Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

06 grudnia 2014 12:29 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

Uffff, pojedzone bez wizytacji ;)))))

Gołąbki były :)

Basienko ty to w stresie ciaglym jestes;)))))
06 grudnia 2014 12:31 / 3 osobom podoba się ten post
reanata

Basienko ty to w stresie ciaglym jestes;)))))

We wtorek odetchnę tak głośno,ze mnie wszyscy uslyszycie.

Rodzinka wyjeżdża na wczasy. Na całe 10 dni!!!
06 grudnia 2014 13:34 / 1 osobie podoba się ten post
robie teraz fajne bezy z czekoladą z pozostałych białek od pieczenia ciastek ,piekła rodzinka PDP te ciasteczka,a białeczka ostały sie hihi
06 grudnia 2014 13:58 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dzis skromnie ryz ,kalafior,sosik:)No i jogort owocowy na deser:))
06 grudnia 2014 17:14 / 1 osobie podoba się ten post
Babcia zjadła śledziki w śmietanie z kartoflami, a ja swoją kapustę z bitkami z dnia przedwczorajszego.
06 grudnia 2014 17:23 / 1 osobie podoba się ten post
kotlety mielone w sosie pieczarkowo-cebulowym,ziemniaki ,buraczki i sałatka owocowa
06 grudnia 2014 23:45
A u mnie dzis byly ziemniaki,semel klosse,kotlet schabowy i pieczarki oraz z sos z suszonych grzybow
a na kolacje zrobilam gyrosa
06 grudnia 2014 23:51 / 1 osobie podoba się ten post
Haneczka47

A u mnie dzis byly ziemniaki,semel klosse,kotlet schabowy i pieczarki oraz z sos z suszonych grzybow
a na kolacje zrobilam gyrosa

To macie spust, podziwiam :D!
07 grudnia 2014 07:52 / 1 osobie podoba się ten post
Nie trzeba duzo robic a urozmaicenie jest
wciaz nie zawsze,lodowka sie od zakupow nie domyka cos trzeba zawsze z tego zrobic,ja robie zakupy a wczoraj jeszcze wnukowi zrobila liste,ja do niego kto to bedzie jadl@wzruszyl ramionami i babcia musi miec duzomroznosci
07 grudnia 2014 08:27 / 2 osobom podoba się ten post
Ja tam dzisiaj robię jakiś wynalazek.Wczoraj zamarynowałam sobie trochę miesa z piersi kurczaka i trochę schabu.Zrobię sos-mam rosołek,to wykorzystam do tego,będzie lepszy smak.A wynalazkiem to nazywam,bo nie mieszałam mies wcześniej-zawsze tylko wieprzowego używałam.Do tego ziemniaki tłuczone z koperkiem i ogorek albo czerona kapusta.Takiego mam plana,ale czy będzie dzisiaj obiadek-jeszcze nie wiem.
Moja pdp jeszcze spi,więc śniadanie będzie najwcześniej o 10,a skoro obiad musi być do 12-to może go i nie być,bo za krótka przerwa między śniadaniem a obiadem.
Póżniej nie wolno już gotować,bo co to by było,jak w domu śmierdzi(nie pachnie-śmierdzi)jedzeniem,a ktoś nas niespodziewanie odwiedzi(nikt tego nie zrobi).
Czasami żal mi mojego żoładka,że tak go traktuję-ale ja z tych,co to kłonicą trzeba dobijać.)))DDDDDDD
07 grudnia 2014 08:34 / 3 osobom podoba się ten post
a ja mam dzisiaj ziemniaczki, łosoś i warzywka
tutaj babcia je prosto i nawet wynalazków nie bardzo, zaraz podziękuje, bo raz już takmiałam
07 grudnia 2014 09:30 / 5 osobom podoba się ten post
u mnie dzisiaj moje ulubine podudzia z indyka pieczone w rekawie -frytki dla pdp.,salatka z pomidorow,ogorki,papryka,rzodkiewka,cebula,-deser brzoskwinie w zalewie -oczywiscie kupne z puszki))))
07 grudnia 2014 09:41 / 2 osobom podoba się ten post
Karczek pieczony,kluski śląskie i buraczki.
07 grudnia 2014 09:44 / 2 osobom podoba się ten post
Giros,ryz,saladka grecka (pomidory,feta,oliwki) Budyn na deser
07 grudnia 2014 09:49 / 1 osobie podoba się ten post
Piszecie o deserach....

Czy Wasi PDP jedzą je od razu po obiedzie?

Moja babcia teraz wcina jogurt (czasem budyń). Po obiedzie nic.