygrałam hmmm. Napewno zdobyłam cenne doświadczenie. Zmienniczki nie będe widziała. Oby dała babka radę. 
Pozdrawiam serdecznie :) 
17 maja 2013 10:07 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Choć chcę bardzo być jak Twiggy
Codzień ciągle jestem Piggy
Tu oponka
Tam wałeczek
Nie nastarczam już bluzeczek
Mam też spodnie lecz niemodne
Bo na gumce -tak wygodnie:)
I co wieczór plan układam
Że od jutra już nie jadam
ciastek,tortów,tłustych rzeczy
Lecz dzień nowy to niweczy
I tak turlam sie przez życie
Być jak Twiggy marząc skrycie:)

To dla pozytywnych "puchatków"

Cudny ten wierszyk :) Przepiszę i na ścianie powieszę. Może mnie zmotywuje a jak nie to na pewno rozśmieszy ponownie.

Mój podopieczny dał dziś czadu. Wstał w nocy (zapomniałam włączyć melder ruchu), przytuptał do pokoju w którym śpię i jak wstałam to zajął moje łóżko. Wzięłam swoją pościel i polazłam do sypialni ale jemu u mnie było niewygodnie i próbował wstać a łóżko jest nisko więc musiałam  Go trochę podnieść. Po tych perypetiach wrócił do siebie i do teraz nie chce się ruszyć ( dałam mu śniadanie w łóżku) a ja nie mogę iść pod prysznic, bo nie wiem czy mi nie wlezie do łazienki :)
17 maja 2013 10:08
Witam wszystkich slonecznie u mnie upal na calego juz ponad 20 stopni i niebo niebiesciutkie,wiec szansa na poobiednie opalanie.Zycze milego dnia
17 maja 2013 10:13
No dziwne te nasze nie nasze kobiety... moja Frau to dzis mi slodzi i lukruje jak sie da,chyba wie,ze swoim zachowaniem wobwc mnie nie byla w porzadku.Lata jak walnieta ,szczeboicze jak pijany ptaszek i cmok mnie w policzek a to w drugi hahaha ale ja sie nie dam zwiesc tym jej lukrem(choc lubie slodycze hahaHA)i jestem chlodna w stosunku do niej.No po tych jej akcjach (a ile jeszcze przede mna) przyjaciolkami to my nie zostaniemy hehehehe
17 maja 2013 10:20 / 1 osobie podoba się ten post
Wiecie co? Od dwóch tygodni mam same dobre dni. Ja nie wiem, jak to się dzieje :D
17 maja 2013 10:30
Tak sie usmialam,ze zaplulam klawiature hehehehe dobre!!!!
17 maja 2013 10:40 / 3 osobom podoba się ten post
Coś nasza MYCHA ostatnio za cicha:)
Siedzi tylko nad "słówkami"
Nie chce dyskutować z nami
Mycho,Mycho nie bądź cicho:)
Wychnij z norki swej czasami
Chyba jesteś jeszcze z nami?
I inne obserwatorki niech opuszczą swoje norki!
Niech przestana tylko czytać
I przybiegną się przywitać:):):)
W domku czy też na wygnaniu
Niech naskrobią choc po zdaniu!
17 maja 2013 10:55 / 2 osobom podoba się ten post
człowiek nie poczuje jak mu się rymuje hi hi hi .......
a inni poczują i dobrze rymują ....
17 maja 2013 10:58 / 1 osobie podoba się ten post
Kochane komp mi pada :( Ale nim calkiem sie rozleci to tak mi sie podobal ten wierszyk o Piggy ze zrobilam lekki plagiat.
Choc chce bardzo być jak Piggy
codzien ciągle jestem Twiggy
Tu kosteczka
tam kołeczek
wieszak dla mioch bluzeczek.
Mam tez spodnie lecz co z tego
gumke skracam dnia kazdego
Planu wcale nie ukladam
ciasta, torty w gebe wkaldam
Spie ja po tym marzac skrycie
być jak Piggy - to jest życie!
17 maja 2013 11:16 / 2 osobom podoba się ten post

Chcecie osobny temat  rymowankami? Jak tak, to mogę go założyć, albo załóżcie same, a ja przeniosę rymowane posty tam.

17 maja 2013 11:17 / 2 osobom podoba się ten post
A wiesz ,ze to jest ciekawe
W domu weny nie mam prawie
Żadnych rymów nie układam 
I do kompa rzadko siadam
Na wyjeździe zaś czasami
Rymy sypią się stadami:):):):)
Więcej laby
Czasu dużo
Dni sie tak cholernie dłużą
I z tej nudy strasznie wielkiej
Tak się rodzą rymy wszelkie:)

17 maja 2013 11:25
Cześć dziewczyny. Ale się tutaj pięknie literacko porobiło. Bez talentów lepiej nie wchodzić ;-))) Mam mało czasu więc tylko kukam jednym oczkiem. No ale po tak cudnym potrząśnięciu przez Kasię63 to już muszę coś skrobnąć, fajnie piszesz Kasiu, wesoło. Musze lecieć na zakupy bo w poniedziałek jakieś święto i jeszcze babcię zagłodzę niechcący.
Cudna pogoda, jedno co obejrzałam dokładnie to pobliskie leśne ścieżki do dreptania. Może będę spodnie zwężać ?? Haha, przydałoby sie oj przydało. Piszcie dziewczyny wierszyki, fajnie humor poprawiają. Papa.