Na wyjeździe

02 czerwca 2012 19:55
romka a ty takie ambitne rzeczy czytasz, a u mnie tylko kryminały pietrzą sie na półce i to takie, co krew sie leje strumieniami.....

02 czerwca 2012 20:30
ja zaczełam taka szkołę we wrzesniu ubiegłego roku pod nazwa opiekun medyczny ale w styczniu wywalili dyrektorkę i kierunek się skończył moze zaczne od nowa ale juz w szkole medycznej zeby papier tez miał znaczenie bo na to patrza z jakiej szkoły, więc jak rennie zrobisz to we Włoszech to pewnie będa dobrze patrzec na świadectwo niezaleznie gdzie bedziesz pracować czy w Polsce czy za granica
02 czerwca 2012 21:18
romana twoja szkole policealna uznają ale z tego co sie zorientowałam w Niemczech po takiej szkole niezaleznie czy policealna jednoroczna czy dwuletnia mozna byc pomocnikiem opiekuna bo w Niemczech zeby być opiekunem osób starszych wymagane jest ukończenie 3 letniej szkoły
02 czerwca 2012 22:03
No to super pracowita kobietka z Ciebie :))) Nie marnujesz energii na darmo.
03 czerwca 2012 00:02
Doris skąd takie rewelacje o jakichś wymaganiach co do wykształcenia opiekuna osób starszych?
03 czerwca 2012 07:53
Dzień dobry wszystkim, tym przy kawie, rogalikach i wszystkim innym nadającym się do spożycia! Ja dziś zaczynam dzień od słodkiego wina, a co będę sobie żałować!

Kobietki, dzięki za informacje co do szkół.

Rennie, jak widzisz taki układ jak masz teraz, że rodzina tylko do Ciebie wpada kiedy pracujesz przez kilka miesięcy, w państwowej pracy urlop będzie chyba najwcześniej po pół roku. Jak to znoszą dzieci? Andrea, Ty to możesz dorabiać w D. jako fryzjerka i ogrodniczka, co jest nawet bardziej opłacalne niż bycie opiekunką.

Sylwuniu, odchorowałaś już obżarstwo grillowe?
03 czerwca 2012 08:39
Hej dziewczeta! u mnie tez leje jak z cedra.mialam dzis ambitne plany spacerowe a tu masz ci los..!teskni mi sie do dzieci ,ze az sama wypilabym drinka....
03 czerwca 2012 09:29
Andrea, masz juz moze doswiadczenie z niebieskimi pasemkami na czarnych wlosach? Pozdrawiam kolezanki/ kolegow
03 czerwca 2012 09:34
U mnie pada... Pospalam do 6:40! WOW! Dziwnie. Planow jakichs wielkich nie mam :) Niedziele mam calkowicie wolne od pracy, wiec pewnie wiekszosc dnia bede czytac, poodpisuje tez na zalegle maile, zadzwonie do mamy i siostry :) Dzis dzien regeneracji, wiec tylko lekki 40minutowy trening wrzuce, zeby sie nie zastac.
03 czerwca 2012 10:11
Janusz to są wymagania jesli chce się byc opiekunem w niemieckim domu opieki albo szpitalach nie wiem czy orientowaliście się jakie sa wymagania starając sie o taka prace , być może kurs w niemczech za 900 euro wystarczy ale zeby startować z polskim wykształceniem w zawodzie opiekuna medycznego czy tez opiekuna w DPS w Niemczech staruje się z pozycji pomocnika opiekuna.
03 czerwca 2012 10:13
U mnie tez leje , Giunta ty to masz dobrze niedziele wolne , chociaż ja tez nie narzekam nic wielkiego dziś poza obiadem dla 4 osob nie mam do roboty , dziś przyjezdza córka dziadka
03 czerwca 2012 10:37
Andrea ty to faktycznie masz nudy to już wole coś mieć do roboty chociaż przy dziadku za wiele nie mam jak była babcia to przy niej więcej pracy było, ale teraz juz drugi tydzień jest w szpitalu
03 czerwca 2012 10:45
widze andrea ,ze ty tez sama...ja do jutra prawdopodobnie choc jeszcze tego nie wiadomo.masakra nie ma co robic .myslalam dzis o dlugim lazeniu a tu patrz pogoda popsula mi plany....dobrze ze tem intermet jest
03 czerwca 2012 11:36
Dzień dobry :))) u mnie też się pogoda popsuła, od rana pada, powtórze po niektórych, dobrze, że ten internet chociaż jest :))) spokojnej niedzieli :*
03 czerwca 2012 11:57
istna kraina deszczowców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!