Na wyjeździe

22 czerwca 2013 11:53 / 2 osobom podoba się ten post
Tali

Andrea i Mozah udanego pobytu w domciu! Odpoczywajcie i regenerujcie siły!

Scarlet dołączam się do gratulacji! Powodzenia w szukaniu pracy! Na pewno szybko coś znajdziesz!

Giunta... ja jeszcze się nie zmobilizowałam do biegania... nawet nie ćwiczę... :( jakoś mam ciężki ten wyjazd i leniwe do wszystkiego podejście... żyję wyjazdem do domu... ale za tydzień wyjeżdża moja kumpelka, z którą się spotykam codziennie, więc będę miała więcej czasu, to może się zmobilizuję... postaram się przynajmniej... kurde a chiałam na tym wyjeździe zrzucić jeszcze dwa kilo... :(

Tali, szkoda, że nie jesteś w tej samej miejscowości, co ja, bo byś się nie wywinęła ;)  

Andrea! Cudownego, pełnego wrażeń urlopu! :D
22 czerwca 2013 13:51
Andrea jeszcze raz szczęśliwej podróży.
22 czerwca 2013 14:55
a teraz przede mna miłe memu sercu z dwie godziny luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzu, pewnie już prawie ostatnie. miłego popołudnia ;))))
22 czerwca 2013 14:58
Andrea, szczęśliwej podróży. :)
22 czerwca 2013 15:03
Szerokiej drogi Andrea i fajnego urlopu!
22 czerwca 2013 15:23 / 1 osobie podoba się ten post
Mozah, nasza gwiazdo z Tatr, udanego pobytu i dla ciebie forum życzy! Niech polscy kierowcy autobusów, tramwajów i pociągów przychylą Ci nieba. To samo urzędnicy, sprzedawcy i wszelkie usługi! O rodzinie nie wspomnę!

Zjawisko dziś widziałam dość niezwykłe w moim miasteczku. Sąsiedzi-małżonkowie rano myli wspólnie samochód. Nie byłoby w tym nic szczególnego, gdyby nie fakt, że mają razem lekko licząc jakieś 180 lat. Nasi polscy emeryci w tym wieku w większości oglądają już kwiatki od spodu!
Ja chcę być Niemką, która jest tPolką, mieszka w Hiszpanii i mówi po angielsku, bo to najpiękniejszy język świata!
22 czerwca 2013 15:51
Bozesku tak jakos zrozumiałam jak bys tu z 6 miesiecy była, dziewczyno a tak to praktycznie norma aczkolwiek moge sie mylic ja 6tygodni ale dla mnie to za krotko a dla zmienniczki za długo szkoda no ale trzeba wspołpracowac nie ma to tamto :))))))))))))))))))))
22 czerwca 2013 18:42
Zakręcona Mamuela

Bozesku tak jakos zrozumiałam jak bys tu z 6 miesiecy była, dziewczyno a tak to praktycznie norma aczkolwiek moge sie mylic ja 6tygodni ale dla mnie to za krotko a dla zmienniczki za długo szkoda no ale trzeba wspołpracowac nie ma to tamto :))))))))))))))))))))

Tez tak mialam...6/6 tyg. Dla mnei bylo za krótko w Niemczech za dlugo w Polsce a dla zmienniczki odwrotnie :) Ale właśnie "nie ma to tamto" nie mialam wyjscia, bo nic innego nie bylo. 
22 czerwca 2013 18:58
niemiecka punktualność jest przereklamowana stwierdzam po dzisiejszym dniu ;) córka Ziutka zapowiedziała że przyjedzie 15-15.30 a przyjechała o 16.30 oj takie ci małe spóźnienie miała.

Wracającym dziś do domku Andrejce i Mozah życze jeszcze raz szerokiej trasy!!!!
22 czerwca 2013 19:09
Witam dziewczyny wieczorkiem i sobota zaliczona,coraz bliżej do wyjazdu i jestem cała juupi,miłego wieczorka.
22 czerwca 2013 19:18
Andrea i Mozah,moje kochane,mądre doradczynie,życzę wam wspaniałego urlopu,abyście ładowały akumulatory na następne stelle i(abyście miały siłe na przesyłanie mi mądrych rad)jak wrócę do pracy!!!Wypoczywajcie!!!!!
22 czerwca 2013 19:57 / 1 osobie podoba się ten post
Dobry wieczor :) No kochani, dzisiaj sie postaralam. Bigosik zrobilam, sernik wiedenski upieklam...pachnie jak na Świeta :) Wieczór dzis zajęty bo zostalam sama ze Skarbami. Wiec biegam po schodach w te i z powrotem :) Ale Kinkonga zobacze...W sumie durny film. Caly czas tylko kobieta wrzeszczy ale dla mojego ulubionego aktora zrobie ten wyjatek i obejrze. Zycze wam milego i spokojnego wieczorku.
22 czerwca 2013 20:01
Dobre dusze, potrzebuję Waszej rady! U mnie i babci jest tak, że do czwartku zawsze wydaję 50 euro, które mam na tydzień, bo w piątek około g.12 dostaję nowe. Teraz w środę rano przyjeżdża zmienniczka, ja wyjeżdżam w tym dniu wieczorem. Pytanie brzmi - czy mogę zostawić jej tylko 5 euro na zachciewajki, jeśli jedzenie będzie zapewnione aż do piątku, włącznie z obiadem, suchy prowiant plus mięso, ziemniaki, ser i szynka do chleba, masło itd? Nigdy nie miałam takiej sytuacji, by do wypłaty było tak blisko, z reguły dziewczyny przyjeżdżały inaczej. Co o tym myślicie? Poczuje się obrażona, czy niekoniecznie?

Jeśli chcecie dziś posłuchać łatwego i miłego w odbiorze,  ślicznego koncertu e-moll na skrzypce i orkiestrę, Felixa Mendelsohna-Bartholdego, to włączcie o g.20.15 program 3SAT. Jakieś pół godziny potem będzie IX Symfonia Beethovena, wszystko w wykonaniu ławnej orkiestry symfonicznej z Berlina- Die Berliner Philharmoniker..
22 czerwca 2013 20:08
Romana: A jakie masz inne wyjscie? Skoro tak jest tam ustalone, to trudno, dobrze, ze ma lodowe zapelniona, trudno, w nastepnym tygodniu sobie kupi to, co uwaza za sluszne.
22 czerwca 2013 20:11 / 1 osobie podoba się ten post
Ramona oczewiście powiedz jej że zrobiłaś jej już zakupy,zostaw jej te 5 euro i już,lodówkę zapełniłaś nie masz się o co martwic.