Zakupy #2

10 marca 2015 14:45
dorotee

A zdradzisz typ ?

Na pudełku:
Oral B
PRO 600
Braun
3D
CROSS Aktion  
Kupiłam w Rossmanie za 29,90 Euro
10 marca 2015 15:21 / 2 osobom podoba się ten post
Binor

Maja, a bo to wiadomo co i z czego wyrośnie? :-)

No i dziś kupiłam moje krzaczki do ogrodu - 2 szt., ale widziałam duże piękne okazy i wiem co z tego wyrośnie :)))
Kupiłam też dziś metaxe 5*, jest w promocji w edece cena 9,99, to tak dla zainteresownych ;)
10 marca 2015 15:47 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Na pudełku:
Oral B
PRO 600
Braun
3D
CROSS Aktion  
Kupiłam w Rossmanie za 29,90 Euro

kurde drogo coś!
ja mam identyko a płaciłam niecałe 70zł z 1 końcówką....
10 marca 2015 16:24 / 1 osobie podoba się ten post
W sprawie elektrycznej szczoteczki nie kupuje ,,bo mam tak słabe zęby ,że obawiam się ich straty. xD

Natomiast udało sie mi kupić sliczną bluzką z Orsey za jedyne 5e bo miałam jeszcze bon urodzinowy.
10 marca 2015 16:26
Maja68

No i dziś kupiłam moje krzaczki do ogrodu - 2 szt., ale widziałam duże piękne okazy i wiem co z tego wyrośnie :)))
Kupiłam też dziś metaxe 5*, jest w promocji w edece cena 9,99, to tak dla zainteresownych ;)

Widziałam tę promocję, ale może mi ktoś wyjaśnić, co to jest ta Metaxa? Wino? Słodkie? A może likier?
10 marca 2015 16:37 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Widziałam tę promocję, ale może mi ktoś wyjaśnić, co to jest ta Metaxa? Wino? Słodkie? A może likier?

Brendy - grecki trunek eksportowy -bardzo popularny.
10 marca 2015 16:39 / 2 osobom podoba się ten post
didusia

Brendy - grecki trunek eksportowy -bardzo popularny.

Dzięki, Didusia. Czyli, że wódkowato-koniako-podobne. Nie moje klimaty. Warto wiedzieć
10 marca 2015 17:00 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Dzięki, Didusia. Czyli, że wódkowato-koniako-podobne. Nie moje klimaty. Warto wiedzieć

Mnie smakuje. Dobra jest.
10 marca 2015 17:03 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Swego czasu na imprezach u mojej koleżanki Metaxa była na porządku dziennym, trochę mi sie przepiła  i juz 5 lat jej nie piję ,za to od czasu do czasu robie sobię tekillę z grenadiną i sokiem pomarańczowym. Tekilla tez ma taki posmak brendowy.
10 marca 2015 17:30 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

??????????

Oksymoron - ale dla mnie.
Nie neguję.
10 marca 2015 17:56 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

kurde drogo coś!
ja mam identyko a płaciłam niecałe 70zł z 1 końcówką....

Sprawdzałam na Ceneo. Kosztują od 110 do 160 zł, więc Ty zapłaciłas wyjątkowo mało, ale i te 30 euro to nie jest drogo. Jutro wybieram sie na poszukiwanie w moim Rossmanie :)
10 marca 2015 18:39
doda1961

Sprawdzałam na Ceneo. Kosztują od 110 do 160 zł, więc Ty zapłaciłas wyjątkowo mało, ale i te 30 euro to nie jest drogo. Jutro wybieram sie na poszukiwanie w moim Rossmanie :)

