Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

16 listopada 2014 10:18 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dzisiaj ziemniaczki , cordon blue , sosik i salata :)
16 listopada 2014 10:59 / 2 osobom podoba się ten post
u mnie pieczone ziemniaczki do tego pieczony losoś i sałata.pycha ale dopiero na 14 robie obiadek także luzzzzzzzzz
16 listopada 2014 11:17 / 4 osobom podoba się ten post
Purre ziemniaczane,marchewka,pierś z indyka panierowana
16 listopada 2014 11:59
kasia63

Purre ziemniaczane,marchewka,pierś z indyka panierowana

Zrobie jutro. Tylko z ryzem, bo dawno nie bylo )
16 listopada 2014 12:00
Joasia

U mnie dzisiaj ziemniaczki , cordon blue , sosik i salata :)

co to cordon ?
16 listopada 2014 13:23 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

co to cordon ?

To tak zwany kotlet szwajcarski :)  Panierowany kotlet ( ja robię z indyka ) wypelniony plastrem szynki i sera , złożony w poł i panierowany :)
16 listopada 2014 13:26 / 2 osobom podoba się ten post
to takie mięso z farszem w panierce, pycha i strasznie kaloryczne ;)
16 listopada 2014 13:52 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj zrobiłam obiad w domu. Sznycel z najlepszej części szynki wieprzowej, ziemniaki i buraczki czerwone. Jednak moja PDP ma chyba dzisiaj gorszy dzień i zanim ugryzła pierwszy kawałeczek sznycla stwierdziła, że jest Zehe, czyli twardy. Komischeweise mój był mięciutki jak należy. No ale ona jest taka kapryśna pod tym względem. Ma fazy chwalebne (wychwala mojego jedzenia na całe miasto), a czasem sceptyczne (stwierdza, że jest nie dobre, nie smakuje jej i odstawia talerz). Zapewne powodem jest to, że córki ostatnio ją opitoliły za to, że jest zbyt rozrzutna i jak ma opiekunkę, to nie powinna często jadać w restauracjach, bo to więcej kosztuje. A wogóle to każdy kupiony kawałek mięsa musi mieć świadectwo zakupu od konkretnego rzeźnika. My natomiast wczoraj kupiłyśmy mięso w Realu (ale na stoisku Metzger) i to już zdyskwalifikowało dzisiejszy obiad.
No nie powiem, mam tutaj w tym zakresie pod górkę i mimo, że wiele spraw jest to OK, to temat obiadów jest straszcie trudny. Oczywiście stosuję zasadę: jednym uchem wpada, drugim wypuszczam, ale ogólnie wkurza mnie to.
16 listopada 2014 14:08 / 1 osobie podoba się ten post
Zofija

Dzisiaj zrobiłam obiad w domu. Sznycel z najlepszej części szynki wieprzowej, ziemniaki i buraczki czerwone. Jednak moja PDP ma chyba dzisiaj gorszy dzień i zanim ugryzła pierwszy kawałeczek sznycla stwierdziła, że jest Zehe, czyli twardy. Komischeweise mój był mięciutki jak należy. No ale ona jest taka kapryśna pod tym względem. Ma fazy chwalebne (wychwala mojego jedzenia na całe miasto), a czasem sceptyczne (stwierdza, że jest nie dobre, nie smakuje jej i odstawia talerz). Zapewne powodem jest to, że córki ostatnio ją opitoliły za to, że jest zbyt rozrzutna i jak ma opiekunkę, to nie powinna często jadać w restauracjach, bo to więcej kosztuje. A wogóle to każdy kupiony kawałek mięsa musi mieć świadectwo zakupu od konkretnego rzeźnika. My natomiast wczoraj kupiłyśmy mięso w Realu (ale na stoisku Metzger) i to już zdyskwalifikowało dzisiejszy obiad.
No nie powiem, mam tutaj w tym zakresie pod górkę i mimo, że wiele spraw jest to OK, to temat obiadów jest straszcie trudny. Oczywiście stosuję zasadę: jednym uchem wpada, drugim wypuszczam, ale ogólnie wkurza mnie to.

Mam teraz podobnie.Ale PDP uparcie nie nosi dolnej szczęki/górną -tak/ i wszystko mu za twarde i kaprysny ostatnio jak dziecko.Jest to wnerwiajace-to fakt.
16 listopada 2014 14:34
Moja PDP ma wszystkie zęby i to swoje własne, tylko rozkapryszona w tym zakresie jest okropnie. Wczoraj córka starżyła mi się na nią. Mówiła, że matka nigdy nie gotowała, zawsze miała gotowe pod nos postawione, albo w restauracji, albo przez osoby zatrudnione u niej.
16 listopada 2014 14:35 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj zonek pdp zrobił gulasz z makaronem, ziejemy jeszcze ogniem z babcią.
16 listopada 2014 14:40 / 3 osobom podoba się ten post
A ja nie mam zamiaru się tutaj starać. PDP smakuje a siostrze prawie nigdy. No jej nie mam w kontrakcie ale siostruni nie przeszkadza to kompletnie.
16 listopada 2014 15:49 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś były steki z indyka ,frytki z ziemniaków (nie z mąki skrobiowej),brokuł.
20 listopada 2014 12:51 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj gulasz z szynki świntuchowej, Opy z kartoflami, opiekunka z kaszą perłową
/kupioną tutaj w Netto/ i buraczki na ciepło.
Pycha obiadek był.
20 listopada 2014 13:02 / 2 osobom podoba się ten post
zupa pomidorowa z ryzem i placki ziemniaczane