Zakupy #2

28 stycznia 2015 20:33
doda1961

Ostatnio pisałam o mym zachwycie nad mozliwością sledzenia przesyłki z Polski do mnie do Niemiec w internecie. Zachwyt zamienił się we wkurw ;) albowiem ostatnia informacja  była taka, że jest na lotnisku we Fraknurcie nad Menem. Był to poniedziałek, więc jak Express no to we wtorek powinna być u mnie. Niestety, we wtorek nie było, w srodę nie ma. Listonosza na spytki wzięłam, do firmy przesyłkowej zadzwoniłam, kobietę obsobaczyłam, bo nic mi nie umiała powiedzieć, ponad to, co sobie sama śledząc wyczytałam. Wkurw więc zenitu sięgnął, bo w paczce dosyć droga kurtka puchowa, nieprzecietnej urody i ceny, aż tu patrzę przez okno, jedzie ciezarówka DHL ( mieszkam tuż przy autostradzie ) Sobie myslę, może moja kurtka tez jedzie? No i prosze bardzo, patrzę teraz na stronie DHL i oczywiscie , że dotarła. Planowane doręczenie na jutro. Uffff, kamień z serca, choć i tak mam stracha, czy czasem nie uszkodzili po drodze :(((((((((( Trzymajcie kciuki!

Ja przed świętami Wielkanocnymi wysłałam paczki do moich Synów. Jednego dnia. Do Krakowa dotarła w dwa dni. Dostarczona. Do Warszawy dotarła też w dwa dni i ... dostarczyli po 2 tygodniach. Po świętach. Ale za to w całości i nienaruszoną - Tobie też tak dostarczą !
28 stycznia 2015 20:38 / 3 osobom podoba się ten post
Benita

Ja przed świętami Wielkanocnymi wysłałam paczki do moich Synów. Jednego dnia. Do Krakowa dotarła w dwa dni. Dostarczona. Do Warszawy dotarła też w dwa dni i ... dostarczyli po 2 tygodniach. Po świętach. Ale za to w całości i nienaruszoną - Tobie też tak dostarczą !

Ja z kolei kupiłam tutaj buty kolezance i wysłałam pocztą. Szły 2 tygodnie i to wcale nie w okresie przedswiątecznym, bo we wrzesniu. :))))))))))))))))))
28 stycznia 2015 20:50
Ja wysyłam firma Furgonetka obsługują DHL lub DPD wybiera się kuriera 2-3 dni i mam na miejscu w DE lub PL waga do 31kg i cena też dobra :)
28 stycznia 2015 21:04
a) Moja córka w listopadzie wysłała z PL chudy zwykły list z krzyżówkami do mnie - szedł 2 tygodnie.
b) Przed świętami ja wysyłałam list polecony do PL - na trzeci dzień adresat otrzymał.
c) Przed świętami wysłałam mojej wnuczce prezent w świątecznym kartoniku zwykłą pocztą szło 3 dni - w Wigilię córka już odebrała.
Nie wiem od czego zależą te terminy wędrowania listów, dla mnie to zagadka nie do rozszyfrowania.
28 stycznia 2015 21:24 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

a) Moja córka w listopadzie wysłała z PL chudy zwykły list z krzyżówkami do mnie - szedł 2 tygodnie.
b) Przed świętami ja wysyłałam list polecony do PL - na trzeci dzień adresat otrzymał.
c) Przed świętami wysłałam mojej wnuczce prezent w świątecznym kartoniku zwykłą pocztą szło 3 dni - w Wigilię córka już odebrała.
Nie wiem od czego zależą te terminy wędrowania listów, dla mnie to zagadka nie do rozszyfrowania.

Jezeli corka wyslala zwyklym listem to tyle idzie,zawsze z Polski jak bierzesz prorytet jest drozszy ale idzie 3 dni do Niemiec.A tu jak wysylam zwylky za .1.45 bez zadnych prorytetow na 4 dzien jest w Polsce.))))

28 stycznia 2015 21:52
magdzie

Jezeli corka wyslala zwyklym listem to tyle idzie,zawsze z Polski jak bierzesz prorytet jest drozszy ale idzie 3 dni do Niemiec.A tu jak wysylam zwylky za .1.45 bez zadnych prorytetow na 4 dzien jest w Polsce.))))

Obawiam się, że aż tak proste to to nie jest, miałam inne doświadczenia z listami, które mogą udowodnić tezę wręcz przeciwną ;).
28 stycznia 2015 21:53 / 3 osobom podoba się ten post
a ja wam się pochwalę dzisiejszym zakupem, w sumie to jeden z prezentów urodzinowych, ale sama go wybrałam,  powiedzcie, ze ładne prawda
28 stycznia 2015 22:35 / 1 osobie podoba się ten post
Dagmara

a ja wam się pochwalę dzisiejszym zakupem, w sumie to jeden z prezentów urodzinowych, ale sama go wybrałam,  powiedzcie, ze ładne prawda

Ładniutkie, mnie sie podobają :)
28 stycznia 2015 22:44 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Ładniutkie, mnie sie podobają :)

i TO za 9,99 bez promocji, a jeszcze do tego TUVRheinland mają :)
29 stycznia 2015 08:58 / 1 osobie podoba się ten post
29 stycznia 2015 09:02
magdzie

jak moze zescie czytaly wyslalam naszemu Jolkowi lekarstwa na terenie niemiec szly 3 tyg
29 stycznia 2015 09:03 / 1 osobie podoba się ten post
Dagmara

mam takie matowe zakupione w pl za jakies grosze ale nie zamienilabym ich na inne chodzi sie w nich jak na boso
29 stycznia 2015 09:14 / 2 osobom podoba się ten post
Zosia-Samosia, dokladnie ten sklep:) Jola byla tam raz ze mna, tez sie dala na jakies buty naciagnac;)
Do wszystkich, ktore chca sie ze mna wybrac... W lecie znowu wyprzedaz bedzie:):):) I znowu Was powkurzam, ze bylam i szafe za jakies smieszne pieniadze po brzegi zapchalam. Chetne na wspolne zakupy uprzejmie prosze o znalezienie sobie kontraktow w mojej okolicy, koniecznie z wolnym w odpowiednie dni i w odpowiednich godzinach:) Juz widze jak opanujemy sklep i te wszystkie pazerne Rosjanki beda mogly nam co najwyzej do piet podskoczyc;);););)
29 stycznia 2015 09:26 / 1 osobie podoba się ten post
moncherie

Zosia-Samosia, dokladnie ten sklep:) Jola byla tam raz ze mna, tez sie dala na jakies buty naciagnac;)
Do wszystkich, ktore chca sie ze mna wybrac... W lecie znowu wyprzedaz bedzie:):):) I znowu Was powkurzam, ze bylam i szafe za jakies smieszne pieniadze po brzegi zapchalam. Chetne na wspolne zakupy uprzejmie prosze o znalezienie sobie kontraktow w mojej okolicy, koniecznie z wolnym w odpowiednie dni i w odpowiednich godzinach:) Juz widze jak opanujemy sklep i te wszystkie pazerne Rosjanki beda mogly nam co najwyzej do piet podskoczyc;);););)

Podoba mi sie "TO" bo ,maja male rozmiary -rowniez.Musze coś wymyslec aby tam sie dostac w swoim wolnym czasie .Kiedys bylam w "takim cudzie" Fritz jens .Czyste szalenstwo  w portfelu .:)
29 stycznia 2015 10:24 / 1 osobie podoba się ten post
moncherie

heeehe Moncherie :) Ja się piszę i już zapuszczam pazury! :)))))))))))