Na wyjeździe

04 czerwca 2012 12:44
Łodyga dawno Cię nie było na forum! Kiedy następny wyjazd planujesz?
04 czerwca 2012 12:56
Ooo! Romana :) nalesniki to dobry pomysl. Raz dwa i gotowe a do tego dobre :)

Moje urazy ciala wynikaja w wiekszosci z trybu zycia jaki prowadze (duzo, duzo sportu), ale zdarza mi sie tez dosc czesto z nieuwagi przygrzmocic glowa o szafke wiszaca (wine zwalam na swoj wzrost), albo przynajmniej dwa razy w tygodniu prawie odciac sobie palec przy sporzadzaniu posilkow (tutaj nie wiem na co zrzucic wine).

Ulencja, czas mi szybko tutaj leci, bo jestem mistrzem w wynajdowaniu sobie zajec ;) No i poza tym nie mam za kim tesknic... wtedy pewnie jest gorzej. Dzieci nie mam, meza tez nie, z rodzicami nie mieszkam juz od lat :)
04 czerwca 2012 13:00
Witam wszystkich a szczegolnie tych co ich tu dawno nie bylo.Tak romana mam taka podabna sytuacje do andrei ale moja babcia je wszystko a szczegolnie lubi miesko iziemniaczki wiec z gotowaniem nie mam teraz problemu i to bardzo wesola starsza pani i tak sie dziwie ze w takim stadium choroby jest taka dzielna albo moze jej organizm tak dziala Ja teraz mam przy niej troche pracy wiec sie nie nudze ale jak bylam miesiac tu to z babcia tylko 9 dni teraz wyglada na to ze dluzej posiedzi w domu bo kaze chowac wszystko(chodzio torbe do szpitala)pozdrawiam
04 czerwca 2012 14:27
hej dziewczyny ,przywiozlam mojego dziadka ze szpitala i mam teraz duzo biegania po domu.co chwila dzwoni,musz go pilnowac aby sam nie wstawal jest taki slabiutki......tak mi go szkoda...ktos powie takie jest zycie i kolej losu ale wyznam wam ,ze moja mama odeszla2 tyg temu i to samo jej dolegalo.wszystko wraca .......
04 czerwca 2012 17:44
Witam kochani cieplutko,u mnie w Koln lejeeee,wieje i zimno jak cholera.Moja babcia dzisiaj ogladala reportaz z Polski a pokazywali jak jedna babka gotowala bigos,jak sie nie rozdarla zeby szybko przyjsc,ja o malo co nie dostalam ataku serca,lece biegiem bo myslalam ze cos jej sie stalo,a ta sie pyta co to takiego jest ten bigot (dokladnie tak powiedziala) i pyta czy ja to umie ugotowac.Tak wiec stanelo na tym ze jutro gotuje bigos,a bacia tak mi aaadrenaline dzisiaj podniosla tym krzykiem ze do jutra bedzie ze mnie uchodzic,pozdrawiam.
04 czerwca 2012 18:59
Tez gotowalam juz tutaj bigos :) Kiedys dziadek natknal sie na nazwe tej potrawy w jakiejs gazecie i spytal sie mnie, czy bigos, to jakis rodzaj kielbasy :) Wytlumaczylam mu, co to jest i zaproponowalam, ze zrobie. Smakowalo :)

U mnie deszcz, burza i gradobicie. Wszystkie kwiatki w ogrodzie polamalo...
04 czerwca 2012 18:59
hmm...widzę ,że w Köln króluje polskość...w ubiegłym tygodniu jedliśmy krokiety z kapustą i pieczarkami, i już obiecane są pierogi z mięsem i kapustą...co mogę więcej powiedzieć...:)))
04 czerwca 2012 19:22
a ja jadlam kaszaneczke co tak za mna chodzila od czwartku mmmm
04 czerwca 2012 19:48
ja jakoś nie mogę trafić na niemieckich smakoszy polskich dań , oni polskie zjedzą ale wolą swoje
04 czerwca 2012 21:04
Dziewczyny ja czestogotuje Polskie jedzenie i mojej babci wszystko smakuje.Na poczatku jaktu przyjechalam zrobilam jej nalesniki z owocami i bita smietana,no i narobilam bigosu ale sobie bo babcia caly czas mi truje zeby jej zrobic te nalesniki,a ja nie mam sumienia jej odmuwic,tylko mam wyrzuty sumienia ze ja tez je ze tak sie wyraze zre,pozdrawiam
04 czerwca 2012 21:29
Romana, Andrea - nie przewidujący, tylko przezorny. A tak na serio to nawet nie byłem pewny, czy jest ze mną. W bagażniku został. Bateria nie działa, dobrze że kabel jest.
04 czerwca 2012 21:34
Romana,to fajnie że tak pojadłaś sobie bo ja tu w D,w niedzielę smażyłam marmoladę z rabarbaru zostawię ci słoik,jest smaczna do naleśników oczywiście rabarbar dostałam od naszego Staszka złota rączka
04 czerwca 2012 22:22
doris, u mnie tez polskie niby zjedzą, ale swoje wolą:):) i dobrze, nie musze gotowac:):) tylko ty bedziesz sie musiała przyzwyczaic:):) bo tu wszystko klarowanym masłem polewają:):) pyycha!! ale jak doopsko rosnie!!!:P:P:P
04 czerwca 2012 22:26
a tak wogole to spokojnej nocy wszystkim zycze!!:):) bez wstawania!!:):)dobranoc!!
04 czerwca 2012 22:32 / 1 osobie podoba się ten post
nusia to napisz jak robisz ta marmolade z rabarbarunie robilam a mam w polsce duzo to zrobie