Purre ziemniaczane,marchewka,pierś z indyka panierowana
Purre ziemniaczane,marchewka,pierś z indyka panierowana
U mnie dzisiaj ziemniaczki , cordon blue , sosik i salata :)
co to cordon ?
Dzisiaj zrobiłam obiad w domu. Sznycel z najlepszej części szynki wieprzowej, ziemniaki i buraczki czerwone. Jednak moja PDP ma chyba dzisiaj gorszy dzień i zanim ugryzła pierwszy kawałeczek sznycla stwierdziła, że jest Zehe, czyli twardy. Komischeweise mój był mięciutki jak należy. No ale ona jest taka kapryśna pod tym względem. Ma fazy chwalebne (wychwala mojego jedzenia na całe miasto), a czasem sceptyczne (stwierdza, że jest nie dobre, nie smakuje jej i odstawia talerz). Zapewne powodem jest to, że córki ostatnio ją opitoliły za to, że jest zbyt rozrzutna i jak ma opiekunkę, to nie powinna często jadać w restauracjach, bo to więcej kosztuje. A wogóle to każdy kupiony kawałek mięsa musi mieć świadectwo zakupu od konkretnego rzeźnika. My natomiast wczoraj kupiłyśmy mięso w Realu (ale na stoisku Metzger) i to już zdyskwalifikowało dzisiejszy obiad.
No nie powiem, mam tutaj w tym zakresie pod górkę i mimo, że wiele spraw jest to OK, to temat obiadów jest straszcie trudny. Oczywiście stosuję zasadę: jednym uchem wpada, drugim wypuszczam, ale ogólnie wkurza mnie to.