Tylko służbowo...zagadaj...a wracasz tu jeszcze?
Tylko służbowo...zagadaj...a wracasz tu jeszcze?
Niemcy mają potworne wady, lecz też wiele zalet. Ja staram się widzieć jedne i drugie. Oni kochają kwiaty i zieleń, moje miasteczko jest pełne róż i wszelkiego cuda, co rośnie i pachnie. Tutaj przed blokami są malutkie ogródki, bardzo zadbane, gdzie rośnie wiele różnokolorowych kwiatów i jest zero porzuconych puszek po piwie i opakowań chipsach, jak w moim mieście. Lubię ich za biblioteki w malutkich miasteczkach, za otynkowane domy, za starannie zorganizowane muzea na zadupiach, za otwartość na kolorowych przybyszów. Niemcy, którzy nas lepiej poznają na ogół wyrażają się z sympatią o Polakach, jednak estetyka dnia codziennego i wspólnota działania stoją u nas na zdecydowanie niższym poziomie. Takie jest moje zdanie. Polak jest z reguły indywidualistą, trudniej mu działać we wspólnocie, a Niemiec przede wszystkim członkiem grupy.
U mnie sytuacjia dziwna,syn dziadków już mi przyniósł pieniądze na busa,jestem już 3 raz tutaj zawsze do pieniędzy był drobny prezent ,a teraz nic co to znaczy,chlip.
Asik to dawaj do Baden-Baden teraz jest sezon i wszystko tu jest,balet,opera orkiestra,casyno,wszystko,piękne miasto.
A to burak jeden.
To znaczy, Mamusia, że traktują Cię jak członka rodziny i prezent dostaniesz dopiero na urodziny. Ale za to Porsche!
Dziękuję kobietki za powyższą radę - forsy zostałoby więcej, gdybym sobie przycisnęła pasa, ale chce mi się średnio iść w stronę ofiarności...
Wiesiula, a ja za tydzień zobaczę się z moim małym, 9-letnim synkiem i już nie mogę się doczekać, bo po raz pierwszy będziemy razem na wakacjach. Do tej pory zawsze brakowało forsy, albo byłam w D, gdyż w lecie jest ruch w naszym biznesie i słoneczko jeździło tylko z babcią-fundatorką. Słowem - obie będziemy się fajnie bawić! Ty na weselu, ja u naszej Kasi nad morzem! Mały chce, abyśmy kupili wędkę i łowili ryby, hm...
Tali, szkoda, że nie jesteś w tej samej miejscowości, co ja, bo byś się nie wywinęła ;)
Andrea! Cudownego, pełnego wrażeń urlopu! :D