Zakupy #2

13 marca 2015 21:08
wichurra

Są śliczne Doda - tylko zastanów się jak długo takie będą, skoro to szmaciaki.

No wiem, wiem, ale tak mi sie podobają, że nie spie po nocach, a te patrycje dynie przeklełam juz ze 100 razy, no taka cena za szmacianki, to nie do pomyslenia jest :((((((((((((((((((
14 marca 2015 09:48
wichurra

Tak w ogóle to pomyślałam, że wyliczę moje ulubione kosmetyki z DM - może komuś się to przyda, może ktoś też swoje wyliczy i tym sposobem poznam coś nowego:)

1. Spray do utrwalania makijażu z Alverde - nie chodzi tyle o utrwalanie, ale dobrze stapia ze sobą podkład i puder i nadaje naturalne wykończenie.

2. Podkład pod cienie z p2 - od kiedy go używam, moje cienie pozostają na oku cały dzień i nie osadzają się w załamaniu.

3. Lakier do paznokci do malowania białych kresek, jak się chce frencza zrobić - jest skośnie wycięty i o wiele łatwiej to idzie. Z p2 znalazłam też 2 inne lakiery lakiery do frencza, które idealnie mi pasują i nadają lekko różowy odcień paznokciom. Nie było mi łatwo trafić na pasujące lakiery. Niektóre były za różowe, niektóre bardziej w beż wpadały. Te są idealne - jak ktoś chce, odszukam ich numery.

4. Balsam do ciała z Balea - Soft-ÖL Balsam

5. Krem do stóp Urea

6. Krem do rąk Urea - chociaż teraz znalazłam lepszy w Polsce, z Palmersa.

7. Szczoteczka do mycia twarzy e Ebelin.

8. Pianka do mycia twarzy z Alverde - zapach limetki, zresztą tylko jedna pianka tam jest.

Był jeszcze żel pod prysznic z perełkami, ale on był w serii limitowanej. Teraz jest podobny z granatem, ale ten mi już nie podchodzi.

Jesteś moim ,,przewodnikiem,, po DM..........prośba :  jak znaleść spray  do utrwalania mak. z Alverde ???  No i  jaki Nr. lakieru do frencza kupiłaś ? ja  kupiłam nr.406 z p2.
14 marca 2015 10:55
Ja szukam niebieskiej pomadki, badz z niebieska poswiata:)))
14 marca 2015 13:42
Damessa

Jesteś moim ,,przewodnikiem,, po DM..........prośba :  jak znaleść spray  do utrwalania mak. z Alverde ???  No i  jaki Nr. lakieru do frencza kupiłaś ? ja  kupiłam nr.406 z p2.

http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/produkte_dekorativekosmetik/produkte_dekorativekosmetik_teint/249790/alverde-fixierendes-spray.html

Tak ten spray wygląda. Znajdziesz go w szafie z kosmetykami kolorowymi Alverde. Na samej górze w moim DM stoi.

Do frencza lakiery to:

- pierwsza warstwa - p2 seria rich care, nr 030 so pretty
- druga warstwa - p2 seria perfekt look, nr 020 rose touch
- na czubki - p2 french white tip - taka cienka owalna butelka ze skośnym pędzelkiem
14 marca 2015 14:53 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/produkte_dekorativekosmetik/produkte_dekorativekosmetik_teint/249790/alverde-fixierendes-spray.html

Tak ten spray wygląda. Znajdziesz go w szafie z kosmetykami kolorowymi Alverde. Na samej górze w moim DM stoi.

Do frencza lakiery to:

- pierwsza warstwa - p2 seria rich care, nr 030 so pretty
- druga warstwa - p2 seria perfekt look, nr 020 rose touch
- na czubki - p2 french white tip - taka cienka owalna butelka ze skośnym pędzelkiem

Dziękuję !  w poniedziałek kierunek DM ..pozdrawiam!
14 marca 2015 16:08
Wichurra !!! Ten podkład pod cienie jak brzmi po niemiecku lub może masz linka jak to wyglada....
14 marca 2015 16:29
iwunia

Wichurra !!! Ten podkład pod cienie jak brzmi po niemiecku lub może masz linka jak to wyglada....

14 marca 2015 16:34 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

http://www.dm.de/de_homepage/p2_home/p2_produkte/produkte_augen/produkte_augen_spezialprodukte/197136/p2-perfect-eyes-base.html

Proszę bardzo:)

Słuchasz Radio Września?

Dzieki za linka !!!! Moze wreszcie te moje cienie sie na cos przydadza,bo wciąż mi spływały,,,,a radia ???? nawet nie wiedzialam,że jest,,widzisz jaka ja ciemnota lokalna jestem,,, możesz podać namiary ???--,,poszukam dzieki "nasza wikipedio " pozdrawiam....
14 marca 2015 16:47 / 1 osobie podoba się ten post
Podam Ci linka wieczorem, bo mam go na kompie zapisanego, a teraz z telefonu pisze.
14 marca 2015 16:56
wichurra

Podam Ci linka wieczorem, bo mam go na kompie zapisanego, a teraz z telefonu pisze.

Już mam,,dziękiii   ")")")
14 marca 2015 19:26
Ja tym razem to wiele nie kupię. Jestem w małej miejscowości, DMu i innych takich nie ma, są jakieś ciuchy ale drogie jak cholera. Będę się musiała kiedyś wybrać pociągiem na zwiedzanie sklepów, które są w zasięgu mojego portfela.
14 marca 2015 21:53
Mi zakupy dzisiaj w nogi weszly::))) Ale tak lekko na duszy:))-)
14 marca 2015 21:56 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Mi zakupy dzisiaj w nogi weszly::))) Ale tak lekko na duszy:))-)

I w portfelu.....:)
14 marca 2015 22:08
Tjan
17 marca 2015 20:53 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiejsze małe zakupy - kosmetyki plus bajki na DVD i wyklejanki dla siostrzeńca.