Na wyjeździe

27 lutego 2013 13:51
Romano,czy czasem nie zamuliłaś kompa,że tak się kolokwialnie wyrażę?To znaczy,że masz pamięć operacyjną przeładowaną i komputer wtedy wolno pracuje,albo się zawiesza.
27 lutego 2013 14:00
Bardzo mozliwe to co mowisz Tina.Romana sprawdz,moze trzeba go wyczyscic,j a tak mialam ze swoim.

27 lutego 2013 14:09
kochana na 8 jade ,no bedzie mruxzal pewnie ze tak tylko ktorego kocurka masz na mysli męża czy Felixa hahhah pozdrawiam i kuruj sie
27 lutego 2013 14:17
tak jest,może jeszcze jakieś programy pracują przy autostarcie,które można wyłączyć,a dodatkowo obciążają pamięć.Może jest gdzieś w pobliżu jakiś serwis,lub sklep komputerowy,tam powinni to zrobić.
27 lutego 2013 14:29
polecam program Cleaner do sciagmiecia na Dobre programy.pl czysci wszystkie zanieczyszczenia
27 lutego 2013 14:38
Zgadza sie,można też niepotrzebne rzeczy tym powyłączać,ale trzeba wiedziec co.Ten program czyści automatycznie pamięć podręczną przeglądarki ,historię itp,można zainstalować ,ale nie wiadomo ,czy to wystarczy.Jest program z microsoftu,który dokonuje szczegółowej analizy,ale niestety płatny.Ale może cleaner pomoże.
27 lutego 2013 15:11
Można też samemu poczyścić dyski twarde. Przede wszystkim ten z systemem. Na ogół jest to dysk "C". Klikamy prawym przyciskiem myszy na dysk C. Klikamy właściwości. Na karcie Ogólne zaraz przy dysku klikamy napis "oczyszczanie dysku". Jak już oczyści klikamy ok. Trzeba też zobaczyć ile jest wolnego miejsca na dysku. Bo może być np. za mało i wtedy też komp się muli. Wtedy najlepiej odinstalować niepotrzebne programy.
27 lutego 2013 15:16
Romana,widzisz?Pokominuj,moze pomoze,ja jestem antytechniczna,ale dziewczyny wiedza co moze w trawie piszczec,powodzenia.
27 lutego 2013 15:18
wystarczy wyłączyć,a z manipulacjami przy twardym dysku radzę uważać,bo można dane wykasowac.Komp najczęściej zwalnia jak pamięć operacyjna jest przeciążona.
27 lutego 2013 15:26
Nic się nie stanie tylko nie można oczywiście nacisnąć "formatuj". Bo wtedy wiadomo co? :))

Tak jak w dowcipie o formatowaniu:

Rozmowa taty z synkiem:

- Tatusiu, co to znaczy format c: completed?

- To znaczy, że już nie żyjesz!.
27 lutego 2013 15:30
zawsze przed takimi operacjami lepiej dane zabezpieczyć,a czasami i format zrobić należy
27 lutego 2013 17:12
Witam w słoneczne popołudnie.Dzisiaj miałam tutaj ładną pogodę.Udało mi sie wyciągnać babcię na spacer:) W powietrzu czuć wiosnę:)

Wydaje mi się że problem z internetem jest przez złą łączność a nie przeładowanie kompa.Jak Romana wyczyści dysk to przekonam się.Ja mam ten sam problem.Internet jest słaby:(

Romana daj znać czy pomogło czyszczenie.
27 lutego 2013 18:00
Tina od około 10 lat tak robię, że od czasu do czasu czyszczę dysk i nic się nie dzieje. Tylko, że ja to raczej jestem z tych technicznych. Potrafię nawet z rejestru klucze usuwać jak jakiś wirus napsoci. I nie żebym sama na wpuszczała wirusów, ale moja córka przechodziła wiek cielęcy, niestety. Och, ile ja nieraz musiałam czasu stracić żeby doprowadzić kompa do stanu używalności. Teraz jej przeszło, jest już dorosła a zdolności mi już pozostały :))

Romana mnie wywalało z sieci na początku. Miałam wtedy Aldi Talk. I syn podopiecznej mi zainstalował tego aldikowego Verbindungsssistenta. Ja miałam już wcześniej Play Online na komputerze. Kombinowałam jak sie połączyć przez Play. Pokombinowałam żeby się play łączył bo nie miałam jeszcze tego aldikowego asystenta.. I mi się udało. No i kiedy łączyłam się z internetem to oba walczyły ze sobą. Musiałam zawsze tego aldikowego wyłączyć i było ok.Wyskakiwało mi okno i z Play i Aldi.

A może masz słaby zasięg i Cię wywala? Wtedy trzeba długi kabel pod port USB podłączyć a na jego końcu Web-Stick i gdzieś wysoko na oknie przymocować. Czasami może działać tylko przy otwartym :)) Powinnaś widzieć ile kreseczek zasięgu masz?
27 lutego 2013 19:03
Dziewczyny, jakie Wy jesteście mądre! Powiem Wam, co mam pdo ręką, to może zdiagnozujecie problem. Zasięg jest dobry, 5 kresek na widoku, karta z Lidla, bo na mojej wsi innej nie ma. Instalował wnuczek, Te karty u mnie tak mają, ze przez 2 tygodnie działają dobrze, potem coraz wolniej. Podczas ostatniego pobytu w D. łączyłam się przez ostatnie kilkanaście dni tylko z naszym forum, nic innego mi nie wchodziło. Zwykle włażę przez Mozilla firefox, ale odkąd chodzi wolniej - nie daje się.Zawsze pisze, że przekroczyłam czas połączenia. Teraz wchodzę przez Internet Explorer, potem wciskam google.de i wpisuję strony, których pożądam. Spikerii mi nie łączy kompletnie, tlen i słownik niemiecko-polski jak mu się chce, reszty się boję wpisać, by nie wyleciał w powietrze razem ze mną. Proszę o pokutę i kapłańskie rozgrzesznie, a tak naprawdę co robić dalej, oprócz wypięcia się na to miejsce nieodwołalnie! Bez internetu nie da się życ na prowincji, kto umie, temu nie dowierzam.
27 lutego 2013 19:17
Więc na moje oko masz internet z limitem pobieranych i wysyłanych danych. Kiedy przekraczasz limit to zwalnia transfer. No i po ptokach :))

Znalazłam: 5 GB/Monat
http://www.lidl.de/de/Daten-Optionen

Jak przekroczysz 5GB komputer ledwo się łączy bo wykorzystałaś limit. Musisz nowe doładowanie kupić.