Ja jestem do podziwiania,-))))) nie do konsumpcji-)
Ja jestem do podziwiania,-))))) nie do konsumpcji-)
Dzisiaj corka PDP wyciagnela maszynke z dziurami i pyta, czy wiem co to i czy umiem robic szpecle.
- Nie.
Ona
-A bo to bawarski specjal jest.
Ja
- mozna w Rewe kupic.
Ona:
- nie, najlepsze robione.
Ja;
- a w domu robisz?
Ona - /konsternacja/
- ???
Ja:
- to jak przyjedziesz na kolejne odwiedziny, to zrobisz. Ciekawa jestem bardzo jak smakuja.
Nienawidze zadnych lanych klusek, a juz w zestawieniu z jamkims sosem wybeltanym z miesem to juz paranoja jakas.
Nawet nie patrze w te strone, bo mam odruch cofki.
Naleśniki z sosem pieczarkowym, na życzenie PDP.
Lubie naleśniki,ale to dla mnie nowość.No ,ale ja marna kucharka jestem-))))
Ja to taka trochę zmutowana jestem,ale orzechy oczywiście-zwłaszcza w gorzkiej czekoladzie-))
Dzisiaj corka PDP wyciagnela maszynke z dziurami i pyta, czy wiem co to i czy umiem robic szpecle.
- Nie.
Ona
-A bo to bawarski specjal jest.
Ja
- mozna w Rewe kupic.
Ona:
- nie, najlepsze robione.
Ja;
- a w domu robisz?
Ona - /konsternacja/
- ???
Ja:
- to jak przyjedziesz na kolejne odwiedziny, to zrobisz. Ciekawa jestem bardzo jak smakuja.
Nienawidze zadnych lanych klusek, a juz w zestawieniu z jamkims sosem wybeltanym z miesem to juz paranoja jakas.
Nawet nie patrze w te strone, bo mam odruch cofki.
ha,ha,ha Amelka brawo,to sie nadaje do dowcipy i anegdoty,kupuje to i napewno kiedys sprzedam;-;-;-;-;-;-;-;-;-
Oto czym żywi się wiewiórka:)
Jej pożywienie stanowią nasiona, pędy, grzyby,owoce, ale także owady, jaja i pisklęta. Gromadzi zapasy żywności, np. zakopując nasiona – przyczynia się w ten sposób do rozsiewu nasion drzew. Obserwowano też, że na gałęziach drzew suszyła grzyby.
i to nie pierwszy raz tak bylo.
Latem w porze kwitnienia czarnego bzu, przyniosla mi ksiazke kucharska i pokazala, zachwalajac bardzo przepis na kwiaty w ciescie.
Tez umowilysmy sie, ze zrobi jak przyjedzie, bo ja tego robic nie umiem :-))
Ale do dzisiaj niestety, nie znam smaku tego "specjalu".
Ja raz robiłam te kwiaty bzu w ciescie i to nie dlatego, ze jakas Niemka mi sugerowała. Smak tego specjału jednak wyjatkowo mi nie podszedł.