Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

21 listopada 2014 17:53 / 5 osobom podoba się ten post
U mnie był dorsz, brokuły i marchewka, do tego sos czosnkowy oraz ziemniaki.
21 listopada 2014 19:36 / 1 osobie podoba się ten post
Pytanko mam żywnościowe:)

Jak smakuje królik?W niedzielę na obiad będzie a ja jeszcze jakoś nie jadłam nigdy....W misce wyglądał jak noworodek obdarty ze skóry,sorry ale takie miałam pierwsze skojarzenie:)Jem mięcho i lubię,ale króliczka jeszcze nie było mi dane.
21 listopada 2014 19:40 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Pytanko mam żywnościowe:)

Jak smakuje królik?W niedzielę na obiad będzie a ja jeszcze jakoś nie jadłam nigdy....W misce wyglądał jak noworodek obdarty ze skóry,sorry ale takie miałam pierwsze skojarzenie:)Jem mięcho i lubię,ale króliczka jeszcze nie było mi dane.

Smaczny jest.Jadłam mięso królicze dawno temu,ale mi smakowało.
Czytam własnie w necie,że poleca się je dzieciom,jest bardzo odżywcze i mozna je spozywać w ramach profilaktyki przeciwcholesterolowej.
http://kuchnialidla.pl/blog/Zdrowy-jak-KROLIK
21 listopada 2014 19:45
tina 100%

Smaczny jest.Jadłam mięso królicze dawno temu,ale mi smakowało.
Czytam własnie w necie,że poleca się je dzieciom,jest bardzo odżywcze i mozna je spozywać w ramach profilaktyki przeciwcholesterolowej.
http://kuchnialidla.pl/blog/Zdrowy-jak-KROLIK

Jak można takie miłe zwierzatko zjeść,podobnie jak i jagnięcinę np.-miejcie litość-)
21 listopada 2014 20:04 / 3 osobom podoba się ten post
wiewiorka

Jak można takie miłe zwierzatko zjeść,podobnie jak i jagnięcinę np.-miejcie litość-)

A krówka i świnka to brzydkie i można;)).Jagnięciny nie jadłam,ale cielęcinę tak.
Dorosły osobnik królika jest niewielkich rozmiarów,to może i litość wezbrać,ale niedorosłych króliczków nikt nie je:))
Wiewiórek też nie jemy:))))
21 listopada 2014 20:07 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

A krówka i świnka to brzydkie i można;)).Jagnięciny nie jadłam,ale cielęcinę tak.
Dorosły osobnik królika jest niewielkich rozmiarów,to może i litość wezbrać,ale niedorosłych króliczków nikt nie je:))

Traperzy w Kanadzie jedzą a już na Syberii to na pewno:)Wiewiórka,chyba sie tam nie wybierasz?:)hi hi hi
21 listopada 2014 20:07 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Jeszcze by tego brakowało!!!! a ja jem tylko kury i to bardzo rzadko,-))
21 listopada 2014 20:08 / 3 osobom podoba się ten post
Ej,chyba orzechy???
21 listopada 2014 20:11 / 2 osobom podoba się ten post
wiewiorka

Jeszcze by tego brakowało!!!! a ja jem tylko kury i to bardzo rzadko,-))

No ,mięsożerna wiewióra,postać jak z horroru;)
A nieraz się gospodarze zastanawiają,gdzie im kury giną,a sladów nie ma:)))
21 listopada 2014 20:11 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Ej,chyba orzechy???

Ja to taka trochę zmutowana jestem,ale orzechy oczywiście-zwłaszcza w gorzkiej czekoladzie-))
21 listopada 2014 20:13 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Tina nie bylabym taka pewna ze w jakims kraju a moze i w polsce nie spozywaja ze smakiem wiewioreczki hi,hi:))))
21 listopada 2014 20:15 / 3 osobom podoba się ten post
reanata

Tina nie bylabym taka pewna ze w jakims kraju a moze i w polsce nie spozywaja ze smakiem wiewioreczki hi,hi:))))

Ja to tak o sobie bardziej pisałam,że nie jem:)
Chciałam naszą Wiewióreczkę uspokoić,bo chyba się wystraszyła,a tu nowina,że na kury napada:))
21 listopada 2014 20:17 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Traperzy w Kanadzie jedzą a już na Syberii to na pewno:)Wiewiórka,chyba sie tam nie wybierasz?:)hi hi hi

Wiem ,wiem,dlategomoja łapka tam nie postanie-zresztą ,Syberia????? ja ciepłolubna jestem_)
21 listopada 2014 20:18 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

No ,mięsożerna wiewióra,postać jak z horroru;)
A nieraz się gospodarze zastanawiają,gdzie im kury giną,a sladów nie ma:)))

Ciiiiiiiichosza,czasem potrzebuję żdziebko białka zwierzęcego-))))
21 listopada 2014 20:20 / 3 osobom podoba się ten post
reanata

Ja jestem do podziwiania,-))))) nie do konsumpcji-)