Na wyjeździe

02 czerwca 2013 07:44 / 1 osobie podoba się ten post
Asik szerokiej drogi :))))) juz zasluzony urlop czeka nie to mezulko w domku czeka urop milo spedzic:DDD
02 czerwca 2013 07:47
romana

No to wielu miłych chwil w kraju "węgla i stali, i sosny i konwalii" jak pisał Gałczyński, dodając "grudka twej ziemi w ręku świeci nawet po ciemku". A kiedy wracasz, bo będzie tu brakować Twoich dowcipnych postów...

Czy ktoś biegły w niemieckim może mi bardziej szczegółowo powiedzieć, o co toczą się boje demonstrantów we Frankfurcie? Kilka dni temu oglądałam sobie wiadomości na BBC w akcie rozpaczy przeciw anomalii pogodowej, bo zwykle tego nie robię. I cóż tam widzę? Pprzepychanki młodzieży z policją we Francji. A czemuż to? Bo w Monpelier zawarli związek małżeński dwaj homoseksualiści i w całym kraju były z tego powodu protesty. O ile dobrze zrozumiałam, było to pierwsze małżeństwo zawarte oficjalnie. A pisze się w naszych gazetach jaka to straszna homofobia panuje w Polsce - natomiast o toleranycjnej rzekomo Francji cicho...

Dzieki Romana moja kochana :) Wracam za tydzien.
02 czerwca 2013 07:50
Jak Ty Asik wracasz za tydzień to nie ma się co z Tobą żegnać. Bezpiecznej drogi i wielkiego powodzenia we wszystkim, co będziesz w PL załatwiać. ;-))
02 czerwca 2013 07:50
Witam ja tez Ci zycze asik milej podrozy .Mycha nie tylko ty ja tez mam ciemno buro bez slonca wiatry i przepaduje a najlepsze ze jak tu jestem3 tygodnie to na palcach moge policzyc ile bylo ciepla strasznie zimno brrrrrrrrrrrr.Dzis troszke slonca co chwila wyglada ale nie wierze ze wyjdzie bo jest wiatr i chmury szkoda gadac wpadne w depresje ....pozdrawiam
02 czerwca 2013 07:52
Mycha

Jak Ty Asik wracasz za tydzień to nie ma się co z Tobą żegnać. Bezpiecznej drogi i wielkiego powodzenia we wszystkim, co będziesz w PL załatwiać. ;-))

A co ja jestem??!! tydzien nie tydzien...prosze mnie tu zegnac jakbym na rok wyjezdzala...tez coś "Jak Ty Asik wracasz za tydzień to nie ma się co z Tobą żegnać"....dobre
02 czerwca 2013 07:53
Justa masz rację z tą deprechą. Moja stoi za drzwiami ale małpy nie wpuszczę !!
02 czerwca 2013 08:01 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

A co ja jestem??!! tydzien nie tydzien...prosze mnie tu zegnac jakbym na rok wyjezdzala...tez coś "Jak Ty Asik wracasz za tydzień to nie ma się co z Tobą żegnać"....dobre

Aleś Ty Asik pazerna na czułości !! No dobra, dobra !! Ściskam Cię tak mocno, że tchu nie możesz złapać. Masz to poczuć !! I wracaj prędko !! 
02 czerwca 2013 08:25
Dzień dobry wszystkim!
U mnie od rana ŚWIECI SŁOŃCE!!! Oby jak najdłużej.

Romka - dla Ciebie się poświęcę i jak jeszcze dzisiaj będą demonstracje, to pójdę zapytać, przeciwko czemu / czy za czym/ oni tak szczególnie protestują ;-).
02 czerwca 2013 08:39
Wiem, że to nie jest odpowiednie miejsce, ale proponuję mały konkursik na rozruszanie półkul.
1. Co oznacza nazwa klubu Borussia? /łatwe/
2. Skąd ta nazwa się wzięła, od czego pochodzi? /trudniejsze/

Nagrodą bedzie spacer z Miskiem wśród tłumu podczs najbliższej demonstracji we Frankfurcie)).
02 czerwca 2013 08:46
Dzień dobry, wstałam rano i cud się stał, nie pada! Kawa, papieros, a nawet dwa. Nie lubie niedzieli, od zawsze, od dziecka, a tutaj szczególnie. Idziemy dzisiaj z dziadkami na obiad do restauracji, ciekawe co znowu babcia narozrabia. Ostatnio zapełniła pampersa na gęsto, ale był cyrk, toaleta malutka,babcia uparta,ja ją myję w tym kibelku a ona ucieka.Normalny cyrk.
Miłej niedzieli wszystkim życzę.
02 czerwca 2013 09:25 / 1 osobie podoba się ten post
Witam wszystkich!!
U mnie w Berlinie zimno , ciemno i ponuro..... nic tylko spać...jak ja nielubię niedziel w DE...
Asik szerokiej podróży....
Pozdrawiam cieplutko wszystkich i miłej niedzieli życzę:):)
02 czerwca 2013 09:30 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry

Asik ściskamy mocno i obiecujemy czekać z tęsknotą w oczach i sercu :)

Pada a my wybieramy się do Kościoła .... Deszczowi się nie damy ...
02 czerwca 2013 09:40
misiekFfm

Wiem, że to nie jest odpowiednie miejsce, ale proponuję mały konkursik na rozruszanie półkul.
1. Co oznacza nazwa klubu Borussia? /łatwe/
2. Skąd ta nazwa się wzięła, od czego pochodzi? /trudniejsze/

Nagrodą bedzie spacer z Miskiem wśród tłumu podczs najbliższej demonstracji we Frankfurcie:-))).

1. Borussia - łac. znaczy Prusy
2. Nazwa pochodzi od browaru.
02 czerwca 2013 09:43 / 1 osobie podoba się ten post
barbarella

Dzień dobry, wstałam rano i cud się stał, nie pada! Kawa, papieros, a nawet dwa. Nie lubie niedzieli, od zawsze, od dziecka, a tutaj szczególnie. Idziemy dzisiaj z dziadkami na obiad do restauracji, ciekawe co znowu babcia narozrabia. Ostatnio zapełniła pampersa na gęsto, ale był cyrk, toaleta malutka,babcia uparta,ja ją myję w tym kibelku a ona ucieka.Normalny cyrk.
Miłej niedzieli wszystkim życzę.

Hallo,
może poprawnie, Borussia Prusy, ale nie od nazwy państwa Prusy ale od nazwy miejscowej piwowarni?, nazwa piwa napewno
02 czerwca 2013 09:46 / 1 osobie podoba się ten post
No to Dorotee, bierzemy Miśka pod pachy i zasuwamy wirtualnie po Frankfurcie. Może dotrzemy do tej demonstracji i zrobimy ZADYMĘ !!! A Ty się Misiu zastanów z kim Ci przyjdzie spacerowac, biedaku.