A jak już popróbujesz - to opisz swoje wrażenia. Mam nadzieję, że będziesz tak zachwycona, jak ja.
10 marca 2015 19:05
Doda - Byla jakas mega promocja na agito.pl polecam tam zakupy.
10 marca 2015 20:04 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Wypuściłam się dzisiaj na zakupy. Oto rezultaty:
- 4 płyty DVD z bajkami po niemiecku dla chrześniaka
- płyta DVD z koncertem Jamesa Browna dla mnie
- piżamka z H&M - znowu przez ten brak pralki, ale piżama nie zginie
- legginsy z New Yorker
- tealighty do kominka zapachowego
- musli z DM - pyszne
- wafla kukurydziane też z DM i też bardzo dobre
- książka Timura Vermes - Er ist wieder da
Co do książki, to nie wchodzę do księgarni, bo nie chcę, żeby mnie kusiło i co? I w Rossmannie mnie dopadła! Książka o tym, że w 2011r. Hitler się budzi w Berlinie - nie ma wojny, nie ma partii, nie ma Ewy. Jest za to Berlin pełen obcokrajowców, demokracja i Angela. No i podobno ma się dziać:) Książka przez 90 tygodni była na listach bestsellerów, z tego 20 na pierwszym miejscu. Przetłumaczono ją na 38 języków (w tym na polski - On wrócił). Liczę więc, że będzie ciekawa.

Cześć Imienniczko ;) musze Ci się pochwalić. Jestem na nowej stelli - cela poszła w zapomnienie i mam teraz kilka sklepów na widok których mój portfel protestuje ( ale je tak ciężko ominąć na moich spacerowych trasach haha) a jest tu przede wszystkim DM ( w końcu mogłam zawitać w progi tej drogerii) i jeszcze troche wydam sobie zakaz tam wchodzenia bo co wstąpie to zawsze z jakimiś zakupami wyjde. Wzbogaciłam się o balsamy, masła i kremy ( wszystko do przetestowania tylko nie wiem kiedy taka kolejka w szafce) a przede wszystkim zyskałam nową kolekcje kolorów błyszczyków do ust i lakierów do paznokci ( tylko dzisiaj kupiłam pięć nowych a o poprzednich zakupach już nie wspomne) ale jestem mega zadowolona ;) i za to dziękuje Tobie ;) ;)
10 marca 2015 20:13 / 1 osobie podoba się ten post
Wcale Ci się nie dziwię. Chociaż już ochłonęłam trochę z pierwszego zachwytu, to i tak ciągle chodzę do DM i chociaż z płatkami śniadaniowymi wyjdę:) No lubię tą drogerię i co zrobić:) Fajne jest też to, że ciągle wprowadzają coś nowego.
Wyczytałam wczoraj, że DM gwarantuje zwrot kasy za produkty, które nie spełniają oczekiwań klientki, nawet jak produkt jest już napoczęty. Nie wiem, czy masz kartę Payback, ale warto ją mieć i zbierać punkty. Zbierałam tak 1,5 roku i uzbierało się na kupon o wartości 15 euro. Jak się ma dzieci/wnuki, warto zarejestrować się do programu Glueckskind. Dopiero wczoraj to zrobiłam, więc do końca nie wiem, jakie korzyści będą, ale poleciła mi to znajoma Niemka. W każdym razie po zarejestrowaniu dostaje się jednorazową zniżkę 10% na zakupy i dostaje się jeszcze 2 inne kupony. Jeden na odbiór darmowego albumiku na zdjęcia, drugi na tzw. Kuferek - są tam dalsze kupony zniżkowe, próbki kosmetyków dla dzieci i porady żywieniowe, pielęgnacyjne. Dodatkowo na urodziny dziecka mają przychodzić jakieś niespodzianki, kilka razy do roku poczta z pakietem porad dostosowanych do wieku dziecka. To zarejestrowałam od razu dwójkę dzieci, chociaż nie mam żadnego. Będzie dla chrześniaka:) Nie wiem tylko, czy do Polski wysyłają, ale była opcja zaznaczenia Polski, więc może będzie dochodziło. A jak nie, to chociaż jest kupon na te 10%, kupon na album i kuferek.