Na wyjeździe

27 marca 2013 16:53 / 1 osobie podoba się ten post
romana

Serce, już masz z górki, 2 tygodnie wytrzymałaś, kolejne 2 zlecą szybko, zobaczysz! A kasiorka się przyda!
Kasia63, działasz na mnie jak porządna muza, machnęłam kolejny odcinek naszej wierszowanej ballady o losie opiekunek. Jeszcze trochę i będziemy kończyć, bo żadna gitara nie wytrzyma tylu zwrotek! Co innego nasze gardła, wzmocnione bobofiutkiem!
Tali, wracaj do nas szybko! "Z kim Ci będzie tak źle jak ze mną?" śpiewała kiedyś Kalina Jędrusik. Bardzo prawdziwa piosenka i śmieszna na dodatek. Udanego pobytu w kraju!

No ,ja już chyba zakoncze narazie tę "produkcję".W domu to na takie luksusy czasu nie ma a i mężem trzeba się nacieszyć ile wlezie:)Psisko porozpieszczać,Doktory pozaliczać:)  Urlop mi się szykuje gościnny - 2 tyg mama moja ,kolejne 2 teściowie:):):)Odpocznę u babuszki jak wrócę za miesiąc:):):):)A inna sprawa ,ze trzeba trochę przerwy z tymi wierszami zrobic coby świeża wena nadejszła była i żeby się towarzystwu nie znudzić do szczętu:):):):)

27 marca 2013 16:59
Justa wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen, pogody ducha i zdrowia :))

Witam moje drogie Panie :)
Odprowadzilam Basie na Sindbada, lzy nie uronilam, dzielna bylam - choc w jednej chwili mialam ochote wskoczyc w jej walizke :)
27 marca 2013 19:26 / 2 osobom podoba się ten post
Wiesiula, wskakiwanie w walizkę jadącą do kraju ma dużo zalet ale jedną poważną wadę - nie jest płatne w euro.
Lepiej zostać i zarobić,
i medalem się ozdobić,
co go koleżanki dają,
tym, które się nie poddają.
Poezja krzepi, nawet grafomańska - nie sądzisz? A poza tym jutro Andrea robi balangę z okazji swoich urodzin 18+ i wiele byś straciła...
27 marca 2013 19:34 / 4 osobom podoba się ten post
romana

Wiesiula, wskakiwanie w walizkę jadącą do kraju ma dużo zalet ale jedną poważną wadę - nie jest płatne w euro.
Lepiej zostać i zarobić,
i medalem się ozdobić,
co go koleżanki dają,
tym, które się nie poddają.
Poezja krzepi, nawet grafomańska - nie sądzisz? A poza tym jutro Andrea robi balangę z okazji swoich urodzin 18+ i wiele byś straciła...

Roma z Kasią na wyścigi

snują strofy jak fastrygi

Także inne koleżanki

Z "mistrzyniami" idą w szranki.

Kasia jednak zapodała ,

że warsztacik już schowała

Więc Romana -teraz solo

Niech pokaże,że ma polot:)

Tysiąc wierszy ma w kieszeni

Kasia  później je oceni:)

27 marca 2013 19:39
Ja Was normalnie kocham :))
Romana swieta racja takiej imprezki przegapic nie wolno :))

Kasia nie chowaj prosze .... czekam z utesknieniem na kolejne Wasze wiersze
27 marca 2013 19:54
Dziewczyny jestescie niesamowite!!!!!
27 marca 2013 19:55 / 1 osobie podoba się ten post
Kasia, ja bez Ciebie jako Muzy nie piszę, proszę mię inspirować, tem bardziej, że koleżanki grzecznie proszą...
27 marca 2013 19:57
Kasia wielki szacun , skąd Ci się biorą te rymy , hi hi ja to jestem beztalencie
pozdrawiam z domku z PL
27 marca 2013 20:04 / 5 osobom podoba się ten post
doris

Kasia wielki szacun , skąd Ci się biorą te rymy , hi hi ja to jestem beztalencie
pozdrawiam z domku z PL

Skad się biorą 

Ci nie powiem 

Ja po prostu mam je w głowie

Tu obsunie się zapadka

Tam otworzy się szufladka

Jak tak sobie porymuję

To się codzień swietnie czuję:) 

A w PS. C i powiem jeszcze 

Że już rymów nie pomieszczę

Więcej

Gdyż do domu wracam

A tam to mnie czeka praca

Więc Was proszę o cierpliwość

Teraz inni

Sprawiedliwośc

Musi być wszak na tym świecie

Więc mnie chyba rozumiecie............:):):)

27 marca 2013 20:05 / 1 osobie podoba się ten post
Wy się marnujecie dziewczyny ,w tej pracy trzeba jakiegoś wydawcę znalezc
Brawo ,piekne swietne /bez podlizywania się
27 marca 2013 20:14
Moderatorze -sorki ,że tu się "produkuje" ale sam rozumiesz ,że w "Literaturze....." nijak by nie pasowało:)
27 marca 2013 20:24
No, no Kacha !!!
27 marca 2013 20:35
Kasia ! Podziwiam za te zdolności i poczucie humoru .Chociaż mi było dzisiaj niewesoło - drugi dzień pracy - to czytając Twoje i innych dziewczyn zabawne wierszyki lżej na sercu ! Ja potrafię co najwyżej niektóre ciekawe zjawiska wytłumaczyć ale co do wierszy i wierszyków jestem tylko odbiorcą . Proszę , znajdź czas i pisz czasem dla nas ,,zesłańców'' ! I inne poetki forumowe także pięknie proszę !
27 marca 2013 21:19
Wszystkim dziekuje z calego serca to od was dostalam pierwsze zyczenia a to jednak pozostanie na dlugo w pamieci jeszcze raz dziekuje .A teraz opisze jak uczcilam tu swoje swieto.Po poludniu zrobiono mi niespodzianke i zwalila sie prawie cala rodzina babci zaspiewali mi wszystkiego najlepszego po angielsku zrobili dwa piekne ciasta nawet swieczke dmuchalam byla kawa i najwazniejsze prezenty az sie poplakalam dostalam piekny kosz miedzy innymi w koszu dwie butelki czystej wodki ale jakiejs specjalnej i duzo wedliny tutejszej oraz marmolady pieknie zapakowany .Dostalam obraz do wyszywania w komplecie z molina ,no i zrobiony recznie kalendaz z tutejszym miastem troche slodyczy.wiec urodziny sie odbyly po niemieckutylko szkoda ze babcia byla zaszokowana ona i tak sie biedna patrzala z buzia otwarta ona nikogo czasami juz nie poznaje i wyslowic sie nie moze , urodziny pelna geba zapraszam na wodeczke to na poczatek jutro u Andrei a po jutrze u mamusi co wy na to???? pozdrawiam
27 marca 2013 21:27

Wszystkiego najlepszego Justa.Wytrwałości i cierpliwości w tej pracy :)

Andrea ile pasów jutro zaliczysz?

Hihi.