Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

22 listopada 2014 15:29 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś robiłam zupę z mięsem mielonym ,jarzynami i porami w roli głównej.
Tu w De często tą zupę podają na jakieś specjalne okazje np urodziny.
U mnie nie było żadnej okazji ,ale zrobiłam na dwa dni.
22 listopada 2014 16:34 / 1 osobie podoba się ten post
u mnie dziś były roladki wołowe,czerwona kapusta na ciepło z jabłkiem i winem,ziemniaki
22 listopada 2014 16:44
U mnie rosołek z makaronem będzie na 2 dni:)
22 listopada 2014 16:54
bialek

A do tego mięsko będzie? Bo u mnie.erbsen zupa po talerzyku i cos tam pływało.ponoc to miesko
było ale napewno bym poczuła .Napeeewno to nie było mięsko. Dobija mnie juz takie oszukiwanie 
Jeszcze wnuczek się na to załapał a potem jedli gofry ,
22 listopada 2014 16:58
teresadd

A do tego mięsko będzie? Bo u mnie.erbsen zupa po talerzyku i cos tam pływało.ponoc to miesko
było ale napewno bym poczuła .Napeeewno to nie było mięsko. Dobija mnie juz takie oszukiwanie 
Jeszcze wnuczek się na to załapał a potem jedli gofry ,

będzie będzie bo sam gotowałem:)
22 listopada 2014 17:06 / 5 osobom podoba się ten post
A ja dzisiaj miałam bułę z kiełbachą ;-)) Byłam na spacerze, mam wolne dzisiaj i około 12oo weszłam na targ przy katedrze. Stały tam między innymi ze 4 budki z bułkami i kiełbachami. Wokół sporo ludzi wcinających te buły. No to kupiłam sobie jedną. I się zapchałam ;-// trochę. A jeszcze potem kupiłam orzeszki w czekoladzie no i  się dobiłam. Teraz to mandarynka i herbatka mi pozostały.
22 listopada 2014 17:15 / 1 osobie podoba się ten post
Klopsiki w sosie koperkowym ,ziemniaki, surówka- obiadek na dwa dni.
22 listopada 2014 17:20 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

A ja dzisiaj miałam bułę z kiełbachą ;-)) Byłam na spacerze, mam wolne dzisiaj i około 12oo weszłam na targ przy katedrze. Stały tam między innymi ze 4 budki z bułkami i kiełbachami. Wokół sporo ludzi wcinających te buły. No to kupiłam sobie jedną. I się zapchałam ;-// trochę. A jeszcze potem kupiłam orzeszki w czekoladzie no i  się dobiłam. Teraz to mandarynka i herbatka mi pozostały.

Proponuję śledzia dość dobrze komponuje się z herbatką i mandarynkami.
22 listopada 2014 17:23
teresadd

Proponuję śledzia dość dobrze komponuje się z herbatką i mandarynkami.

Nie dam rady, naprawdę się zapchałam. Może to te orzeszki - hehehe 
22 listopada 2014 17:23 / 2 osobom podoba się ten post
sałata lodowa z dodatkiem papryki,pomidorów i sosu czosnkowego,wędzony łosos i fryteczki pychotka
22 listopada 2014 19:28 / 1 osobie podoba się ten post
Niby spaghetti bolognese.
Niby,bo makaron świderki.
22 listopada 2014 19:36 / 1 osobie podoba się ten post
bialek

Mam smaka na rosołek,ale późno dziś byłam na zakupach i nie było już mięsa rosołowego,a w zapasie akurat nie mam.

22 listopada 2014 19:52
Mycha

Mysiuniu,
a Ty nie jesteś czasem moją zaginioną bliźniaczką jakąś?
Masz dokładnie moje upodobania smakowe, tak Cię już podejrzliwie od dłuższego czasu obserwuję....
22 listopada 2014 20:05 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Mysiuniu,
a Ty nie jesteś czasem moją zaginioną bliźniaczką jakąś?
Masz dokładnie moje upodobania smakowe, tak Cię już podejrzliwie od dłuższego czasu obserwuję....

Mogę być Twoją bliźniaczką ;-))
22 listopada 2014 20:12
Mycha

Mogę być Twoją bliźniaczką ;-))

To ja Cię niniejszym adoptuję!!!
Będziemy sobie co smaczniejsze kąski podzrzucać.